• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    FREERIDER
    FREERIDER --- ---
    MAESTRO_007: Výkřik do tmy ten limit 20mph je Americe zavedený uz davno zprava o ničem. Pan CEO se snaží bejt zajimavej ,ale třese stejně jako CEO VW az přijde Číňan a prodeje pujdou do kopru .Neni pravda ze tech 30 je v terenu zbytecny když jezdis dlouhy transfery po fire roads v Americe či Kanadě tak se to náramně hodí. A co se týče tech nudnejch cyklostezek tak na silničním chrtovi můžeš drzet bez problémů 40 bez dopomoci.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Trek plánujeme přísnější limity na rychlost svých elektrokol a apeluje na ostatní, aby to zavedli taky. Dopomoc nepojede víc než 32km/h (20mph)

jejich prezident (Treku :) mluví rozumně, spoustu let makají na tom, aby mohli e-biky na traily a cyklostezky. A pak vyrobí takové "zrůdy" kvůli kterým jim to všechno zakážou :)

Za mě i těch 30km/h + nesmysl. V terénu úplně naprosto zbytečné a na cyklostezce bohatě stačí taky. Hlavně postrádá smysl, aby to jezdilo rychleji než všichni ostatní kolo co mají kolo bez dopomoci.

https://www.pinkbike.com/news/trek-voluntarily-imposes-e-bike-speed-standards.html
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: a vsude pujdou titanovy srouby, protoze proc ne ")
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: casem to dobrousim na cistej hlinik cely, az bude zase cely den hnusne...
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    prosta vymena lozisek se mi ponekud zvrhla..

zjistil jsem, ze mam prasklou zadni stavbu - po 13tisicich km a 6 sezonach ma kolo asi narok...

jinej by to hodil do hliniku a koupil novy kolo, ale jsem socka a davam dokupy prachy na krov na baraku, takze...

rozborka, obrousit, tig, popustit manzelce doma v troube, nastrik bezbarvym lakem a z komponentu, co si mi valely doma vznikl single speed elektricky sjezdak ")

prasopes je mrtev, at zije krysoprase...

HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MAESTRO_007: rychla dopomoc motoru se da zapnout v nastaveni a vykon navic neznamena, ze ho nekdo jinej neumi vyuzit, pepa taky urcite jezdi pod svoje moznosti :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PEPAZZ: je tam i nějaká výhoda toho motoru kromě ceny? :-) píšeš že zbytečně silný výkon, který do kopce nevyužiješ a motor má zpoždění při dopomoci, pozitiva žádná. (Komponenty nepočítám, to je individuální)
    ADAM
    ADAM --- ---
    MARASAN: Vzdálenost vůbec, ale fakt vůbec neresim. Ale ty výškově metry mi vychází naprosto spolehlive. Těch 15m/1% mam když dost setrim. Když nešetřím vůbec, tak dam tak 12-13m/1%. Ale není to bosch, je to motor sram/brose.
    OT_
    OT_ --- ---
    MARASAN: Jelikož mám stejný usecase jako ty, tak jsem nedávno projížděl všechna zákoutí internetu, kde lidé popisovali dojezd/výškové metry a závěr jsem měl přesně takový, jaký jsi zjistil sám, sedí ti to přesně.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: BTW na jaky vzdalenosti teda? Ja mel tech 70 km protoze jsem mezi kopcama musel dycky neco ujet ;-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: tak to uz je velkej rozdil :-/
    ADAM
    ADAM --- ---
    PEPAZZ: Na papíru to zní dobře, ale v praxi mě překvapilo, jak je ta nabíječka velká. Plus opruz s hledáním zásuvky, čili me vyhovuje extender lip. S nabíječkou v batohu jsem jel jen jedinkrát.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a jen tak pro info ta baterka se tím rychlým nabíjením ani nezahřeje. Co jsem nabijel tak baterka mela pokojových 25 stupnů i po hodine rychleho nabíjení. Horká byla naopak nabíječka:)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARASAN: nezatracoval bych to rychlonabijeni u avinox kol .. to podle me funguje tak dobře že ti srani s extenderama nebo dalsi baterkou odpadá.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARASAN: range externdery jsou polovičaté řešení. U větsiny systémů (vim tedy o shimanu prioritně) se kolo na extender prepne az po tom co vysušíš hlavní baterku= extender vozíš celou dobu navíc bez využití. Což pravda má vyhodu v tom že dokud nejsi na nule s hlavni baterkou, tak extender na kolo nemusís vubec dávat.

Jak to má bosh nevím.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Sorry, vlastně jsem se spletl. Vychází mi to líp. Mám vlastně 630wh baterku, ne 800. A právě u 630 mi vychází 1%= cca 15 výškových metrů. Takže o dost líp než tobě. Je to s 2.5 enduro gumama. váha jezdce taky 85+vybava.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PEPAZZ: vyndavaci baterku, dve velikosti baterky plus range extender misto bidonu, to vsechno si samozrejme muzu koupit. Vim.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jedinej problém je v tom že ty kola nejsou skladem
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jestli te to trapi kup si amflow PR s vyndavací baterkou a po tom co vyštavíš jednu za 10sec vymenis za druhou a jedes dalsích 1500 vejskovejch. nebo za hodku dobijes 70% baterky ktera tam je aniz bys potreboval druhou.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ja to kolo nechcu ani tak na DH jako spis na technickej rvodorovnej teren a nepristupny stezky po horach a po lesich, tak je ten dojezd docela dulezitej. Treba do Alp jezdim spis na hrebenovky nez na DH traily. a na hreben je to hned 500 vyskovych metru atp.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARASAN: je to hodně o vaze jezdce a valivém odporu pneumatik .. neco jinyho je DH 2.5 pneu a neco o dost jinyho je 2,25 xc guma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam