• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    book - Crohnova choroba diagnostikovana 10+ let zpet, 9 let biologicka lecba

    dieta slovy meho gastrologa: "Mas na neco chut, tak si to dej. Kdyz to tel chce tak si o to rekne. Bylo ti potom blbe??? Tak to nasledujiciho pul roku zkus vynechat a pak to zase zkus a uvidis jestli se ti intolerance nezmenila."

    a ono to sakra funguje (např. do 2013 jsem proste nemoch banan a vajicka natvrdo, ted se po bananu muzu utlouct, vajicka natvrdo v pohodě ale vajíčka naměko mne sejmou a nemůžu je)

    MUDr. Petr Hora, MBA - http://www.5pmedicine.com/o-nas/ - stara se o mne posledni dva roky, vysetreni mikrobiomu v dnesni dobe je za par tisicovek, doporucuji jednou za cas opakovat protoze jak vam pri pripadne schuzce sam rekne, a z praxe to muzu potvrdit, intolerance na potreviny se v prubehu casu muze u lidi menit
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CNV: Já ty věci samozřejmě od zjištění, že mi nedělají dobře, vynechávám (resp. vynechávám v tom množství a úpravě, která mi vadí), už samotný fakt, že je mi z nich zle, stačí k tomu, abych to nejedla (bývá mi tak blbě, že nejsem schopná třeba celou noc pořádně usnout).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CNV: No, já prostě ráno nejím. Jestli to znamená životosprávu na houby, tak ano, mám životosprávu na houby, jsem naprosto spokojená a zrovna na tomhle nic měnit nebudu. Já taky nevnucuju místním laktózovým intolerantům mléko, protože je zdravé.
    CNV
    CNV --- ---
    XMARGE: Když ty věci, které ti nedělají dobře, vynecháš, a upravíš stravu, tak je možné, že je potom zase sneseš. Já jsem nemohla jablka, protože mě po nich svědila celá hlava, ale teď je můžu.

    Nemá moc smysl jíst věci, po kterých je ti špatně, protože tím si to akorát zhoršuješ.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    VALENTINA CNV: TO jste mě moc nepotěšily:o( Furt nějak doufám, že třeba ty vejce zmizej, miluju míchaný vejce a doháněla jsem jima vždycky bílkoviny... i ve sladký kuchyni mám ráda vaječný krémy (na ty si zatím netroufám)...
    CNV
    CNV --- ---
    XMARGE: To je normální, že se to s věkem zhorší, nebo se objeví něco novýho. U mě se stejnou měrou zhoršovaly i alergie (pylové, ne potravinové). Po změně stravy se vrátily do méně otravné podoby, takže tam bude nějaká souvislost.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    XMARGE: imho se to věkem stupňuje, já jsem to taky do poslední doby celkem nějak zvládala.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak já se k vám přidávám se silnou intolerancí laktozy, alergií na soju a v poslední době pozoruju, že mi vadí vejce (zatím ověřeno pouze na formě omelety nebo míchaných vajec - z jednoho vejce jen divně od žaludku, po třech už j emi vyloženě blbě, že nemůžu nevolností pořádně spát) a arašídy (z milovanýho arašídovýho másla mě začně do 10 minut bolet břicho a nafouknu se). A to jsem do svých 32 let neměla problémy žádné (až na průjem ze stresu před cestama a nebo zkouškama) .
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    u me treba zmena jidelnicku moc velkej efekt nema, pac muj organismus je natolik adaptabilni ze se popere s jakymkoli typem stravy, aby z ni ve finale moh udelat ridky hovno... tj. ze kdyz objevim jakoukoli potravinu ktera dovede aspon trochu stavet, funguje to pouze chvili (v horizontu par dni az par tydnu) a pak sem zas tam kde sem byl.
    uz po prvni koloskopii mi doktor rek, ze mam proste velmi aktivni traveni a ze pokud sem byl zvyklej s tim doted zit, tak at s tim ziju i nadal... ze pokud si chci vodrovnat jatra, muzem zkouset vselijaky prasky co zabere, ale ze pozitivni vysledek tohodle testu pokus/omyl by byl vicemene zazrakem... napsal mi tenkrat akorat teda calcium, coz neni nic zlyho a taky sem to poctive bral, avsak znatelnej vysledek tam samozrejme taky nebyl.
    a zkousel sem uz vsecko mozny a vyvarovavat se ruznejch veci, od lepku, lustenin (i maso sem zkousel nejist, ale to by mi asi stejnak dlouho nevydrzelo :)), mouky, nesolit, nekorenit, nemastit, nesmazit (jidlo) a vsecko zas byl opet pouze zocelovaci proces na muj metabolismus na vyse zminenej vysledek :)
    CNV
    CNV --- ---
    GENTIANA: Moje křišťálová koule naznačuje, že tvoje životospráva asi stojí za houby :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    A pak později?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: Nic.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    To já taky, jen asi jiný prášky:-) A pak?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: kafe a prášky na uklidnění, jako každý slušný člověk.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    A co první jíš ráno?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CNV: o jogurtu nebyla řeč, prý nějaká z lékárny. Ohledně stravy se se mnou nebavila vůbec. Tak já jsem to jako čekala, holt si to budu muset řešit nějak sama.
    CNV
    CNV --- ---
    VALENTINA: A máš si k tomu jogurtu dát i celozrnnou housku, nebo to už ti neřekla?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    tak jsem se jen chtěla podělit ze zážitku z návštěvy praktického lékaře. Na popsané problémy mého trávení mi napsala Ercefuryl proti infekčnímu průjmu(ačkoli jsem jí řikala, že momentálně žádný nemám) a pak si prý mám vzít nějaká probiotika. Pokud potíže přetrvají, mám se objednat na gastro. haha:)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    GENTIANA: kolik prijimas vlakniny?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: tak to bych zkusila přidat tuk a tekutiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam