• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    XCHAOS: janka je esence komunismu, ale vím že uvnitř strany a mezi voliči pirátů je tahle laťka posunutá někam hodně jinam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no myslim, ze v tomhle pripade by o pricinach bylo jasne hned:-) Ano, prirovnani fungovani Piratu ke schuzi SVJ je docela trefny... ono pro nekoho to jako duvod pro skok z okna muze bejt :D

    Vlevo dole: Bartoš je rozený úředník. Něco mu ale bere sílu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-vlevo-dole-vlevo-dole-ivan-bartos-nevede-stranu-ale-nekonecnou-schuzi-svj-232114
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: taky mu budu držet palce, až se bude rvát o volitelná místa na kandidátce Spolu (protože s Piráty už nebude chtít být spojován, počítám...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: komunismus je kde co, určitě, třeba Čína má takovou zvláštní verzi, se kterou je radost kšeftovat, že jo... ale jisté je, že Janka není komunismus ale cosplay.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: skok z okna je u českých ministrů zahraničí už taková tradice, no...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak chvili to zkouseli s Cernohorskym v cele a moc jim to neslo, ze? :-)

    A ono to neni jen o Bartosovi a Cernohorskem, ale ono by ten smetl spoustu dalsich "trafikantu" z rad neuspesnych poslaneckych kandidatu, kteri se zasivaji po ministerstvech na postech namestku... protoze tahle banda by o sva mistecka obratem jiste taky prisla.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ano, ja pocitam, ze Bartos po skonceni mandatu slozi funkci predsedy Piratu a preda zezlo jinemu gerojovi. Nicmene osobne jsem presvedcen o tom, ze Pirati jsou Bartosovou stranou, jejich uspech stoji a pada spolu s Bartosem. Zadny novy Bartos uz se nenajde, pirati se budou hadat na svych online forech a mezitim jim utecou nekolikery volby.

    Co se tyce Lipavskeho, ten mel mile prekvapil a uz chapu, proc ho Zeman nenavidel. Ten by mi nevadil, kdyby v diplomatickych sluzbach pokracoval dal...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: vzdyt uz to padlo i na vasem foru... z vas ma prdel uz cela republika :-) Inu co, okurkova sezona se blizi, je potreba zajistit nejaky zdroj zabavy :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Vdaka za dobre rady, nakolko opakovane dokazujes ze to s piratmi myslis uprimne, tak verim ze si ich vsetci hlasujuci vezmu k srdcu:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vladu tim gestem nepolozite... maximalne odejdete od rozdelane prace :-) A zatimco u Ivana si dokazu predstavit, ze po kolizi s realitou kolem IT ve statni sprave ze sveho angazma mozna i vycouva, u Lipavskeho by to vzhledem k jeho vysledkum bylo srovnatelne se skokem z okna :D Rekl bych, ze nektere veci navrhovatele uplne nedomysli, ale to je u naivnich deti tak nejak ocekavatelna vlastnost :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to je ale dojemny pribeh s tou fluktuaci najemniku, to se jinde v Praze nedeje :-) A tak jiste, vymluvu si kazdy najit umi. Na zalozeni obcanskeho sdruzeni (dnes spolku) ale staci tri lidi... a ta tvoje firma pod ctyri majitele nesla, takze... nic ti nebranilo zvolit skutecne komunitni formu, ze? :-) Na druzstvo jich je teda potreba 5, ale to bys pri trose namahy taky zvladnul, kdybys chtel.... ale tys nechtel, a o tom to je - problem bylo ciste jen tve ego.
    Ostatni podnikatele se na to proste vybodli (tak proc se do nich trefovat?) a nepouzivaji to jako soucast sveho marketingu - coz se o tobe rict nedalo a neda, ze? ;-) To jen ty tu sve neprilis uspesne podnikani schovavas za jakousi pseudo-komunitu. Ale jak uz padlo nize, formalni mezinarodne uznana definice sousedske site je proste jina a ty do ni nezapadnes, i kdyz se na hlavu postavis... sestimsmir :D Ono jak vidno nechapes zakladni koncept sousedske site - konkurence (komercnim) operatorum davno neni poslanim sousedske site - naopak i ta mista, kde to funguje v zahranici jde o komplement co defacto vykryva mista, kde trh selhal (coz platilo o dobe pred 20 lety i u nas v CR, ale dnes jsme jinde, zvlaste teda v Praze).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    to je jako, kdyby nemecky vladni strany diskutovaly, ze nacismus muze byt hodny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tak ja predpokladam, ze radni clenove piratske strany vysledek referenda respektuji a neremcaji hodiny a hodiny na socialnich sitich o tom, kdo a co je komunismus, se kterym ma cesko hodne spatny zkusenosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, tohle je právě dobrá otázka :-) nicméně ten podnět je zpracovaný velmi kvalitně a je podložen množstvím zpráv, které se v souvislosti s tím objevovaly v médiích. je to výbušný materiál, dá se říct. Jestli Piráti jednou k něčemu budou, místo aby se navzájem trollili, tak budu rád.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no vidím, že to celé sleduješ taky, ale především: prostě jsme dělali sít' v oblasti, kde je hodně nájemních bytů s velkou fluktuací a menší počet lidí, kteří by měli současně zájem se sousedskou sítí dlouhodobě zabývat a přitom bydleli ve vlastním, apod. V zásadě to nabralo směr komunity, ovšem spíš komunity typu "firma vlastněná významnými zaměstnanci". V každém případě je to nějaká forma družstevnictví, akorát v tomhle příadě nevzniklo úplně spotřební družstvo, protože i vstřícné a spolupracující osoby dokázaly nejvýše maximálně tak zařídit zpřístupnění nějaké důležité střechy, ale v zásadě všichni očekávali profesionální servis a minimum vlastního angažmá (a to se během let prohlubovalo... zatímco v CZFree éře jsme spolupracovali s řadou nadšenců, co si sami přípojky aktivně instalovali, typickým klientem sítě po 20 letech jsou jejich rodiče, co v domě či bytu stále žijí, zatímco ti původní nadšenci se dávno odstěhovali :-)

    S.r.o. z řady důvodů není vhodnou formu pro de-facto družstvo vlastněné zaměstnanci, takže samozřejmě s tím máme spoustu problémů a tahanic, jako asi všude. Na druhou stranu tvářit se navenek prostě jako normální firma má i řadu výhod - takže nevím, proč si ze všech CZFree-derived subjektů vybrat zrovna nás a nějak se do nás trefovat. Doba se každopádně změnila, nadšenců je málo, současně ale nejdou (zejména na Praze 6) zdaleka všichni po nejnižší ceně, ale ani nejvyšší rychlosti a dávno kladou důraz hlavně na kvalitu a dostupnost služby. Konkurence je fakt velká, přesto spolupracujeme s každým, s kým to jen trochu jde (at' už jde o CZfree sítě nebo jiný typ sousedských sítí).

    Podle mě sousedských sítí, které opustily fázi bezdrátů a převěsů a dokázaly se fakt stát lokálním telekomunikačním operátorem, není zas tolik. Jak se to celé vyvine dál, to samozřejmě nevím, ale prostě nevidím svojí roli v tom celém procesu tak zbytečně a beznadějně, jak se to jeví možná tobě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a kdyz vas poslou do prdele s tim, ze do toho kecat nebudete... tak to ve vlade Ivan s Lipavskym zabali? :-) Nebo si jen psi zastekaji, ale karavana bude kracet dal? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ovšem jistě...zdůvodnění, že kdo podporoval Janku, je prototalitní a kdo ji odvolával, je protitotalitní... to je skutečně geniální.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nějací fanoušci současného ministra spravedlnosti, v tomhle klubu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: to se jako musi ocenit, ze se pirati projevili jako demokrati a vetsinou hlasu si odhlasovali, ze komouse ve vedeni nechteji. je proste videt, ze se strana bojovniku za stahovani autorsky chraneneho obsahu z thepiratebay.se meni. nicmene otazka je, jestli jim to pomuze u dalsich voleb zvednout pocet poslancu ve snemovne... ja myslim, ze ne, ze se divame na cestu smer zeleni a unie svobody.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    za mě jedině dobře. strana se dlouhodobě dokáže vypořádat s ruznejma otrapama, oportunistama a individuama a to správně řízně. Otrvaný socky pozornosti Belecovi, Soudružka na tripu, všechno to víceméně hladce vyřešili,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam