XCHAOS: Neziskovka je predevsim o tom, ze ma nejaky komunitni model rizeni popsany v zakladajicich listinach, kdy smyslem jeji existence neni ze zakona zisk. Nejake odmeny za vykonanou praci se i tech "neziskovkach" resi az ve chvili, kdy se nejak zacli vytracet dobrovolnici... a rozhodne to v drtive vetsine pripadu nebyl ekvivalent full-time mzdy, jako spis vymena za to, ze vecer clovek nepujde za jinou zabavou ... rozhodne nebyvala ve vysi, ze ktery bys treba taky uzivil rodinu. Ty to ale od pocatku jako firmu mas. Proti odmene za vykonanou praci ja v principu nic nemam - naopak tady hodnotime to, ze jako "kapitalista" ty mzdy moc vysoke dle ucetnich ukazatelu nemas - ac podnikas v oboru, ktery "chudy" neni. A samozrejme komercni firmy se hodnoti dle jinych kriterii nez neziskovy sektor, protoze holt smyslem existence obchodni korporace je budovani zisku. Pokud se ti "ma definice" nelibi, tak vynadej svym zakonodarcum... je to definice ze zakona, ja si ji o sve libovuli nevymyslel ;-)
Co se byrokracie tyce.... realne kroky v politice jsou opakem toho, co hlasaji v politice. A ano, zacina to uz u vnitrnich procesu... ktere jsou prekombinovane a casto se v nich neorientuje ani clenska zakladna. A samozrjeme neschopnost nastavit pricetne vnitrni procesy se promitla i do politiky, kterou provozovali Pirati smerem k obcanum teto zeme - kdy aktivne hlasovali pro legislativu, ktera byrokracie neubrala - ale naopak pridala. Klasicky nenaplneny slib ;-)
Kdyby mel Ivan koule, tak to po dvou mesicich hajeni odpiskal sam. On teda koule mel... ale na to jeste davat nejaka ultimata z nesouvisejicich oblasti... :-) V situaci, kdy by meli Pirati sklopit hlavu a vsem se omluvit namisto toho vystartoval "zly muz" Michalek... co si prisel s tou pohadkou o zlych kmotrech a spiknutich, kdy ale na stole zadne realne dukazy nejsou. Pouze spousta domenek... a k tomu teda prokazatelne zvorane vyberove rizeni, kdy namisto uznani chyby jste jeste zacli nadavat na urad, ktery ma dohlizet na regulernost verejnych soutezi. Ale ta Ivanova soutez podle reguli nebyla a potvrdil to i soud. Coz ale ve vasem pripade nevedlo k uznani chyby, naopak pokracujete v kecech o nejakem spiknuti :-)
Hele, kdyz nemas zkusenosti... tak si nechas poradit. Coz ale Pirati neudelali. Bartos prisel na MMR a praci svych predchudcu proste rozkopal s tim, ze to udela jinak a mnohem lip... a ze to zvladne. Zahodit vsechny predchozi pripravy byla jeho volba. Jeste na konci kvetna verejnosti nepokryte lhal, kdyz se tvaril jak system je v pohode a mluvil o
pripravenosti. Jenze nasledujici tydny prokazali neco uplne jineho. A to nezavisle z mnoha mist.
Tvrzeni o tom, ze jini neudelali nic jsou silna... a opet, ne zcela pravdiva. Ano, nektere systemy na jinych resortech maji zpozdeni vetsi, nez je zdrave... ale na druhou stranu, predstavitele tech resortu si holt vyjednaji odklad... a ne system Ivan, kdy to na hulvata sice pustis v terminu, ale napul nefunkcni. Stejnej styl, ktery Hrib predvedl pri spousteni Portalu Prazana... akorat tam ten dopad byl navenek minimalni, protoze tech par veci co tam bylo slo "digitalne" vyridit uz predtim i jinak. Ivan ten odklad ale odmital, a to i presto ze i
prezident ho k tomu vyzyval.
Ne, ja vsechno na Piraty fakt nesvaluju :-) Za to, ze se nasli dalsi pitomci, co
bojkotuji civilizovanou dopravu na letiste Pirati fakt nemuzou. Kdybys cetl pozorneji, vsimnes si ze mluvim o konkretnich vecech a vzdy o vecech, ktere v gesci Piratu jsou. A ano, Pirati treba moc nepomohli s nedostatkem bytu v Praze, kdy kolega Zabransky
smetl ze stolu leta chystany projekt... kdy samozrejme za tou vyssi cenovkou byly i
odklady v samotnem rozhodnuti, zejo. A stejne se k tomu po case zas
vratili To je dalsi priklad toho holuba, co rozkope figurky, posere sachovnici... ale v realu nicemu nepomuze, ba prave naopak. A priklad konkretniho pochybeni konkretniho Pirata. Jo, hlavne ze se pak misto tech bytu cpou prachy do pochybnych
aukci. Nebo byty v Praze potreba taky nejsou? :-)
PALEONTOLOG: bohuzel to fakt neni muj obor ;-) Jo, kdyby na rakovinu fungoval elektricky proud, pak by se mozna jeste dalo podumat. Ale na to mi zas chybi vzorky... mas rakovinu a hlasis se jako pokusny kralicek? ;-) Ovsem bez zaruky... nemuzu zarucit, ze te prutok proudu na mezifazovym napeti neslozi... :-)
KRAMERIUS: nikoliv... ja se sem chodim bavit... :-) V tomto ohledu je XCHAOS v druhem odstavci presnejsi, byt tam mel preklep. Breci tu jini... a najdes tu smesici vseho mozneho od nepovedeneho osobniho zivota po fnukani o zlych kmotrech z temneho podsveti :-) Postesku z kategorie "ja se mam spatne" tu hadam moc nenajdes, pokud tedy vubec nejaky ;-) Ne, nemam se spatne. Mam krasnou zenu, chytreho syna a vubec fajn rodinu... krasne bydleni, dobrou praci a cas i prostredky na veci, ktere me bavi. Brecet fakt nemam duvod, to ses vedle jak ta jedle :-)
XCHAOS: jako ze bych mel odorovat za to, ze kvuli vam se krom jineho odlozila vystavba bytu pro lidi, co je potrebujou... :-) Nein, danke. Moje socialni citeni je toliko takove, ze i male byty jsou potreba, behaji kolem nas lide, kteri takove bydleni oceni... a byla nebetycna blbost tohle zdrzovat.