• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to, že vůbec struktury jako Piráti nebo CZFree v nějaké formě vůbec existujou i po 15, resp. 25 letech, to je samo o sobě úlet. Často se účastním vzniku resilientnějších struktur, než sám zamýšlím...

Já jsem byl v 90tých letech hodně ovlivněn myšlenkou TAZ - Temporary Autonomous Zone. Tím hodně žili lidi kolem free parties, kteří neměli ambice ani snažit se vytvářet nějaké "trvalé udržitelné squaty", maskované např. jako kulturní instituce, ani je nezajímal ten potenciál nevynutelného vyvolání konfliktu, pokud se o tu integraci se systémem nepokusí.

Je pravda, že jsem vždycky pro střednědobé přežití uvažoval i o nějaké dlouhodobé strategii ("představte si Pirátskou stranu za 10 let") - ano, jestliže jsem si v roce 2009 představoval Pirátskou stranu za 10 let jako opoziční parlamentní stranu, tak PŘESNĚ toho v roce 2019 dosáhla, a i pokud jsem byl v tom procesu tak irrelevantní a zbytečný, jak se domníváš, tak jsem minimálně neudělal nic, co by tenhle cíl poškodilo a znemožnilo dosáhnout (což zase není tak málo).

Pokud jde o můj segment CZFree, tak to, že budeme mít někde pár vlastních a ne jen pronajatých optik, to jsem v roce 2002 pokládal za naprostou utopii. Dá se říct, že projekty, kterých se účastním, trpí značným overhshootem oproti původním cílům (víceméně, těmi cíly bylo zajistit si nějaký minimální revenue stream, abych mohl trajdat po světě a mít dost času trollit a sebeprezentovat se na online fórech.. ale opravdu tam nebyly ty obvykle ambice týkající se kvality života, zahrnující vily s bazény a prestižní auta.. jsem v podstatě backpacker... pokud by o šlo o miliardy, tak před soukromými tryskáči preferuji solární stratosférická letada, prostě udržitelnost :-)))

Jinými slovy, místo zamýšlené "malé domů" to neustále končí nějakou oversaturací skutečných potřeb zákazníků na desítky let dopředu (v případě evoluce CZFree) a nebo vznikem struktury, která se snaží zachraňovat vytunelovou demokracii jako celek, místo aby řešila pár menšinových témat (která se mezitím stala silně většinovými...) v případě Pirátů...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to je tak, kdyz se obklopis bublinou tech, co ti jen pochlebuji... abys jakoze mohl v klidu pracovat :D Kratkodobe si vyresis problem s neprijemnou oponenturou/kritikou... dlouhodobe se nasmerujes smerem do mist, kde slunce nesviti :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak chovaj se tak, jako by se chtěli ujistit, že je fakt nikdo volit nebude a budou od toho mít konečně pokoj...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no bacha, aby nezkusil zpev za doprovodu Ivanovy harmoniky... prej dobyl baterky, tak z toho muzes mit primo hudebni duo :D
    XCHAOS: jen nestli bys to nemel spise prirovnavat k hazeni granatu do toho davu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, Jakub nízký rozpočet řeší svým amatérským házením virálních cepínů po stále narůstajícím davu různých Trockých :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Jakub Michálek dával smysl, pokud byl osamělým projevem manažerského a právnického uvažování ve stádu idealistických aktivistických lunatiků s minulostí v různých hudebních a lifestylových subkulturách. Jako jediný zbylý aktivní člen strany opravdu smysl moc nedává :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DOCKINEZ: a tak muzeme prijmout tezi, ze naivni piratstvo uverilo, ze to bude lepsi reseni.... stanovy "se nemeni", stanovy meni clenove svym hlasovanim.
    Ono obcas holt tu chybu v uvaze ukaze az cas... ti, co na chybu poukazuji jsou ruznymi zpusoby v lepsim pripade dehonestovani, v horsim umlcovani... ale samozrejme ti, co se na tom i svym konanim aktivne podileli ti svou chybu nepriznaji :D Ti zbabelejsi si to jeste omlouvaji.

Ono i XCHAOS se kdysi nechal slyset, ze Pirati toho "zleho" muze potrebuji a tim si sam obhajoval, ze je dobre, ze Pirati maji Michalka. Ja si na nej nazor utvoril uz pred osmi lety. A za tech osm let se nestalo nic, co by nasvedcovalo memu omylu.... no jen hochum tady to dochazi pomalejc :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANYSEK: Dobré úmysly? A mohl bych je vidět?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jak pravi klasik, dobrymi umysly jste si vydlazdili cestu do pekel 😁
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Predseda je v tomto vcelku irelevantny, prezil by sa aj horsi. Skutocnym problem je zmena stanov, ktora rozbila delbu moci, to sa uz moc opravit neda v tomto obsadeni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: satan se nechal slyset, ze prej je to prirozeny 😁 asi se tesi, ze bude mit konecne klid 😂
    ale uz padlo i nejake to knuuu.... 😆 kasa poloprazdna, rozpocet na volby holt maly... prezident nechava vyhlaseni terminu voleb na posledni chvili a vydaje na kapnan se holt pocitaj ze zakona az od vyhlaseni... takze kdyztak uz mozna i bude na koho svadet dalsi neuspech 🤣
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: neříkej. to určitě nikoho nenapadlo, že ano....
    KLIP
    KLIP --- ---
    A dalším došlo, že Celostátní forum je čůrák :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Prave. Kdybyste misto nej tam dali nejakou holcinu, co umi vasne tlumit, nikoli pouze rozdmychavat, byli byste hodne jinde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: no, odcházejí ti, kteří kandidovali a hlasovali proti němu, vesměs. Já teda doufal, že to až taková tragédie nebude, ale já se aktivně stranického dění už moc neúčastním a zřejmě tenhle rozkol byl ještě vážnější (a že vážně vypadal)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Rikali vam, ze dat si do cela arogantniho sociopata neni dobry napad. No a takhle to dopadlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak já samozřejmě přemýšlím, co ty členy vede k úprku a říkám si, jestli to nezabalit taky...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Jo, přijde novej, mladej předseda, ten se nezakecá. To to lítá ven na všechny strany :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANYSEK: To víš, dělá místo pro ty slibované nové odborníky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Koukam primo smrst...
    Senátorka Šípová prchá od Pirátů - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-prcha-od-piratu-40514163

Ale jako dostat partaj, co si zaklada na transarentnosti do stavu, ze je i pro cleny "necitelna", no to je fakt majstrstych :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam