• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chňchň - tak mi trávení rozhozené několikadenní neurozkou srovnal dostatečný přísun rezistentních škrobů v bramborovém salátu ;-)
    COURT
    COURT --- ---
    CNV: mám to stejně !
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Je mozny, ze jak mam citlivost na stimulanty (kafe, caj) ktera se prubezne zhorsuje (driv mi vadily jen silne zelene caje, ted uz i zelenej pikwick z pytliku), ze se to zaclo aktivovat i na kakao? Mam zatim jen par datapointu, ktey naznacujou tu moznost, ale nevim jestli je to vlastne realny...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tedy pokud ti něco funguje a dělá ti to dobře, tak se toho drž. Ale je zbytečné tomu připisovat nějaké komplexní alt-systémy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILIBOR: ne - korelace není příčina. Respektive tohle není ani moc korelace. Pokud by sis vybral jiný systém, než krevní skupiny - a že jich je na trhu se zázračným zdravím neruekom - tak by to nejspíš zafungovalo.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    ZUZKAOU: Ano není 100% vědecky prokázaná, ale "existují jasné souvislosti jak mezi výživou, tak mezi zdravotním stavem a výskytem onemocnění a krevní skupinou". A mě osobně lehké přihlednutí k této metodě pomohlo.
    To samé u hladovky.. při pravidelném jednodenním hladovění jsem se cítíl perfektně, dokonce mi ustoupilo astma.. jediný problém je, že jsem 4 kg přibral..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ehm, neexistuje žádný mechanismus, jak by krevní skupina ovlivňovala trávení.

    V evropském mase či mléce určenému pro lidskou postřebu žádná antibiotika být nesmí a v rámci ČR kontroluje se to na jatkách u každého kusu.
    CNV
    CNV --- ---
    ILIBOR: Pila jsem i nehomogenizované bio mléko přímo z krávy.
    Jsem naopak toho názoru, že by člověk neměl řešit antibiotika, homogenizaci a pesticidy, ale naprostý základ, tj. jestli jí normální jídlo a které suroviny mu nevyhovují. V momentě, kdy zjistíš, že je ti špatně z fazolí, tak můžeš klidně zkoušet, jestli to platí i pro bio verzi, ale základem je vědět, že by sis měl dávat pozor na fazole...
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    CNV: nedavno jsem četl knížku od Fořta a on tam řeší škodlivost homogenizovaneho nebo pasterovaneho mléka a výrobků z nich..
    Už jen v jakých podmínkách jsou krávy chovány a hlavně čím jsou krmeny podle mě hodně ovlivní škodlivost mléka. A tak je to u všeho.. Antibiotika v mase, ve vajíčkach kdoví co a ani zelenina a ovoce nejsou bezpečné kvůli pesticidům. Pak řešíme stravu a třeba ty problémy způsobují hlavně látky které se při výrobě potravin používají..
    CNV
    CNV --- ---
    ILIBOR: Já mám B a neměla bych rajčata, která mi ovšem nevadí, zato bych měla jíst nízkotučné mléčné výrobky, které mi vadí. (Jestli se tím nemyslí třeba koňské nebo jačí mléko.)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    CNV: krevní skupina 0 Rh+
    ale je zajímavé, že samotná kukuřice nebo jenom se zeleninou bez masa mi problém nedělá..
    nebo třeba mám nevhodný jogurt... kdy jsem ho snídal skoro každé ráno a po několika letech mě dlouhodobě bolelo břicho, po vysazení si ho občas dám večer bez problémů
    CNV
    CNV --- ---
    ILIBOR: To nemusí být krevní skupinou, ale kukuřicí. Pro jakou skupinu to je? Mně kukuřice silně nevyhovuje.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Já osobně mám jednu dobrou zkušenost se stravováním podle krevní skupiny. Podle doporučení nevhodných surovin pro mou krevní skupinu, jsem zjistil příčinu mých silných průjmů po některých jídlech co jsme si vaili doma (špagety, čína), přitom po podobných jídlech v hospodě to bylo v pohodě. Prostě doma jsem do těch jídel vždy přidával se zeleninou i trošku kukuřice a ta malá troška byla příčinou dlouholetých potíží.
    SARGO
    SARGO --- ---
    JINX: Ale myslím, že lepší je jít do hospody.
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZKAOU: Možná i proteiňák pro sportovce by posloužil, kdyby bylo zle? I když má jednostranné složení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JINX: nutridrinky a nebo také ty směsi typu mana, anapur a podobně. K tomu je tu vlastní diskuze, ve které najdeš i tvůrce anapuru.

    [ Tekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti? ]
    JINX
    JINX --- ---
    Koukam ze se tady resi i hladoveni. Mam presne opacny problem - muzete doporucit neco co si clovek muze koupit aby do sebe naopak dostal max. potrebnych zivin? (jedna se o takove extremni pripady kdyz clovek nema dostatek casu na vareni a pod.).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pokud by sis rozjel ketoacidozu, tak tě velmi rychle veze záchranka
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RESTINPEACE: organismus se ti nezakyselí, ale po vyčerpání glykogenových zásob přepneš na ketozu. Kyselá moč nemá nic společného s Ph organismu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    TUILE: spis ne, nechci to nijak generalizovat, ale doporucuje se chodit na prochazky. Ja jsem driv dost behal, ale behem hladovky mi to neprislo jako dobrej napad. Kdyz se nejaky 4 az 5 den zakyseli organismus, tak pak clovek nema na fyzickou namahu ani myslenky. Je ti zima, hur spis, mas blbou naladu... To ale pak odejde. Je prijemny si zajit do sauny, mozna by mohlo fungovat plavani, to jsem nezkousel.
    Urcite bych se ale nepoustel do prace na zebriku a podobny kousky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam