DANYSEK: já ani Kalouska nechci řešit, už vůbec ne padáky a ani si nejsem jistý, že se do něj má smysl strefovat. Podstatné naproti tomu je, že to byl lobbyista hazardu, v nějaké formě (asi ne jediný, protože těch zájmových skupin tam určitě bylo víc a šly pro sobě - jsem amatérský trollolog, ne kriminalista který někdy studoval organizovaný zločin v ČR a jeho spin-offy...).
Přišlo mi zajímavé, že ho veřejnost vnímá skrz spolupráci se Schwarzenbergem jako "pravicového politika", rozpočtově odpovědného konzervativce, pohotového komentátora dění, apod. a ne jako hráče pokru (nebo co to hrál za hru) a jako kádr bývalé Národní Fronty před rokem 1989. Tohle bylo nejspíš to, co id Vyhulený Ufo naštvalo a začal se o mě zajímat a shánět "zajímavost" z offnyx života. Nemusím souhlasit s dramatickou stylizací z "volebního autobusu", která nutně napomáhá takovému tomu narativu "padouch nebo hrdina": ve skutečnosti, významný padouch také jitří imaginaci davů, negativní reklama neexistuje: stačí si povšimnout, jak se stal lidovým hrdinou odsouzený vrah Kájínek.... a Zeman se toho snažil využít a surfovat na jeho popularitě.
Pokud vůbec v nějakém bodě nesouhlasím s "antikorupčním populismem" současných Pirátů, tak je to právě tohle trefování se do "významých padouchů", kteří budou předhazováni lidu jako důkaz boje s korupcí. To je takový fantomasovský přístup: padouch, který zaplatí výpalné (v nějaké formě), nakonec ve hře zůstane, padouch, který se nebude chtít podělit, bude předhozen davu ke zlynčování a solitérní kleptokraté budou převálcováni kleptokratickou třídou, donucenou k vzájemné kooperaci. Možná tohle tušení, že někteří Piráti se spíše nemohou dočkat, až se stanou součástí kleptokratické třídy (symbolizované těmi oficiálními "korýtky", které jsou mj. společensky přijatelným legálním zdrojem příjmů, kterými mohou argumentovat ti, jejichž hlavní zdroje jsou třeba neoficiální....). Víceméně, korupce je systémová, její účastníci se dělí pouze na hloupé a dostatečně vychytralé... Trumpův nový memecoin $trump jako by byl transparentní verzí té nevyhnutelnosti systémové korupce...
Vlastně vůbec neřeším současného Kalouska, současnou TOPku, současné Spolu a co říkají. Jde mi o historii PIrátů a jednoho jejich významného odpůrce tady na NYXu, který se tvojí zásluhou nakonec zdekoval. Fakt nevím. Zasloužil sis tím vlastnictví tohohle klubu? (už jsem ho nabízel jiným, já tu odpovědnost nechci). Zasloužil sis tím zrušení double ignore jinde? (ok, znovu si zaplatit prémiovku asi můžu vždycky). Chytne se Vyhuleny Ufo za nos, protože si uvědomil, že pokud třeba se ženou budou zakládat rodinu (když už to byl takový tradicionalistický konzervativec), tak bude jednou dospívající děti potřebovat především ochránit před takovými, jako je on sám?
Normální lidi se měněj... pouze divný nerdi zůstávaj celej život stejní...