• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, zrovna pravidla netikety ti asi vysvětlovat nemusím...

Rule 4: Respect other people's time and bandwidth

Bandwidth máme dnes dost, ale času číst něčí výlevy ne... pokud v nějakém klubu moje příspěvky tvoří víc jak 50% obsahu, ale přispěvatelé či čtenáři jsou více než 2, tak je čas na to chytit se za nos.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: LOL.... jakoze si zpetne snazis zlegalizovat svoje pocinani....? :D Ty by sis nic nezadal s cernym stavebnikem... co taky nejdriv zbori/postavi barak a teprve pak, dodatecne shani razitka... :-) Takove ty smejdske praktiky... ze? :D
    No kdyby to bylo neco realne bohulibeho, tak bych ti - socko - klidne ten den premivky preposlal... ale protoze se chovas jak kreten, tak somruj jinde... kdyz je ti i lito prispet na provoz serveru, kde si realizujes svy grafomanie :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ...komunitni rizeni stoji na zdokumentovanych pravidlech a hodne na hlasovani clenu komunit... ale to zda se tobe viditelne zcela uniklo :D
    Obavam se, ze s tvou schopnosti precenovat vyznam bys v normalne fungujicim komunitnim spolecenstvi narazil uz na kvorum, realne se ti k tomu vyjadri jednotky lidi. Ostatne analyzu jsem ti dodal. Ve spolcich, kde se aktualne pohybuji bys nebyl s temi cisly ani usnasenischopny :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ou. nemám prémiovou verzi. Takže sorry. si ji snad kvůli té anketě budu muset zaplatit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    zatím jedna žádost, veřejná, ale bohužel ne v tvůj prospěch.

ty vyžaduješ tajné hlasování? :-) aby ses nedivil...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: komunitni rikas? ;-) A kdy/kde probehlo nejake hlasovani? :D To, ze si s par kamaradama napises neco v poste z toho jeste komunitni akt nedela. Uz zase nazyvas veci nespravnym jmenem. Ale to je ti tak nejak vlastni.... uzivat slov, jejichz vyznamu v realu vubec nerozumis :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jednoduše, moderace je komunitní záležitost, než se domníváš. Nejde o klub, kde se bavíme my dva, to bychom si mohli psát do pošty (nebo tady, což je skoro to samé).

Pokud vím, tak jsi velký příznivec komunit, které ve svém rámci hlasují a mohou přehlasovat nějakého svévolného despotu. Tak teď čekám, kdy budu zuřivě přehlasován a ban ti zruším...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to fakt mame verit tomu, ze neberes drogy, kdyz napises tohle? :-) Si ten BAN uzij...mozna ti taky nejakej nekde dam, az se budu nudit :D Nepredpokladam, ze by se dostavil naval zadosti, abych ti ho zase sundal...
    Na zmenu stanov potrebujes trosku vic, nez jen "par" lidi... tri petiny je pomerne silna masa :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, jistě, jsi tak vyjímečná, úžasná a všeobecně přijatelná osobnost, že je jistě velmi nespravedlivé, že existuje klub na nyxu, kde máš ban. Jenže já pořád marně čekám na ten příval žádostí do pošty, kde mě budou ostatní debatéři žádat o zrušení banu.... no dobře, bude to nutné poněkud zpropagovat, tu žádost.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak muzes ty sve slova o despotickem (ne)sefovani uvest na pravou miru ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo, drogy jsou buď pro mladý, nebo až pro úplně starý, já jsem v tom věku, ve kterým je to prostě tabu. ale jako neférová argumentace to je ukázková, včetně strawman fallacy, že ti podsouvám řízení zeměkoule (ani Jakub neřídí žádnou zeměkouli.. trollí pomocí pár lidí, kteří hlasujou tak, jak mu na očích vidí, to je celé...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to nevim, z ktere me prezentace jsi usoudil, ze ridim zemekouli... :D Nezacals zase s drogama? ;-) Ja bych se predevsim na michalkovo misto vubec necpal, tak nevim duvod proc bych se mel predstavovat na jeho miste ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, rozhodně se tak dokážeš prezentovat :-) jako chci říct, představ si sebe na místě Jakuba Michálka. A uveď jeden jediný rozdíl v tom, jak by si vystupoval :-)

Já proti nerdům vašeho kalibru zas tolik nemám ale blbý je, když z nějaký struktury vyštvete všechny ostatní a zůstanete tam sami. Pirátům reálně hrozí, že se z nich stane sekta, po té poslední vlně odchodů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jakoze ty mas pocit, ze sefuju cely zemekouli nebo co? :-) A ze o tom nevim...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: o malé domu píšu já. Hergot, pro tebe je fakt nestravitelné, že by se v tvém oboru někdo uživil, aniž bys tomu ty despoticky nešéfoval, co?

NIEKT0: bohužel někdo špatně pochopil, že cesta, která není dlážděná dobrými úmysly, může vést do pekel taky...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no ja taky ne... ale treba tam nejaky byl a jen o nem nevim :) To musite vedet vy, ja u schvalovani zmen stanov nebyl.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ja tam bohuzial ziadne dobre umysly nevidim
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a proc by ta existence samotnych struktur mel byt ulet? Takovej Skaut nebo Sokol existuje jeste dyl, stejne tak treba jako treba svazy myslivci, vcelaru nebo rybaru.

Co se optik tyce, ono na ruznych mistech sveta najdes komunitni neziskovky, co optiky bezne tahaj.... a delali to uz pred dvaceti lety. No, holt jsme ta montovna a k nam dochazi nektery veci se zpozdenim :-) Infrastrukturni investice jsou obecne vec, kde se navratnost pocita na dlouhe roky. Barak se ti z najmu taky nezaplati za rok, zejo :D A u tech optik je to podobny... velke vstupni investice a dlouha navratnost. To same plati treba i o kolejich, zeano... novou trat taky nezaplatis z rocniho provozu (pronajmu vlakove cesty). Proste nic noveho. Tvoje optika uprostred metropole fakt neni zadne "wow"... jo, kdybys tohle resil v nejake zanedbavane ruralni oblasti (jako nektere ty zahranicni neziskovky), ale v ramci metropole nedelas nic zvlastniho, do toho cpe prachy i CETIN, T-Mobile, Vodafone ci treba Quantcom. A o zadnych "malych domu" jsem nikde nepsal, to sis zas vyfabuloval :-)

A to, ze nejses exkluzivni a ani jedinecnej... najdes na internetu :D Jak zijes je ale tvoje volba, kazdemu co jeho jest...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to, že vůbec struktury jako Piráti nebo CZFree v nějaké formě vůbec existujou i po 15, resp. 25 letech, to je samo o sobě úlet. Často se účastním vzniku resilientnějších struktur, než sám zamýšlím...

Já jsem byl v 90tých letech hodně ovlivněn myšlenkou TAZ - Temporary Autonomous Zone. Tím hodně žili lidi kolem free parties, kteří neměli ambice ani snažit se vytvářet nějaké "trvalé udržitelné squaty", maskované např. jako kulturní instituce, ani je nezajímal ten potenciál nevynutelného vyvolání konfliktu, pokud se o tu integraci se systémem nepokusí.

Je pravda, že jsem vždycky pro střednědobé přežití uvažoval i o nějaké dlouhodobé strategii ("představte si Pirátskou stranu za 10 let") - ano, jestliže jsem si v roce 2009 představoval Pirátskou stranu za 10 let jako opoziční parlamentní stranu, tak PŘESNĚ toho v roce 2019 dosáhla, a i pokud jsem byl v tom procesu tak irrelevantní a zbytečný, jak se domníváš, tak jsem minimálně neudělal nic, co by tenhle cíl poškodilo a znemožnilo dosáhnout (což zase není tak málo).

Pokud jde o můj segment CZFree, tak to, že budeme mít někde pár vlastních a ne jen pronajatých optik, to jsem v roce 2002 pokládal za naprostou utopii. Dá se říct, že projekty, kterých se účastním, trpí značným overhshootem oproti původním cílům (víceméně, těmi cíly bylo zajistit si nějaký minimální revenue stream, abych mohl trajdat po světě a mít dost času trollit a sebeprezentovat se na online fórech.. ale opravdu tam nebyly ty obvykle ambice týkající se kvality života, zahrnující vily s bazény a prestižní auta.. jsem v podstatě backpacker... pokud by o šlo o miliardy, tak před soukromými tryskáči preferuji solární stratosférická letada, prostě udržitelnost :-)))

Jinými slovy, místo zamýšlené "malé domů" to neustále končí nějakou oversaturací skutečných potřeb zákazníků na desítky let dopředu (v případě evoluce CZFree) a nebo vznikem struktury, která se snaží zachraňovat vytunelovou demokracii jako celek, místo aby řešila pár menšinových témat (která se mezitím stala silně většinovými...) v případě Pirátů...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to je tak, kdyz se obklopis bublinou tech, co ti jen pochlebuji... abys jakoze mohl v klidu pracovat :D Kratkodobe si vyresis problem s neprijemnou oponenturou/kritikou... dlouhodobe se nasmerujes smerem do mist, kde slunce nesviti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam