• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    PSYSBEE: jakto?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CHEWBACCA: no ono tam tu sedacku spis nedas..

    Jeden z duvodu proc sem prodal svyho fulla 160/140 a kupuju si hardtraila 140/0..
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    jeste se dotazu. chci vzadu na kole vozit malou (aktualne ma 14 kg + sedacka 3kg) nedojebe se ten zadni tlumic takovou zatezi?
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    PSYSBEE: ten maxbike řeším přes kamaráda co má kološop a zrovna maxbike prodává, krouťák 95nm, Baterka 882WH, aspon Deore a cena přívětivá a mohl bych ho mít fungl neskutečně levně. Jen je jedinej problém. NEJSOU. Zbláznili jsme se a kupujeme ebikes :-)

    Halden - Maxbike - Jízdní kola a příslušenství
    Halden - Maxbike - Jízdní kola a příslušenství
    https://www.maxbike.cz/eshop/halden

    sedim u toho už druhej den a nevim čoveče, budget původní 80 ale nejspiš to vyšponuju na 100.

    předobjednal jsem tohoto Cubea https://www.cube-store.cz/produkt/elektrokolo-celoodpruzene-cube-stereo-hybrid-120-pro-625-29-2021-blackred/
    ale nejak nejsem spokojenej s tou cenovkou za to cim to je osazeny. Co myslíš?

    a určitě chci celopéro at si muzu parkrat za sezonu sjet víc než asfaltovej kopec :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CHEWBACCA: hele předně si ujasni :

    - cenový strop
    - chceš jezdit nenáročnou cykloturistiku - tj. ber HT, nebo víc do terénu, trailové ježdění apod - ber fulla

    a dál :
    - chceš slušnej motor, kterej funguje a stačí ti cenová střední třída - ber BAFANG (Panasonic nemám zkušenosti)
    - chceš špičku v oblasti středových motorů, ber BOSCH CX 4.gen nebo výkonově srovnatelné topy z nabídky YAMAHY, SHIMANA, ev. BROSE

    Ten celoodpruženej MAXBIKE, co si uz smazal, vypadal výbavou sakra dobře.. Maxbike na trhu už chvilku je, s tou značkou osobně nemám žádnej problém.. Ale asi už není??

    APACHE QURUK už myslím není a letos už nebude..

    A ad ta SAVA :
    O NÁS | SAVA
    https://www.sava-bicycles.com/o-nas/

    - za prvé nevím, jestl bych chtěl ebika zrovna z Alzy - já je pořád beru jako prodejce elektroniky, stejně jako Mountfield s jejich MTF jako prodejce sekaček..
    - za druhé ebike na karbonovým rámu za 52.000 mi něčím smrdí .. nevím proč, ale za tu cenu - která byla původně 99.000,- a te´d 53.000,- - přitom model 2021, kola nejsou lidi a berou všechno i bez slev!!! + v ty vybave - karbon, vzduchovej RECON, DEORE, mi to prostě přijde divný...


    Tak jestli si ještě nekoupil, zkus si ujasnit, na co to kolo vlastně chceš, jestli ti stačí motor v třídě čtyřválcový Oktávky (Bafang) anebo radši šestivál od BMW vs. tvůj rozpočet, a pak zkus mrknout na dva-tři vážný kandidáty a ty si pokud možno někde projeď a pak se rozhodni - každý kolo má trochu jinou geometrii, délku rámu ad. a zejména fulla bych bez vyzkoušení rozhodně nekupoval..
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    PSYSBEE: jj diky za potvrzeni toho co jsem si myslel. A co tahle Sava?

    Sava 29" DECK 9.3 vel 17" /M - Elektrokolo | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/sava-29-deck-9-3?dq=5874047
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CHEWBACCA: výbava jak na kole za 15 tisic .. predrazeny az to boli..
    Jestli chces jezdit v terenu, tak tohle fakt ne..
    Vidlice tupa, brzdy poddimenzovany, v ty cene uz aspon 12kovy Deore..
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    PSYSBEE: koukám ted na tohle ale vubec nevim kde a u koho poridit :-)

    2020 QURUK X BOSCH CX | Apache-Bike.cz
    https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/2020-quruk-x-bosch-cx?year=2020
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    nedokáže někdo identifikovat rozdíl mezi těmito dvěma koly? kromě barvy :-) cena je rozdílná, popis naprosto totožný, pokud jsem správně koukal.

    Elektrokolo Specialized LEVO HT 29 NB STRMGRY/RKTRED
    Elektrokolo Specialized LEVO HT 29 NB STRMGRY/RKTRED
    https://www.velo-centrum.cz/eshop-237853-elektrokolo-specialized-levo-ht-29-nb-strmgryrktred.html

    Elektrokolo Specialized LEVO HT 29 blk
    Elektrokolo Specialized LEVO HT 29 blk
    https://www.velo-centrum.cz/eshop-237292-elektrokolo-specialized-levo-ht-29-blk.html
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ECHELON: namatkou - https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/2021-tuwan-mx3

    - na to co pises staci bohate - dostatečně silnej středovej motor MaxDrive, velká baterka, komponenty na nenáročný použití co popisuješ imho dostatečný. No s Bafangem si pohraješ asi víc než s Boschem nebo Shimanem - dá se tam docela i hrabat v servisním menu nastavení motoru, ale osobně bych se na to vykašlal.. :-)

    Otázkou co v tyhle dobe vůbec seženeš, sklady výrobců prázdný, stojany prodejců už dost vybraný.. (a to nás ještě ani neotevřeli)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    ECHELON: Každej bude mít 100 názorů a rad, já bych šel ovšem určitě do celopéra, pokud lesní cesta...a tam za 50tis. nevím, nevím... IMHO super poměr cena-výkon je tady ta Merida...ale to je větší budget mno...
    https://www.mojekolo.cz/merida-eone-twenty-500-metallic-green-l-19-5/?gclid=CjwKCAjwhMmEBhBwEiwAXwFoEW7fGP39ESlecSrRkJH1kXZpJYCmABpGrOSLQRQxa0x85a688nz0uhoC-o0QAvD_BwE
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    Chci si koupit elektrokolo a nevím jaký. Omlouvám se, jestli je to 1001. příspěvek na stejné téma.

    Co od něho chci:
    Abych ze své chatky dojel na místo vzdálené cca 25 km se 700m převýšením a zpátky. Asfaltka + dobře sjízdné polní a lesní cesty.
    Aby se na něm pohodlně sedělo. Nechci trhat žádný rychlostní rekordy.
    Rád si hraju s motory a elektronikou, takže je pro mě velké plus, když bude ze snadno modifikovaných standardních komponent (které se dají eventuálně nahradit za nelegální čínské mody :))

    Kolům vůbec nerozumím, takže ani nevím, jestli má pro mě nějaký smysl utrácet peníze za lepší přehazovačku, lepší diskové brzdy, kolik mám chtít převodů a podobně. A je mi jasné, že jakmile začnu zkoumat parametry kol, tak se upnu k nějakému parameteru, který nakonec bude úplně zbytečný.

    Budget tak 50000 Kč. Máte nějaké tipy? Za jakoukoliv radu bych byl velmi vděčný.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MARASAN: Dík, to jsem zaregistroval, bohužel to teď nemaj a nikde se mi nepodařilo najít cenu :(
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Poradíte mi prosimvás? Jak nejlevnějc upgradovat obyč. kolo na elektro kolo? Stačí počítám zaplíct zadní kolo na nějakej Bafang nebo tak něco, koupit baterku a natáhnout nějaký dráty od motoru na řidítka... potřebuju pro manželku upravit kolo co má (trekking 3x8 rychlostí) aby mohla odvízt jedno dítě na sedaččce a druhý táhnout na tyči do kopce, slovy jednoho, od Poštovky na Cibulku... mělo bejt jen pomocná síla a todlecto... není potřeba baterka aby to jelo jako asistent 80km. Hlavně to bude jen na přechodnou dobu, proto nechcem nic extra.

    Nemáte tipy na řešení?

    Díky!
    ENDER
    ENDER --- ---
    Mam takovej problem, sehnal jsem kolo z druhy ruky Wisper 905se nevim kde je problem.
    Chova se to tak, ze kdyz dam baterii na kolo (plne nabitou) a dokud jede bez zateze, motor se roztoci. Jakmile si na kolo sednu a chci se rozjet, citim jak na chvilicku zabere a pak vse zhasne. Baterie se jevi jako prazdna (po stisku tlacitka, ktere zobrazuje nabiti se nic nerozsviti), kdyz dam baterii z kola ven po stisku tlacitka se zobrazenim dobiti se ukaze 100%. Pokud to rozjedu se zapojenou nabijeckou do baterie, kolo naprazdno bez zateze jede (nabijecka dava 42V 3A).

    Kdyz jsem na balancovacim kabelu meril jednotlivy clanky, maji 4.2V az na 2, kdy jeden po nabiti ukazuje 3,74 a druhy 3,9V. Je mozny, ze ty 2 clanky jsou tuhy a jakmile jde motor do zateze, nejakej cut-off odpoji baterii?

    Jde mi o to, jestli je v haji kolo nebo baterie, protoze bych koupil na aliexpressu nejaky clanky za par tisic a spajel to dohromady...
    BATY
    BATY --- ---
    Tak u toho Spešlu to není asi nic složitýho, povolíš tři šrouby, vypadne motor, vytáhneš baterku a je to... Ale, že bych to chtěl dělat na dovolené každý den a nechávat polorozebraný kolo někde v hotelové lyžárně, to asi ne :)
    Každopádně, jak jsem psal, vždycky si beru kolo na pokoj a zatím jsem s tím neměl problém. Vždycky teda šlo o silničku, která je tak maximálně zaprášená, ne nějaký enduro s 15kg bahna na sobě :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Bohužel, dělám kamarádce asistenta při nákupu e-biku. Bohužel do toho nechce dát tolik peněz, kolik by bylo vhodné. Říkal jsem ať bere slušného výrobce, vzduchovou vidlici, pevné osy, brzdy solidní střední třídy, řazení totéž, nejraději nová Deore 1x11 nebo 1x12... a co myslíte že si myslí, že ji bude stačit? Leader Fox s Bafangem za cca 40 000. Tak ať si pak stěžuje.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PANASONIC systém to samý - když chceš vyndat baterku, vyndej rovnou i motor.. :-)

    Jen sem v duchu nevěřícně kroutil hlavou, když mi to maník při mým mystery shoppingu u konkurence vyprávěl.. (mimo jiné v prodejně, kde normálně prodávaj cihly a obklady! 8)
    Resp. na dotaz - "a co když potřebuju vyměnit baterii?" tuším u Kellyse s Panasonicem přišla odpověd - "kolo vemem a pošleme to dodavateli .. jóo pane, takhle to nejspíš časem bude u všech, protože ty baterie se vyndáváním ničí, takže všichni výrobci je časem budou mít napevno.."
    No a po tomhle vpravdě ultimátním argumentu jsem poděkoval a zrychleně vypadnul ven na ulici, abych se mu nezačal smát do xychtu..
    BATY
    BATY --- ---
    KURE: To je pro manželku, ona má asi 52kg, tak aby to na ní nebylo těžký :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam