• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: prosimte, predpokladam, ze aspon ty vis, ze problem legalizace konopi resi tym Jindricha Voborila. je mozne, ze ma v tymu nejake piraty, ale primarne v tom tymu je dost lidi od lekaru az po pravniky na tuto problematiku. Blby je, ze v ramci ruznych predvolebnich kampani (hlavne piratu) lezou ven kusy navrhu nebo uplny silenosti. Nicmene ti nereknu nic tajnyho, zadny insider informace, ale vec se ma tak, ze Voboril ma legalizaci domlouvenou s Fialou a Blazkem. Chtel by dokonce roku dat navrh na vladu, aby se dostal k diskusi mezi poslanci.
    Myslim, ze urcite vis i takovou perlicku, jakoze Voboril je ODS. Proto to ma Voboril domluveny s Fialou a Blazkem, protoze i ti dva jsou ODS. Druha perlicka je, ze vsichni tri jsou z ODS v Brne... oh wait! tiktak, zase ODS, Brno a drogy. :D

    //nicmene, pokud se to nestihne do dalsich voleb, tak se legalizace pravdepodobne odlozi na dalsi dobu neurcitou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: jsem moc zvedav, co odkud zkopiruji a jestli to vubec stihnou (a pokud ne, tak na ty kyble vymluv :D)... zatim z toho vychazi takova zajimava bramboracka ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ono hlavne pirati nejsou klicovou politickou stranou a klicovymi lidmi, ktery pracuji na ceske verzi legalizace konopi, ze.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a ja pisu, ze i v te Kalifornii to je legalni s omezenimi - treba prave i na to mnozstvi, ktere smis mit u sebe. A popravde, pojeti Piratu stylem "udelame registr konzumentu" nevim jestli povede k tomu, ze se dnesni konzumenti zacnou radostne do nejakeho statnho portalu registrovat ;-) Navic databaze hulicu za 100 micu... to zase smrdi cernou IT dirou... :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ale sak to je vsetko ok, ja nehovorim (ani pirati) ze chceme mat trh s konopim NEREGULOVANY, ale ze ma byt LEGALNY. A ze evidentne sa prakticky cesty daju najst aj napriek mezinarodnym dohodam, a coraz viac krajin na svete to robi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a to jeste dodam, ze legalizace na lokalni urovni neni spasna a neresi problem cernyho pestovani. jeden z nejvetsich problemu je ten, ze legalni pestitel diky danim ma tak drahej gram, ze nemuze cernymu trhu konkurovat. a s tim je spojena i ta vec, ze legalni pestitele nemuzou uspokojit poptavku. + tuny dalsich duvodu. kanada? ten samej problem.

    Reality of legal weed in California: Illegal grows, deaths - Los Angeles Times
    https://www.latimes.com/california/story/2022-09-08/reality-of-legal-weed-in-california-illegal-grows-deaths
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no ohanel ses tu svobodami v USA, tak jsem ti na par praktickych prikladech pouze demonstroval, ze to s temi svobodami take neni vseobjimajici a jsou tam limity, ktere treba videt ani nechces, protoze to uz do te populisticke skatulky nezapada. Treba zrovna v te Kalifornii je byznys kolem travy dost tvrde regulovany a mas tam tedy povolene i rekreacni uziti - ale mas u toho treba omezeny to, kolik toho smis mit u sebe (rekreacne do 28g) i taky regulovany pocet kytek, ktery pro tento ucel muzes sam pestovat (max. 6). Aneb ta legalizace neni o tom, ze bys mohl mit legalne napechovane kufry travou, ze? :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nie som si isty kde u vas vznikla potreba prevazat marihuanu, mne taka legalizacia pride ako vcelku dostacujuca, minimalne v kontraste s sucasnym stavom.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANYSEK: Ja byl ted nedavno v San Diegu a velmi me pobavily cedule na silnici do Mexika: "V Mexiku je marihuana ilegalni. Nevozte ji tam!"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: to je takovy to, kdyz mluvis o necem, o cem vis naprosty hovno. klasika pirati. ja osobne se dokonce domnivam, ze spousta piratu si mysli, ze legalizace marijanky v cechach je jen a pouze jejich zasluha.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: twe, do Kalifornie si poradne nedovezes ani orisky nebo treba grep ci citron.... o veprovym mase radsi nemluvit... ale ty tu resis echt zrovna marjanku... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: musi se to stihnout do voleb, klicovy osoby maji tak nejak shodu, ale zavisi to od vlady. no a do voleb zbyvaji dva roky, pokud se nepletu a s babisem nebo nejakym jinym podobnym pakem to nepujde.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Umluvy hovoria ze musis kontrolovat sirenie, nie ze to musi byt nutne nelegalne. (+-), za mna legalizacia v CR je super. Poliaci budu prskat, ale inak...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: legalizovali si v referendech a neznamena to, ze v kalifornii muzes vypestovat huleni a legalne ho prevest treba do utahu a tam ho legalne prodat. tyhle umluvy jsou prekazkou pro legalni plosny obchod.
    to znamena, ze kdyby vetsinova cast koalicni vlady odsouhlasila legalizaci marihuany v cr, muzes ho pak prodat jen v cr a ne v sousednich zemich. porad tam nemas ten svobodny obchod, takze pokud si slovensko nebo madarsko travu nezlegalizuje, tak to tady nevypestuje a tam neprodas. uvidime, jak se k tomu vladni koalice nakonec postavi aspon na urovni cr.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: napr. v USA uz cast statov plne legalizovala marihuanu, a nevyzera ze by mali nejaky problem s tym. Ano, ono sa to pouziva ako argument "preco to nejde", ale zjavne ide.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: zrovna tyhle umluvy se celkem dodrzujou, neznam zemi, kde by byly drogy legalni. dekriminalizace je jedna cesta jak vyresit problem s plnejma vezenima uzivatelu, nicmene neresi to cely obchodni retezec (koface v amstru taky neprodavaly turistum legalne vypestovany hulo a spis se jeho puvod tise prechazi). tyto umluvy jsou v podstate taky prekazkou pro plosnou legalizaci huleni v eu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Podobne ako ine medzinarodne dohody co sa dodrzuju (wait...)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Neviem ci mas este uplne prehlad:) Pernik je v CR z velkej casti homo-domo, tolko malych varien ako v CR inde po svete nenajdes. Nie ze by si tych ludi v tom chcel uplne financne podporovat, ale medzinarodne kartely to (v CR) moc nie su.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    existuje totiz neco jako jednotná umluva organizace spojenych narodů o omamných látkách a ta je mezinarodni. ta by se musela kompletne zmenit a musel by k tomu byt celosvetova shoda.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: budvar bude muset udělat novou varnu :D ke chmelu zasadit další rostlinky a máš slušnej základ
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: dekriminalizace nevyresi cely obchodni retezec. to snad chapes, ze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam