BEARPAW: ano, já mám pocit, že v posledních letech jsme měli třeba velmi podobný postoj k Rusku, akorát já kvůli double ignore jeho příspěvky v některých klubech neviděl. Teď by se samozřejmě hodilo, kdyby to nebyl býval takový anonymní troll a kdybychom měli nějaké společné známé, ho pozvat na pivo nebo na kafe nebo na co chodí a všechno si to vyříkat. Jenže on tu svojí online přítomnost od začátku pojal jako takové alter ego, které je úplně anonymizované a odfiltrované od toho, kým je v reálném životě (i když i tím se často vytahoval, akorát anonymně...), že něco takového není možné.
No, "umlčování oponenta"... tenhle klub vznikl, protože v původním klubu
[Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] chtěli jak členové, co jsou na NYXu (někteří jsou tu asi anonymně s úplně jinými cíli, protože co si budeme povídat, NYX jako uzavřená komunita se hodí na spoustu věcí a debatovat o straně můžou jinde...). Založil jsem ten klub prostě proto, protože jinak by si stejně asi založili nějaký svůj a mít postranní kecací klub vedle ofiko je na NYXu běžné - už jen třeba Obrázky, co mi rozštípou a spoustu dalších.
Danýskův přístup k trollingu je zarytý, na množství nehledící, argumenty protistrany ignorující - ale snaží se stavět na nějakých faktech, byť účelově vybraných, nějak to vyargumentovat - a ignorovat vše ostatní. Taková idealizovaná šachová koncovka: neptejte se, jak jsme se sem dostali, ale teď jsou tady tyhle figurky, které jsem tady rozestafěl, máš šach a dalším tahem to bude mat a hrát od nuly normální partii - ne, dík, o tom nemám zájem. A samozřejmě: styl je naprosto sólový. Ano, doxing je mocná zbraň proti trollům a některé lidi vyděsí, protože ten pocit online anonymity je to, proč to celou dobu dělají.
Vyhulený Ufo mi přišel především strašně emo, strašně emocionální a emocionální drama je nakonec i tento je odchod. On neměl nějak extrémní názory, pouze je často velmi emocionálně prezentoval, a když dělal z lidí blbce, nebyl doopravdy připravený na střet s protivníkem, který by ho nějak intelektuálně převýšil a přechytračil. Cílem bylo vyvolat v účastnících emoci.. nasrat je, dělit na my a oni, získat je na svou stranu jakýmsi bodrým kámošstvím a vylučovat z tohoto okruhu vytipované slabé.. jenže na NYXu prostě narazil na lidi, na které když to zkusil, tak si to řekli mezi sebou a vlastně existence komunity, která má ještě nějaké postranní kanály a drží pohromadě, i když v klubech třeba spolu polemizují - to je prostě složitá konstrukce (příklad: VYHULENY_UFO se postaví v debatě na něčí stranu, akorát zjistí, že je mu houby platný, protože zdánlivě rozhádaná mají neshodu na nějakém tématu, ale emocionálně drží pohromadě). Poptávka po někomu, kdo se emocionálně postaví na jednu stranu oproti druhé, vlastně v tomhle typu debat, co navenek působí jako flamewars, velká není: debatéři hledají munici (argumenty) a ne někoho, kdo je poplácá po ramenou a protistranu urazí....