• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no bacha, aby nezkusil zpev za doprovodu Ivanovy harmoniky... prej dobyl baterky, tak z toho muzes mit primo hudebni duo :D
    XCHAOS: jen nestli bys to nemel spise prirovnavat k hazeni granatu do toho davu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Jakub Michálek dával smysl, pokud byl osamělým projevem manažerského a právnického uvažování ve stádu idealistických aktivistických lunatiků s minulostí v různých hudebních a lifestylových subkulturách. Jako jediný zbylý aktivní člen strany opravdu smysl moc nedává :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DOCKINEZ: a tak muzeme prijmout tezi, ze naivni piratstvo uverilo, ze to bude lepsi reseni.... stanovy "se nemeni", stanovy meni clenove svym hlasovanim.
    Ono obcas holt tu chybu v uvaze ukaze az cas... ti, co na chybu poukazuji jsou ruznymi zpusoby v lepsim pripade dehonestovani, v horsim umlcovani... ale samozrejme ti, co se na tom i svym konanim aktivne podileli ti svou chybu nepriznaji :D Ti zbabelejsi si to jeste omlouvaji.

Ono i XCHAOS se kdysi nechal slyset, ze Pirati toho "zleho" muze potrebuji a tim si sam obhajoval, ze je dobre, ze Pirati maji Michalka. Ja si na nej nazor utvoril uz pred osmi lety. A za tech osm let se nestalo nic, co by nasvedcovalo memu omylu.... no jen hochum tady to dochazi pomalejc :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANYSEK: Dobré úmysly? A mohl bych je vidět?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jak pravi klasik, dobrymi umysly jste si vydlazdili cestu do pekel 😁
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Predseda je v tomto vcelku irelevantny, prezil by sa aj horsi. Skutocnym problem je zmena stanov, ktora rozbila delbu moci, to sa uz moc opravit neda v tomto obsadeni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: satan se nechal slyset, ze prej je to prirozeny 😁 asi se tesi, ze bude mit konecne klid 😂
    ale uz padlo i nejake to knuuu.... 😆 kasa poloprazdna, rozpocet na volby holt maly... prezident nechava vyhlaseni terminu voleb na posledni chvili a vydaje na kapnan se holt pocitaj ze zakona az od vyhlaseni... takze kdyztak uz mozna i bude na koho svadet dalsi neuspech 🤣
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: neříkej. to určitě nikoho nenapadlo, že ano....
    KLIP
    KLIP --- ---
    A dalším došlo, že Celostátní forum je čůrák :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Prave. Kdybyste misto nej tam dali nejakou holcinu, co umi vasne tlumit, nikoli pouze rozdmychavat, byli byste hodne jinde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: no, odcházejí ti, kteří kandidovali a hlasovali proti němu, vesměs. Já teda doufal, že to až taková tragédie nebude, ale já se aktivně stranického dění už moc neúčastním a zřejmě tenhle rozkol byl ještě vážnější (a že vážně vypadal)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Rikali vam, ze dat si do cela arogantniho sociopata neni dobry napad. No a takhle to dopadlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak já samozřejmě přemýšlím, co ty členy vede k úprku a říkám si, jestli to nezabalit taky...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Jo, přijde novej, mladej předseda, ten se nezakecá. To to lítá ven na všechny strany :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANYSEK: To víš, dělá místo pro ty slibované nové odborníky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Koukam primo smrst...
    Senátorka Šípová prchá od Pirátů - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-prcha-od-piratu-40514163

Ale jako dostat partaj, co si zaklada na transarentnosti do stavu, ze je i pro cleny "necitelna", no to je fakt majstrstych :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    zavreli si forum, aby jim z nej neutikali informace.... 😁 😁

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kapitalove silna firma je ciste jen produkt nejakeho uspechu... ono hromada tech dnes kapitalove silnych firem ma svuj puvod v nejake garazi, ze? ;-)
    Zmenit s.r.o. na druzstvo klidne muzes, zakon tuhle premenu pripousti...

Jo, demokracie ma sve mouchy.... ale nic lepsiho nikdo zatim jeste nevymyslel :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a to, že mezi "komerčními subjekty" existují drobné nuance, sis nevšiml? že drobný živnostník nebo malé s.r.o. je něco jiného, než americké megakorporace, nebo i třeba velké české kapitálově silné firmy?

Nevím. Já jsem nikdy vlastně proti spolkům nic nepodnikal, takže nevím, proč se vynoří někdo a zuřivě bojuje za spolky (otázka je, jestli ty o tuhle obhajobu stojej). Osobně si myslím, že spolky nemají monopol na použití přívlastku "komunitní". Když už nějaká ekonomická demokracie, tak družstva jsou slovo do pranice. Družstva existovala výrobní a spotřební. Je otázka, jestli sousedské sítě by nebyly spíš spotřební družstvo. To, že na to, co jsem zamýšlel, nebylo s.r.o. vhodná forma, to jsem bohužel zjistil (ale zase pár let to fungovat vydrželo, že...)

Pro mě i to, kterým směrem se vydali Piráti, je jedním ze zdrojů skepse vůči možnostem demokracie. Ale tam aspoň nejde o ekonomiku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: predevsim za komunitni nepovazuji cokoliv, co je zastreseno komercnim subjektem bez ohledu na jeho pravni formu :) Tak jednoduche to je. Ano, demokraticke procesy jsou prave to, co dela komunitu komunitou.
    Problemy s ActivityPub popsali jeho uzivatele. Chces-li o problemech polemizovat, obrat se na autory prislusne kritiky. Apropo, vsimnul sis, ze jedna z velkych ActivityPub instanci jde... ehm, ze Metou :D Vetsina okolo spis jen paberkuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jako tvoje posedlost definováním toho, kdy projekt je a není komunitní, je obdivuhodná. Především: z břevnovské sítě se vyvinulo něco jiného,, než jsem zamýšlel, ale alternativou prostě bylo, že by nebyla. V zásadě... i mě uniká, kam vlastně neustálím posuzováním míry komunitnosti míříš :-)

Přijde mi, že pokud něco neprovozuje nějaký spolek, s formálně vnitřně demokratickými pravidly, tak to za komunitní nepovažuješ. Já jako příklad komunitního projektu bez formální struktury uvedl Fediverse (kryptoměny z pochopitelných důvodů uvádět nechci).

k tomu redditu, na který odkazuješ: někdo uvádí tezi, že ActivityPub může vygenerovat pro populární účty příliš mnoho push requestů. Hned první odpověď je, že většina interakcí je přes pull requesty, tedy prostě každý server ustojí tolik uživatelů, kolik obvykle ustojí. Co je tam k diskuzi, když ten, kdo vlákno otevřel, zjevně ani problematice moc nerozumí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam