DANYSEK: ale Piráti nejsou "radikálně levicoví". Jsou středoleví, pokud vůbec. Nemůžeš cokoliv sebeméně levicového označit za "radikálně" levicové. Strana, které by v EP byla ve frakci S&D, na českém politickém spektru chybí. To, co s ČSSD udělali postupně Paroubek a pak koalice s Babišem a nakonec Maláčová, to je tragické a ostudné. Ale ironie osudu je, že já jako podnikatel fakt nemůžu být přirozeným voličem ČSSD. Volil jsem jednou v životě do Senátu Bělohradského, když kandidoval za Zelené a ČSSD dohromady. Bělohradský je myslitel, který měl pozitivní vliv na Havla, on totiž Havel sám o sobě nebyl velký filosof, velký vliv na něj mělo spousta osobností, počínaje jeho bratrem, nebo právě tím Bělohradským. (On byl tím z party, kdo měl fakt odvahu si jít za ty myšlenky sednout, někam. Ať už do vězení, nebo pak na Hrad.)
Stejně tak ovšem na českém politickém spektru chybí strana v EP frakci Renew. Ve skutečnosti by k něčemu takovému měl nejvíc ze všeho našláputo Hřib, který se evidentně vidí jako český Macron a chce k tomu Piráty využít. Ale Renew fakt není levice, natož "radikální" :-)
Podívej debata "něco je ve skutečnosti něco jiného a já to vím nejlíp" je zábavná akorát pro tebe. Existuje řada radikálně levicových požadavků, v EP jsou to eurokomunisti, třeba Mélenchon s jeho požadavkem na 100% mezní sazbu daně z příjmu, to je "radikálně levicové". Piráti nejen 100% mezní sazbu daně z příjmu nepožadujou, ale nepožadují ani progresivní daň. Normálně jsou za rovnou daň, asi s tou výhradou, že dnešní odvody zaměstnanců a živnostníků jsou fakticky asignativní daň, daň s účelovým určením, ale pořád jde o daň, ne o pojištění (neplacení má právní důsledky) (ale zase - o tomhle jsme mluvili dávno a o Hřibově programu nevím nic - jeho programem je osobní autokracie vedení podle momentálních okolností, podle mě)
Prostě mi ukaž jediný požadavek Pirátů, který je "radikálně levicoví". Vše, co řešíš, je tvoje paranoie, že by "radikálně levicoví" mohli být - kdyby chtěli. Ve skutečnosti nejsme ani soc-dem. Ve skutečnosti jsme měli v portfoliu spoustu konzervativních požadavků, např. týkajících se ochrany soukromí, apod.