• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ve skutečnosti je problém jednodušší: pronajímatelé by daň prostě přesunuli na nájemníky. Zvýšili by nájemné cca o ty zvýšenou daň. Tohle je přesně to, co dostupnost bydlení a snížení daňového zatížení lidské práce neřeší.

Ty si na mě ale nadával ještě, než vznikli Piráti (CZFree fórum) a na Piráty jsi nadával ještě předtím, než měli jakýkoliv názor na dostupnost bydlení (což legitimní politické téma je a ne že ne: aniž by si chtěl všechno centrálně regulovat, můžeš prostě hodnotit daný stav a vyjadřovat se k tomu, co by pro voliče byl žádoucí stav, apod.)

Popravdě, já vlastně ani nevím, že bych zdanění neobydlených bytů doopravdy požadoval. Já jsem vždy obhajoval právo vědět, kolik jich neobydlených je - aby se podle toho město mohlo zařídit. Třeba i tou vlastní bytovou výstavnou.

Expert na tvůj život fakt nejsem a ani nechci být... to ty se vždy vynoříš s insider znalostma o někom (sice s často s nepřesnými či chybnými, ale to ti nebrání je prezentovat).

Jako že by to někteří lidé, co tě mají na NYXu v DI, dovedli ke "stagnaci nebo záhubě", to jsem si fakt nevšiml. Ty jsi opravdu mistr nadsázky :-))

No, škoda, že tenhle klub a všechny ty pracně nahromaděné výtvory za celá léta budu muset nakonec asi fakt smazat....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nejak jsi zakecal, co ze ti jakoze "pry" mam zavidet... :D No, to je u tebe typicke, ze se snazis sve bludy zahrat do autu... ;-)

Plosne zdaneni funguje bez problemu - vsak priklady z poza hranic je spousta. Nebo snad mas pocit, ze Nemci ci drou bidu z nouzi? :D A vsimnul sis, ze tu dan mame realne nizsi nez treba i Slovaci, Polaci? Aha, nevsim... jen si vymejslis umelej problem, protoze by to.... knuuuuu.... zasahlo i tvoji kapsu :D Takze ano, uz to do sebe zacina zapadat.... ty jses obycejny sobec, co by bral druhym... a sam by nejradsi neodvadel nic :D

A jak dojde na to, ze bys treba mel platit vyssi dan, protoze si tam u vas vymyslite picoviny s tunely coby nahradu stosedesatilete trati, tak to radsi taky vymlcis, protoze to by bolelo hlavne tvoji penezenku :D Jen tim vysledkem debilit z Prahy 6 (ve kterych zjevne excelujete) je to, ze dodnes nedojedem civilizovane ani na letiste... a cesta do Kladna trva trictvrte hodiny - tedy zhruba stejne dlouho, jako do Benesova, kterej je ale ponekud vzdalenejsi :D To nam vysvetli, proc je takovej problem v relaci smerem na zapad od Prahy, ale na jih, vychod, ba i jihozapad to problem neni. Skoro to vypada, ze se povazujete za nejake nadlidi... no tak jako nadlidi platte :D

Pritom u toho sveho "pry genialniho" selektivniho zdaneni neobydlenych ses nezvladl vyporadat s tim, ze ty byty muzou byt prazdne tak nejak organicky.... protoze holt ty dal, nez za Brevnov nedohlidnes :D

Bubliny, ktere ty znas jsou jen hodne maly odvar mych kontaktu, ty experte na muj zivot... :) Akorat se placas mezi lidma, co mozna vyhejti me... ale sami to beze me dovedli akorat ke stagnaci, ne-li k zahube :D Ale aspon mate na koho nadavat ;-) To je to posledni, co me trapi :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vlastně tobě jde jen o to polemizovat absolutně s čímkoliv, co člověk napíše.

Plošné zdanění by samozřejmě nejvíc dopadlo na vrstvu obyvatelstva, o které jsi si naprosto jistý, že zrovna ty mezi ní nebudeš v žádném případě patřit. A mě prostě nebaví ty pohádky, jak méně úspěšní si za to můžou sami, apod. Stav, který adoruješ je pro normální lidi demotivující.

A co se týče tvé oblíbenosti v kolektivu, je nejen na NYXu přímo legendární...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co ze ti jakoze zavidim? :D Muzes me obohatit timto poznanim.... :-)

Se zdanenim bytum vsem podle jednoho metru ja problem nemam - jenze to bys ty musel umet cist, protoze jsem to tu psal.

Takze ono nam pomalu vyplouva na povrch, ze nejen ze trpis problemy s kongitivnimi schopnostmi a neorientujes se v case, ty jses dokonce dyslektik... nebo dokonce negramot? :D

Samozrejme pokud jde o verejne rozpocty, ono se daji nejen zvysovat dane, ale treba take snizovat vydaje. Treba - kdyz uz jsme u tve rodne Prahy 6 - se vykaslat na kraviny s tunelem a rychlodrahu k letisti vest ve stope, ktera tam je uz od roku 1863 - tedy vyrazne dele, nez vetsina tech baraku, jejichz obyvatelstvo ted pinda... a kvuli kterym se utrati spousta miliard navic, zeano... no, asi bys brblal, kdyby se zavedla specialni mistni dan pro Prahu 6, ze ktere se ty tunely zaplati... kdyz o ne tak usilujete :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, představ si, nejsem fanouškem Miloše Jakeše, jehož slavný projev si naše generace sdílela na kazetách, kolem roku 1989. Nejsem fanouškem stalinismu, který se snažil mého dědečka, jediného profesora-nestraníka na strojní fakultě, přinutit ke spolupráci s Stb a donášení na studenty. Vůbec nevím, jak si dospěl ke spoustě věcí, včetně závisti, když mi přijde, že celou dobu jediný, kdo tu někomu něco závidí, jsi ty.

Ty budeš tak dlouho prudit do zdanění nepronajatých bytů, až přijde nějaký normální fiskálně odpovědný pravičák a zdaní všechny byty plošně, včetně toho tvého, ve kterém bydlíš a nebude to dělat z regulačních důvodů, ale prostě aby zachránil krachující státní kasu... a zachránil si tak svůj vlastní majetek (třeba ty nepronajaté byty) a jestli si ty udržíš majetek svůj, to mu bude naprosto jedno.

Ale z nějakého důvodu budeš šťastný, protože když je něco antisociální, tak je to správné a určitě mu budeš ještě tleskat, jak tě zachránil před "bolševikama". Hmm.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vidis, to me nenapadlo :D Ale divim se, ze nechces pojmenovavat ulice po Milousovi Jakesovi, kdyz tak resis ty "slavne sousedy" :D A ten tvuj Ruprecht patri mistopisne spis na Prahu 1, kdyz uz jsme u toho, zatimco Milouse mas z casti mesta, kde zijes cely zivot... tedy z Prahy 6 :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ty jo, ještě se prohlaš za novou Miladu Horákovou!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a vis ty vubec kolik lidi se narodilo na Prazskym hrade? :D A ze sis vypichnul zrovna toho, kdo v Cesku zas tak moc nepobyl... a kdyz tu byl, tak z toho ani rozum nemel :D Joaha... ono to vlastne s tim "nerozumem" zapada k tobe. Svuj ke svemu :D (jen teda Ruprecht nekdy dospel, vis?). Ja teda nevim, ale slovo placek je odvozeno z nemeckeho "platz", coz je namesti... a ty se z mnoha praktickych duvodu typicky buduji v rovine... a ne ve v miste, mas na dvaceti metrech prevyseni dva metry... :D Ono je to tak trosku "neprakticke"... a ne, ja se nehadam, ja jen demonstruji, ze ses pitomec :D

Bolsevicke metody byly ruzne. Treba se hlasiti oponenti "jen" uklizeli nekam stranou... jen aby nebyli tolik slyset. Pravda, tady nejsme uplne na Sibiri, ale jista paralela tu take je, zeano :D
    Bolsevicka propaganda stala mimo jine na dehonestaci oponenta, kteremu byl ale soucasne omezen prostor "na obranu". Laskave se vedle podivej, kolikrat si me tam beres do huby... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Omg, i když po Ruprechtu Falckém (anglicky Rupert of Palatinate, jestli se chceš furt dovzdělávat) jsem v Praze něco chtěl pojmenovat už delší dobu (třeba stanici metra, třeba místo té Olbrachtovy, ale Ruprecht patří místopisně k nám do Břevnova, že jo :-) jo, stanice metra O v Břevnově by se mohla jmenovat Ruprechta Falckého!), tak ten plácek mi napadl dneska ráno, jen tak na zkoušku.

A picho! Člověk může vytáhnout úplně jakýkoliv náhodně nesmyslný nápad, a ty se s ním spolehlivě začneš hádat. Tak já samozřejmě vím, že je to pitomost - proto sem to sem napsal, ne?

Jak můžu používat v diskuzi "propagandistické metody bolševiků"? Uspořádal jsem snad prvomájový průvod s mávátky? Jsem Zdeněk Nejedlý? Co to proboha pořád meleš?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a pritom bydlis v ulici, ktera nese jmeno po blizke vinicni usedlosti, co ani nedostala pamatkovou ochranu a prejmenovat chces placek, kterou krizi ulice s naprosto neutralnim mistopisnym nazvem... ty depresivno :D Jako chapu, v tvem veku muze byt problem i ta gymnastika a muze byt depresivni i to, ze se poradne neohnes :D No skvele, na to, ze tam bydlis pry skolo cely zivot predvadis zajimave neznalosti mista, kde zijes :D

Zlociny bolseviku se nikdy zas tak moc "neresily" a dusledkem te historicke neduslednosti je mj. to, ze dnes muze byt byvaly estebak premierem a druhej ministrem kultury. Ale nejsou to nahodou treba i hloupe piratske napady, co jsou dusledkem toho, ze z 10,79% (546393 hlasu) v roce 2017 propadli na 8,97% (504537 hlasu) v roce 2025? ;-) Jasne, v roce 2021 jste se "vymlouvali" na STAN, ale ono holt ocividne ty projevy Piratu ve verejnem prostoru (treba prave ty se selektivnim danenim bytu) vedou... k ubytku tech, co o vase "napady" stoji. To, ze to ve vysledku hodi jeste vetsim haluzakum... neni to tak trosku i dusledek piratske neschopnosti? :D

Propagandisticke metody bolseviku pouzivas v diskuzi sam a opakovane. Jen zatimco bolsevik v padesatych letech mel jako tridni nepritele "vesnicke zbohatliky" se statky, ty ses zhlednul v boji s "vlastniky stovek bytu". Ale to, ze zmenis "artikl" z tebe mensiho bolsevika neudela... :D Mimoto u tech svych bolsevickych fantasmagorii ses jaksi nezvladl vyporadat ani s tim, ze byt muze byt prazdny z ruznych a veskrze objektivnich duvodu - a holt zpovykany prazaci jako ty moc neznaji realie "tam venku", tedy nekde dal nez tri-ctyri kilometry od Staromaku ci od kone... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já vůbec nevím, kdo to byl, přiznám se. Asi mě donutíš to vygooglit. Ok, ona ne, ale Šlikovkou to začíná a táhne se to až na Bílou Horu.

Ale s tou "bolševickou mentalitou" fakt nevím, jak ti vysvětlit, že nejen pluješ špatným směrem, ale na úplně špatné lodi. Víš, ono se to ani když se řešily zločiny stalinismu moc nevytahovalo, tohle označení, protože ho poněkud zprofanoval Goebbels a nacismus jako takový. Prostě i když chci komunistickou totalitu odsoudit, tak si slovo "bolševismus" nevyberu přesně z tohohle důvodu. Prostě nechci uvažovat ani jako bolševik, ale ani jako nácek. A když tak nechci uvažovat, tak tak nechci ani mluvit.

Takže se levicí se hádám, když vytáhne levicové pojmy, které mi přijdou zprofanované a stejně tak se ale hádám s těma, kdo vytáhnou terminologii nacistické propagandy. Židobolševismus by zněl blbě, tak si to zkrátil na bolševismus...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Helena Malírova patrila mezi ceske stavy? :-) To je mi ale novina... nemas ty problem s orientaci v case? :D Vis jak, ono s rostoucim vekem ty kognitivni schopnosti muzou upadat...
    To radsi zadny utok nevymyslej, taky by se ti mohlo stat ze si spletes smer a zautocis na vlastni barak :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Všechno okolo se tady jmenuje po popravenejch českejch stavech, což je třeba oproti Žižkovu dost depresivní, takže bych tu po sobě chtěl něco optimističtějšího. Tátův brácha v roce 1968 raději zdrhnul do Kanady, kde nakonec skončil i Ruprech Falcký, takže by to mělo takovou rodinou konotaci, myslím jeho nejmenší dcera byla tak akorát ve věku Ruprechta Falckýho.

Ale samozřejmě, aby bylo po tvým, tak jako správný bolševik bych měl spíš vymýšlet, jak zaútočit na Polsko...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ty neznas veci... :) No jo, jak rikam... starecke vrtochy vysinutych jedincu... na "placku" se sice ani rozumne neda hrat fotbal, k danemu mistu ta tebou osoba nemela vubec zadny vztah, familie po Bile hore radeji zdrhla... no proste dalsi z mnoha blbosti, ktere dokazes vymyslet.
    Jak jiz padlo, s touhle fantasmagorii by te jiste poslali do prdele minimalne ti, kteri by kvuli tvym uletum museli behat po uradech... kdyby se ti to nahodou povedlo, jakoze ti davam nulovou sanci na uspech :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to bylo tím, že jsem v té době Ruprechta Falckého neznal a nemohl z něj udělat ústřední bod své volební kampaně!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: statistika nuda je, ma vsak cenne udaje :) 52 preferecnich hlasu, to veru neni mnoho. Nedarilo se ani pozdeji, vid? :)
    Na to jakou "kampan" teda vedes na NYXu.. je to dlouhodobe tak trosku debakl... :D No mozna reflexe toho, ze o nejake bolsevicke napady se zdanovanim prazdnych bytu ani volici moc nestoji :)
    A myslim ze te poslou do prdele i s prejmenovanim toho placku, co je normalni krizovatkou... jednoduse proto, ze nikdo normalni kvuli podobnym stareckym vrtochum vysinutych politiku netouzi behat po uradech a menit doklady :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jsi především nepochopil, co je MÝM politickým programem. Jestli vůbec vstoupím do politiky, tak do komunální, a budu prosazovat přejmenování náměstíčka na křižovatce 4 ulic, kde (skoro) celý život bydlím, na Naměstí Ruprechta Falckého.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: lepe jsi svou prohru prokazat nemohl :-) Jdu si pro popcorn... tve fantasmagorie indexuje i AI, tak jsem zvedav jak tomu cteni hodlas branit :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dneska je Valentýn. Sice je to komerční svátek, ale trávit ho randěním s id DANYSEK nehodlám. Proto mu brzy nastavím práva pouze pro zápis, a nikoliv pro čtení....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: S61 je jen spicko ledovce tristniho stavu MHD na perierii... holt kdyz se dela PR kvuli turistum, tak se "vysperkovava" centrum, ale soudruzi si nejak nevsimli, ze Praha se od roku 1974 ponekud rozrust a pro mnohe klauny Praha konci v hranicich z roku 1968. A dobre to ilustruji treba i reznouci a rozpadajici se pristresky na zastavkach s historicky cennym dratosklem :D Ta MHD je obecne tak "skvela", ze treba z Kolodeji nebo Hajku (coz je furt jeste Praha, kdybys to nevedel) na Invalidovnu jedes trictvrte hodiny az hodinu... podle toho jak to zrovna vyjde :D Autem to same mas za nejakych 20-25 minut.

Tvuj konstrukt, ze by si "podvodnici nabehli" skvele demonstruje tvou neznalost realneho zivota :-) Takze zkus to znovu, a popremyslej proc treba v gastro tak moc frci hotovost... a proc se branej modernim platebnim metodam. Hezky Bozka, Palacky, Emicka ci taticek Masaryk z rucky do rucky. Prestoze mame treba i okamzite platby a ty prachy za zbozi muzes mit na svem ucte ihned. No prac asi... protoze se to vyplati, protoze cast toho jde mit v sede zone. Servirka ti tam pracuje za minimalku s tim, ze zbytek taky dostane na rucku - samozrejme na odvody z tehlech "bonusu" se kasle :D Funguje to spokojene cele roky... tak mi rekni, z ceho prameni tvuj naivismus, ze by to najednou v "nove zregulovane" oblasti fungovalo jinak a lepe?

Pirati v programu meli uz hromadu veci. Treba takovej opensource, vid? Muzes mi prozradit, kolik toho opensource se pod taktovkou Piratu vyprodukovalo? :-) Nestyd se, bud konkretni. IT v Praze maji pod palcem osm let, to je na nejake vysledky uz dlouha doba... no jo, skoncime u toho, ze papir snese vsechno a program i v pripade Piratu casto rad poslouzi jako toaletni papir (dost drsny),

Za to, ze Mastadon pouziva technologie, ktere jsou neefektivni co se systemovych zdroju je problem konkretniho software, zeano. A dobre to ukazuje tenhle fousaty vtip. Aneb za to, ze dnesni vyvojari neumi efektivne vyuzivat zdroje AI fakt nemuze. A holt poptavka ceny nahoru tahne... ono je ve vysledku fuk, jestli se bavis o pametech nebo i tech bytech. Samozrejme, ze jsou lokality, kde byt sezenes snadno, rychle a i levne. Jsou prazdne... protoze jsou holt v mistech, kde moc lidi nechce zit. Ty furt optikou "prazaka" vnimas problem Prahy (ze tam se bytu nedostava) a chces to resit zpusobem, ktery ale jinde nicemu moc nepomuze... v Mezibori holt neni takova poptavka a ty byty tam jsou prazdny proto, ze o ne nikdo nestoji. A to chces danit? :D

Realne jen demonstrujes svou zaprdenost na zaklade "znalosti" z jednoho maleho cinzaku na Brevnove. Z toho pausalizujes a vymyslis "recepty" pro celou CR. Simte, ty udrzbari... muj deda delal udrzbare v cinzaku v dobach, kdy se problem nedal vyresit nakupem v hobbymarketu, ba ani nejaka ta kamera coby tebou prezentovane reseni nebyla k dispozici. To se holt resily jinci problemy. V baraku jsem vyrustal cely zivot, tchan postupne dava dohromady byvaly statek, kteri soudruzi jezedaci domrdali a "vybydleli" - v obci, kam ani autobusem nedojedes. Fakt me nemusis ucit, co je to start se o nemovitost... vlastne jses cuckar, jeden z mych kamaradu resi udrzbu pro barak se 140 byty, nedavno jsem s nim resil mereni, kdy jsme Prazske teplarenske "prokazovali", ze maj rozbitej vymenik, kdy z kohoutku pro studenou vodu tekla voda tepla. A letos se resi vymena silovych rozvodu ve stoupackach... a resi se mj. u toho detaily, jak provizorne zachovat provoz vytahu. Protoze holt v tom baraku pamatujicich Chruscova bydli prevazne stari lide.

Vyhral jo? :-) Jen vyhrozujes, ze to tu smazes, pripadne vedle rozdavas bany, protoze ty ve skutecnosti neumis priznat svou prohru :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo, my jsme s i Hřiba zvolili sami, abychom se měli do koho trefovat, a tvoje výtka, že osobně může za údajně špatné trasování S61, to je skutečně vrchol fundované politické kritiky... s tím bys fakt mohl jít dělat investigativního novináře (ty bys samozřejmě mohl dělat úplně jakoukoliv profesi, jak už to tak u nejchytřejších lidí na světě bývá...). Ale jako uznávám, že je to relevantnější kritika, než že je rok 1920 a že se snaží vojensky dobýt Polsko (="je to bolševik").

Ano, zdanit nepronajaté byty je administrativně náročné a dalo by se to obcházet různými triky, ve kterých by si ale nakonec podvodníci naběhli nejspíš víc, než kdyby to úplně normálně pronajali úplně normálním nájemníkům s průměrnou pravděpodobností komplikací. Proto si Piráti dali do programu ty obecní byty. Jestli jich korporátnice Nieslerová dokáže postavit víc, než amatér Zábranský, to uvidíme. (Já než se rozhoupal, abych pro někoho z nich hlasoval, bylo to hlasování už uzavřené)

Ad tvoje IT znalosti: dovol mi, abych ti stejně jako uživatelům své Mastodon instance vysvětlil, že u rychlosti SQL databáze hraje roli spíš velikost RAM, než velikost disku. Na rozdíl od třeba fotek. A RAM je drahá, mj. i díky AI bulbině. Pokud si na scrappingu téhle debaty vyláme zuby, bude to záslužný čin. Generovat obsah, kterým se LLM otráví, je v podstatě záslužná čin na poli digitální suverenity. Společně tu AI bublinu praskneme!

DANYSEK: rodina nic? Myslíš, že jsem jedináček? Mám zajištěnou profesi úplně normálního domovníka, doživotně. Nestěžuju si, je to počestné řemeslo. Momentálně přemýšlím, kde sehnat kameru vybavenou drapákem, 8m, abychom mohli vylovit střepinu litiny ze secesní kanalizace. Samozřejmě, pokud bys spekulativně držel nepronajaté byty, tak neřešíš sračky (a to doslova). Gratuluju lidem, kteří si můžou napůjčovat víc peněz, než si jich my dva můžeme v životě vydělat. Moudré rozhodnutí. Není divu, že jsou to na rozdíl od Pirátů tvoji hrdinové.

"Bolševickej psychopat", jistě. You are absolutely right!

Jo a mimochodem, prohlašuju, že jsem tuhle debatu vyhrál. Pokud tvrdíš, že ne, dokaž to :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam