• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak o zavazcich se v tech dokumentech clovek taky docte, ze? :-) ...1,9M vam pujcila Rajfka, spolecnici tam nacpali dalsi 3M... a dalsi fyzicke osoby 900k... toliko k financovani tech zakopanych optik.... ale jak uz to u tech investic byva, dulezita je i navratnost te investice, ze? :-) Mimochodem, sousedi z Petrin tech optik maji zakopano taky dost... ze? A kopali davno pred tim, nez jste se rozhoupali vy... uz v roce 2010 meli zakopano asi 40 kilometru. :D Tvych 8km v roce 2023 je vylozene "ochromujici" cislo... jakoze vubec :)

    No jestli pisete do verejnych vykazu blbosti, to neni muj problem... ale ve verejnem vykaze se pise, ze mate prumerny prepocteny pocet zamestnancu sest. To. jak se to pocita urcuje vyhlaska 518/2004 Sb. To neni zadne nahodne cislo, ale oficialni statisticky ukazatel.

    Petriny jsou porad samostatna firma, ma to svyho jednatetele a svy ucetni vysledky. Kdo to vlastni je podruzny. Mimoto, Dial (dnes Quantcom) to koupil v roce 2016... ale tech 40km optik meli zakopano uz v roce 2010 - takze krom vseho jeste dokazujes, ze ani neumis pracovat s casovou osou ;-) A srovnavat samozrejme muzu, es-er-ocko je oboji, sousedsky site nejsou postaveny na tom, ze by je ridil/vlastnil jeden clovek :)

    A ad tvoje "definice" - ne, komunitni site byl definovane davno pred tim, nez se u nas prislo s nejakym czfree (kdy se to obligatne jen okopirovalo), ve svete takove veci najdes uz nekdy z roku 1998, takze do Ceska to prislo v roce 2002 se ctyrletym zpozdenim - a ano, chytraci jako ty se tu svetovou definici snazili priohnout tak, ze pod komunitni sit maskovali sve podnikatelske zamery. A samozrejme ve svete to neusnulo, na pude IGF vznikaji dokumenty, do kterych ale ty tvoje "alternativni definice" fakt nezapadaji ani dnes - prave proto, ze tom tvem podani to vlastni a ridi jen tva firma - a nikoliv komunita jako celek. A ono se to zvrhlo tak nejak celkove - v honbe za (ekonomickym) rustem a pripojovanim novych lidi za kazdou cenu, kdy dotycni ani o nejake "komunite" nic moc netusi a jen odebiraji sluzbu skoncilo tim, ze uz i soudy to berou jako podnikani, ze...? Aneb doba se zmenila... a realne tu dnes neni nikdo, kdo by tu hajil zajmy skutecnych komunitnich siti tak, jak IGF je na pude OSN definuje. Vysvetli mi jediny racionalni duvod, proc by clovek mel brat v potaz nejaky tvy priohnuty definice, ktere se lisi od toho, co delaj ve svete okolo? :D

    Jinak teda ale tvuj povzdech nechapu - parafraze na hospodu "otevreli si hospodu, ale chodili mu tam lidi"? :D Ja mel za to, ze diskuzni fora jsou od toho, aby se na nich diskutovalo... nebo pro to mas taky nejakou svou specialni atypickou definici? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: "kolik lidí v téhle zemi fakticky získává peníze od státu"?

    jestli sis toho nevsiml, tak stat je nejvetsi zamestnavatel v CR a nejvetsi obchodnik v CR. Podivej se nekdy na trziste statni spravy, kolika firmam a lidem dava obchod se statem zivobyti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já jsem zautomatizoval spoustu věcí. nevím, z čeho usuzuješ, že něco sype nebo nesype: když firmě zakope 8 nebo kolik km optik, tak to asi z něčeho financovat musí, ne? Piráti a firma jsou popravdě dvě oddělené věci.

    tvoje výpočty nechápu. formální zaměstance máme dva. subddovatelé pak pochopitelně asi nemusí dělat pro firmu na fulltime (a když jsou mimopražský, tak ani nemůžou), takže počítáš s fakt dost náhodnými čísly.

    výchozí podmínky Pe3n byly hodně jiný, ale ti v současnosti ani nejsou samostatná firma, vlastní je Quantcomm, takže to nemůžeš moc srovnávat. My jsme pořád sousedská sít', tak či onak, czfree asi ne, ale ten pojem byl od začátku gumovej a ty si přispěl k nepřijetí mojí defince. Pe3ny samozřejě jsou už dávno něco jinýho, takže srovnávat nemůžeš. Ano, dělali asi před 15 lety lépe 5 Ghz, když jsem objevilo mimo, naši lidi tehdy připojovali nv2 atheros karty k jednopolarizačním anténám a já o tom věděl málo a holt ti "czfree" lidi u nás byli děsně chytrý a dělali si co chtěli a ono to trochu chodilo... akorát že nejvíc tak 30 Mbps místo 60, kolik to chodit mohlo. Takže někde v téhle fázi jsme to myslím prokaučovali a i když už to 10 let děláme dobře, tak to nestačí. Ted máme podle mě v Břevnově v dosahu fakt hodně baráků na optice, ale samozřejmě se o nás už tolik neví a není jednoduché, aby se vědělo.

    Michálek mi k srdci nepřirostl, ale zrovna tenhle jeho vtip byl podle mě všeobecně srozumitelnej, tak už fakt nevím, co by tě uspokojilo. Zřejmě vtip pro tebe není vtipnej, dokud se vysloveně do někoho nekope a nebolí to?Jako se furt snažíš kopat do mě, celá léta?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no kdyz ses vyvojar, pak nechapu proc je pro tebe automatizace sprostym slovem :-) Urednicina - no svym zpusobem ano, vsak slovicko administrator je mj. synonymem k urednikovi. Ale jsou veci, ktery se v roce 2023 fakt rucne nedelaj. Zjevne jsi zaspal ve stoleti pary :-)
    No a jestli si na ne nedokazes vydelat, tak asi v telco (kde to obecne celkem dost sype) neco delas fakt spatne :D To je zajimavy, jiny telco-korporaty vyvadej tucny zisky za hranice - a to tak, ze Pirati dumali o sektorove dani pro tento obor... ale ty mas v temze oboru problem si vydelat na admina... :-) Nabizi se takova otazka, kde asi soudruzi na Brevnove teda udelali chybu, ze jim to nesype tak jak i sami Pirati si mysli, ze to sype :D

    K cislu jsem dosel celkem jednoduse - vezmes priznane osobni naklady a vydelis to prumernym prepoctenym poctem zamestnancu. Jen pro srovnani, zatimco u tebe ten vypocet hodi nejakych 22 tisic, stejnym algoritmem se u sousedu z Petrin dostanu k castce skoro 48 tisic. Sice to taky neni zadna hitparada, ale porad je to prumer a porad je to vic nez 2x tolik :D A pritom jde rict, ze ty vychozi podminky jste meli plus minus stejny. Jo statistika nuda je, ma vsak cenne udaje :D

    XCHAOS: Michalkuv smysl pro "humor" ja fakt nesdilim :D

    No a tak aspon tu priznavas, ze i k Piratum se leze primarne proto, aby se dotycny dostal ke korytu ;-) Ono ostatne uz vladni angazma v Praze ukazalo, ze ty piratsky idealy, co hlasaji prosadit v praxi az takova prdel neni, ze? ;-) Zacit muzem u digitalizace komunalu, to mame nejaky Portal Prazana, co mel vrcholove na starosti jeden Pirator... a moc mu to neslo, co? :D A kdyz se nekde vymenil certifikat, tak jeho produkt trhnul rekord v tom "jak dlouho to trva opravit"... :-) Inu, odpornici na svych mistech :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to fakt nepochopíš vtip?

    NIEKT0: otázka spíš zní: "kolik lidí v téhle zemi fakticky získává peníze od státu"? Bylo by vtipné, kdyby to byla víc než ta čtvrtina :-) Jinak u lidí, kteří jsou zvolení do veřejných funkcí a neskončí v opozici je to tak nějak defaultní režiem, obáván se... a protože Piráti úspěšní jsou, tak v podstatě na tenhle typ pozic dosahují - a co?

    čekal bych, že takhle se budou lustrovat třeba Svobodní, nebo že u pravých konservativců bude normou mít příjem ze soukromých zdrojů a celou výplatu z veřejného sektoru dávat na nějakou charitu, třeba. Jenže takhle daleko česká politická kultura fakt není :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: asi jsem se nikdy Unixem a Linuxem nezabýval kvůli zálibě v aktualizacích systému. Aktualizují se ti i Windows a já teda zrovna u tohohle předpokládal vznik ekosystému, kdy se mi o to stará nějaký admin... a já jsem spíš vývojář, programátor. Faktem je, že sledovat, kde se objeví jaká povinná bezpečnostní záplata, mi přišlo vždycky spíš jako nudná úředničina... ale je to nutné a ano, vydělat si peníze na slušné administrátory systému není úplná sranda.

    doména arachne.cz je toho času jen zaparkovaná, na serveru, který ani neadministruju a obsah na ní zatím není. plánuju jí zapojit do Fediverse (ale ne pomocí Mastodonu, ale spíš něco jako Write Freely nebo tak... prostě blogovací platforma... aha, já zpomněl, že jsi v dobré společnosti lidí, co banuju, takže vlastně moc nevíš, čím se poslední měsíce zabývám...)

    (a nevím, kde si došel k 22 tisíc hrubýho pro kohokoliv... lidi, se kterými jsem spolupracoval během let, byli odměnování celou řadu způsobů od zaměstnaneckého poměru - snad i za méně - přes proplácení faktur po procenta ve firmě, ale nevím o tom, že by nějaký admin u nás někdy bral 22 tisíc hrubého, možná s jedinou vyjímkou před 20 lety nebo kdy... nevím, jestli to nebyla tehdejší minimální mzda, ale to bylo asi na rok první zaměstnání jednoho czfree nadšence po škole, spíš taková brigáda... a vzhledem k tomu, že svými požadavky zaměstnával spíš tehdy on nás to nebylo zas tak mimo)

    Ano, odměna dobrého admina podle mě začíná na 1000 Kč za hodinu a může být i podstatně víc. To ale nic nevypovídá o tom, kolik hodin práce takového člověka za měsíc opravdu potřebuju a kdo komu má navrhovat architekturu toho, co je administrováno...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak pametnici vedi, ze podle Michalka byl internet uz za Masaryka, ze? Kdyz uz jsme u te kvalitni prace... :-)
    „Nevěřte všemu, co vidíte na internetu, to říkal už Masaryk“: Pirát Michálek v rozhovoru glosuje protidrahošovskou kampaň – G.cz
    https://g.cz/neverte-vsemu-co-vidite-na-internetu-to-rikal-uz-masaryk-pirat-michalek-v-rozhovoru-glosuje-protidrahosovskou-kampan/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: rofl, toto je skutocne kvalitna zurnalistika:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    "Podle vlastního průzkumu Pirátské strany minimálně čtvrtina členů strany získává peníze od státu, ať již ve formě dotací nebo nějakých funkcí, pracovních pozic."


    Případ Pirátky Michailidu potvrzuje extremistické směřování nejmenší vládní strany - Seznam Médium
    https://medium.seznam.cz/clanek/ales-borovan-borovan-cz-pripad-piratky-michailidu-potvrzuje-extremisticke-smerovani-nejmensi-vladni-strany-9159
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: uzivatel Linuxu, co si svuj Linux viditelne moc neaktualizuje... :-) Radsi si nainstaluj Windows nebo si kup MACa, tam aspon tyhle veci udelaj za tebe, kdyz teda s Linuxem neumis. No a ocividne s tim kolik platis asi moc lidi nenatahnes, za 22 tisic hrubyho mesicne moc dobryho admina dneska fakt nesezenes :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: akorát, že já vůbec nejsem linuxovej admin a nikdy jsem po tom netoužil. jsem vyvojář, programátor, možná lehce teoretický informatik a uživatel Linuxu. Nejsem admin, dost na to kašlu a snažil jsem se na tohle ve své firmě vždy někoho zaměstnávat, do na to má talent.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ona pointa je jinde, a sice v tom ze ani nezvladnes provest aktualizaci vlastniho serveru :-) Takovej linuxovej admin na klicek... ale ten klicek, ktery by ho natahnul se davno nekde ztratil :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: na arachne.cz není vůbec nic, o tom vůbec nemluvím... jo, uvažuju to přestěhovat úplně jinam a něco tam dát (nejspíš Fediverse node).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    startrek jsem nevidela, ale...
    komunistka nejsem, ale...

    https://twitter.com/DVTVcz/status/1661967622160670721
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: LOL, a arachne.cz pouziva velmi pokrokove RC4 ... :D Debian Lenny, no myslim ze bys vubec nemel fusovat do Linuxu, v tvem podani to je takovej velkej neudrzovanej pruser :D Jako do muzea dobry, ale od internetu to radsi odpoj :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no ctu tam ze mate 5,8 milionu dluhu, co akorat pribejvaj... a ze prumerna mzda u vas je necelych 22 tisic hrubyho mesicne, tak ti nevim jestli tohle povazujes za etalon uspechu, za to by ses mel spis stydet a ne se tim chlubit... ;-)
    A ze je CZFree mrtvej kun jsem psal uz v roce 2020... :) Dneska mam rychlej internet v kapse. Mozna by sis mel ale prostudovat obsah vlastnich webovek, kde sami pisete, ze to nema zadneho vlastnika, provozovatele... tam mi prosim vysvetli, jak jsem mohl posrat neco co jsem ja ani nikdo jinej nevlastnil a neprovozoval.. ;-)
    A pak se teda nauc nastavit server pro rok 2023, protoze DES-CBC3-SHA sifry patri do kose a ne do konfiguraku... :D Ale co vlastne cekat od nekoho, kdo ma na firemnim serveru uz davno mrtvej Debian Stretch... :D O tvem teckacz.cz nemluve, tam je dokonce jeste starsi Jessie :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: socdem konci a vy koncite taky. ted uz je jen otazka, kdo skonci driv. jestli vy nebo socdemaci :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Pirátů se jentak nezbavíš. SocDem opruzovali přes 100 let a my budeme taky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: bohužel, jakýkoliv torrent dnes prakticky jede jen v režimu download, prakticky není šance něco uploadnout zpět a tím porušit zákon.. :-/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty si mi taky chyběl. ještě, že v klubu, kde jsem moderátor, tě pořád vidím. Ale silně uvažuju o tom tenhle klub věnovat některému kologovi nebo zrušit :-) (jo, nepředpovídal si náhodou mojí firmě, že nemá šanci získat jakýkoliv podíl na trhu? :-) vyroční zprávy nebo co to vlastně je už publikujeme... a ano, myslím, že ty si CZFree posral, zatímco my jsme ho dokázali udržet, představ si to...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam