DANYSEK: asi jsem se nikdy Unixem a Linuxem nezabýval kvůli zálibě v aktualizacích systému. Aktualizují se ti i Windows a já teda zrovna u tohohle předpokládal vznik ekosystému, kdy se mi o to stará nějaký admin... a já jsem spíš vývojář, programátor. Faktem je, že sledovat, kde se objeví jaká povinná bezpečnostní záplata, mi přišlo vždycky spíš jako nudná úředničina... ale je to nutné a ano, vydělat si peníze na slušné administrátory systému není úplná sranda.
doména arachne.cz je toho času jen zaparkovaná, na serveru, který ani neadministruju a obsah na ní zatím není. plánuju jí zapojit do Fediverse (ale ne pomocí Mastodonu, ale spíš něco jako Write Freely nebo tak... prostě blogovací platforma... aha, já zpomněl, že jsi v dobré společnosti lidí, co banuju, takže vlastně moc nevíš, čím se poslední měsíce zabývám...)
(a nevím, kde si došel k 22 tisíc hrubýho pro kohokoliv... lidi, se kterými jsem spolupracoval během let, byli odměnování celou řadu způsobů od zaměstnaneckého poměru - snad i za méně - přes proplácení faktur po procenta ve firmě, ale nevím o tom, že by nějaký admin u nás někdy bral 22 tisíc hrubého, možná s jedinou vyjímkou před 20 lety nebo kdy... nevím, jestli to nebyla tehdejší minimální mzda, ale to bylo asi na rok první zaměstnání jednoho czfree nadšence po škole, spíš taková brigáda... a vzhledem k tomu, že svými požadavky zaměstnával spíš tehdy on nás to nebylo zas tak mimo)
Ano, odměna dobrého admina podle mě začíná na 1000 Kč za hodinu a může být i podstatně víc. To ale nic nevypovídá o tom, kolik hodin práce takového člověka za měsíc opravdu potřebuju a kdo komu má navrhovat architekturu toho, co je administrováno...