• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    GANBOY: elektrokola můžou už teď úplně normálně jezdit po cestě 30km/ho+ jako auta, nevidím v tom problém, nechápu proč se mě na to pořád ptáš :D
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    GANBOY: co ti je? :-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: elektrokola mám dvě drahoušku, jedno motokolo.
    Takže když nemáme argumenty začneme si stězovat že se nechovám hezky, přitom toxickej seš tady hlavně ty se svejma hate reakcema na cokoliv co řeknumprotože prostě nezapadám do tvého světa.
    Nicméně na rychlosti 33km/h jsme se tu shodli napříč názorovým spektrem, tak se nechovej jako uražená píča a zkus nám tu vysvětlit proč v provozu s auty kde se ve městě reálně dočkáme omezení na 30km/h u aut (a v řadě míst to už platí) nemůžou jet elekteokola s pomocí stejně rychle?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BTW update pravidel na Slovensku:
    Elektrokoloběžky jen 25 km/h
    Jestli se chystáte jezdit na elektrické koloběžce, slovenská legislativa od září 2026 znemožní jízdu po chodníku, pokud to nepovolí dopravní značka. Elektrokoloběžky a podobná vozítka budou nově v kategorii malých elektrických vozidel, budou muset mít výrobní štítek a maximálku 25 km/h. Naopak nebudou moci mít sedlo.

Na Slovensku zpřísňují dopravní pravidla. Pokuta přes třicet tisíc za porušení rychlosti se bude týkat i českých řidičů - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/servis-legislativa-na-slovensku-zprisnuji-dopravni-pravidla-pokuta-pres-tricet-tisic-za-poruseni-rychlosti-se-bude-tykat-i-ceskych-ridicu-21017615
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    kluci si delali takovy srovnani kol Pivot Shuttle LT Pro vs. Amflow PR carbon, docela zajimave
    BOSCH NEBO AVINOX? | Pivot Shuttle LT Pro vs. Amflow PR carbon | feat. @humanbike
    https://www.youtube.com/watch?v=MXP4-wWdNUE
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: PS - od května ma CX 5 GEN možnost zvýšení az na 120 Nm, to samozřejmě v článku z unora 2026 v grafech není..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Neradi přerušujeme reklamu vysíláním, ale tohle je celkem zajímací .. a sou tam i grafy!! :-) ::
    Elektro-Kola-KTM - Vyšší výkon Bosch CX generace 5
    https://elektro-kola-ktm.cz/blog/28-vyssi-vykon-bosch-cx-generace-5
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    GANBOY: celou dobu tady trolíš a na elektrokole ani nejezdíš. Nevidím důvod na tebe reagovat. Diskutoval jsem tady s ostatníma a na tebe reagoval akorát s tím, že jsem ti poslal studie konkrétní a poprosil tě ať pošleš fotku tvých mopedů. Odpovídat na toto GANBOY. odmítám. Nic z toho co jsi napsal si nemyslím.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GANBOY: děkuji za vyčerpávající odpověď, hned je to jasnější! :)
    IV0
    IV0 --- ---
    MARASAN: Uvidíme. Zase na druhou stranu to jelo 3 hodiny a dalo to větší převýšení a brutálnější stoupání. Těch 110 km je na 4 hodiny, je to mnohem pozvolnější a první hodinu (28 km z Horních Měcholup do Černošic) je, kromě nájezdu na lávku pod D0, po rovině nebo z kopce. Asi když to zapne až v těch Černošicích, tak to vyjde. Uvidíme, ale ona není z cukru, když jsem říkal, že to nebude chtít vypínat, tak jsem tím myslel, že to je opruz něco furt mačkat, ne že by nechtěla šlapat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IV0: tak to je s SL kolama, no a teprf uvidis, co na kolo s vybitou baterii a 60 km pred sebou bude rikat pritelkyne.
    IV0
    IV0 --- ---
    Zkusil jsem dneska vybít baterku. Kolo jsem nastavil na Eco. Dal jsem si tři 25 km okruhy, 60,42 km v zóně dvě, 1272 m převýšení, max stoupání 12° (kde je mimochodem nejlehčí převod na Eco už hraniční), 20,5 km/h průměr. Pak se vybila baterka. Myslím si, že to na těch 110 km stačit nebude bez vypínání pohonu mimo kopce. Sice to je jenom 1100 m převýšení, ale ona asi nebude chtít vypínat pohon na rovině. Jinak to kolo je super zábavné a pocitově hrozná raketa. Musím říct, že tuhle kopcovitou trasu bych na své silničce bez motoru dal tak max 15 km/h a i když bych dělal všechno možné, tak bych se neudržel v zóně 2. Jsem normálně nalomený si koupit to samé s berany (a to nejsem žádný fanoušek elektrokol). Nejlepší brzdy ze všech kol, co jsem kdy měl, resp. mám. Pak jsem dojel bez baterky ještě necelé půl kola (otočil jsem se a užil si tak znovu i ten nejprudší kopec) a bez dopomoci jsem se cítil jako v devadesátkách - přítelkyně by ten kopec bez baterky nejspíš nevyjela. Zvažuju proto vyměnit kazetu za 11-42. Budu také přemýšlet a podívám se na range extendery od Giantu, ale to kolo je fajn takhle, jak je lehké a obratné, a navíc to určitě nebude levné.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    IV0: za ty peníze to vypadá dobře, motor v náboji a malá baterka, tam je ta cena pak o dost nižší. pak napiš i na to jak je stim spokojená přítelkyně na ty 110 km trasy.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    IV0: super, díky za shrnutí. To vypadá, že na městský commuting to asi nebude špatná volba za ty prachy.
    IV0
    IV0 --- ---
    DAKRLS: Zatím prevažují samá milé překvapení. Je to hodně lehké (asi jako levné horské kolo) a agilní (krátké, podobně jako silnička). Kolo je příjemně tuhé. Jemně to dávkuje pohon a přechod přes 25 km/h je neznatelný. V pohodě se s tím dá jet 40 km/h anebo bez baterky (což byl hlavní požadavek). Posez je spíše trekový než městský (185 cm, velikost L). Má to power meter, který se přes ant spáruje s Garminem, což jsem nečekal. Není nijak zvlášť přesný a končí na 500 W, ale je to fajn. Díky malé baterce ve spodní rámové trubce a motoru vzadu je to při nošení a také při jízdě ze sedla trošku těžké na zadek, ale nic hrozného, spíš, že to jde poznat. 10 rychlostní Deore, kazeta 11-36, vepředu 42, to byl taky (minimální) požadavek. Má to millón úchytů na blatníky,
    nosiče, brašny, světla atd., což nepotřebuju.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    IV0: zkus pak prosím sepsat nějaký zkušenosti s tim kolem. Koukal jsem, že se dá sehnat nový, výrazně zlevněný, za 25kKč . Přijde mi to strašně málo, tak by mě zajímalo co za to dostaneš.
    IV0
    IV0 --- ---
    IV0: Tak nakoupeno. Giant Momentum Voya E+3, rok staré kolo, 190 km najeto. S odpruženou sedlovkou za 17 tisíc. Jdu dneska vyzkoušet dojezd.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: a když sme se teda shodli že na cyklostezce 20 pro všechny.

Proč v dopravě s autama nemůže e kolo jet stejně rychle jako auta ve městě- tj těch 30-33km/h ?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    EXCITE: fakta jsem tady zmiňoval několikrát. Jak osobní zkušenosti, tak studie odborné.

Kolik jezdíš ty na bio kole po rovině? Nějaká dlouhodobě udržitelná rychlost z pohledu "fyzičky"? Dcera teda 20, kolik má roku?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: jistě. Ať se ba cyklostezkách zavede 20- PRO VŠECHNY!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam