BLONDYNKA: z toho co pises je zrejme, ze oba porody jsi mela relativne kratke - prvni zhruba 7,5h, druhy 8h. to je fajn. z toho se ale dela zaver jinak nez kdyz porod trva jednou tak dlouho (ad "Přijde mi opravdu hloupé a omezené za každou cenu tvrdit, že radši delší a přirozeně"). chapu, ze to pak cely vnimas jinak, ale tezko pak muzes posoudit zda je hloupy nebo ne kdyz zena s porodem, kterej trval jednou tak dlouho jak ten tvuj, rekne "radši delší a přirozeně". mne je u prdele delsi a prirozene stejne jako rychle a s medikaci, spis mi jde o to ze zbytecne kategorizujes, tady navic bez vlastni zkusenosti.
" je třeba si uvědomit, že když tě vzbudí stahy, tak porod začal už dávno předtím. Tj. není to osm hodin, ale klidně dvakrát tolik" - samozrejme, to si tady (a nejen tady) uvedomuje snad kazda. obecne pokud je rec o delce porodu, jako zacatek se obvykle bere moment, kdy rodicku z postele vystreli prvni kontrakce. v tomto smyslu je +-8h trvajici porod jeden z tech opravdu kratkych, to je treba si uvedomit a brat to v potaz kdyz se vyjadruju k porodum co trvaji treba jednou tolik+.
BLONDYNKA: ve spouste veci s tebou souhlasim, ale treba tohle je zbytecnej extremismus. to, kdy se strefujes do "mas narok" pricemz argumentujes tim, kdy "nastane ten případ, kdy se to nepovede, tak ti tvoje nároky nejsou nic platné."
kdyz se strefujes do tech, co maj pnuti norit se do sebe a spojovat se s vnitrni bohyni a vesmirem a ja nevim jakejma dalsima picovinama, a zaroven argumentujes tim, ze muze dojit k tomu ze se neco fatalne posere a nasledky budou nedozirne, mijis tim velkou cast porodu, ktery probehnout nekde mezi temito dvema extremy, v nejakym sedym prumeru, coz je pravdepodobne takovej ten prumernej porod, o kterym je tu obvykle rec - porod, kterej trva dele nez par h, kdy se nic fatalne nekurvi a stacilo by dat tomu cas misto tlaceni na pilu.