• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KEB: klidne se muzes zapojit a vzit si na starosti, aby kazdy z XR plne chapal tri zakladni pozadavky (tell the truth, act now, citizen assembly) a hnuti pusobilo vice jednotne. preju uspech
    KEB
    KEB --- ---
    LINKOS: já tomu rozumím, ale nejednotný postoj podle mě nepusouva diskuzi ale jen prohlubuje zákopy.

    A navíc to při pohledu z venku vypadá že ta banda blbecku z xr vlastně neví co chce. Rozumíš co tím chci rict
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEB: tomu se říká plularita názorů, v demokratické společnosti běžná a žádaná věc. Společnosti kde tohle nemáš fakt nechceš, je to tak u Jehovistů, mají to tak v KLDR apod.
    Xr chce především uhlikovou neutralitu, jaké metody se použiji, už může být podstatně pestřejší
    KEB
    KEB --- ---
    YMLADRIS: to je sice pěkný ale pokud jeden řekne atom ano a druhý atom ne a ještě se u toho pohádají tak to působí všelijak jen ne důvěryhodne - myšleno obrazně
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KEB: na XR je prave novy, ze netlaci zadny konkretni pozadavek (napr jadro nebo nejadro), ale citizen assembly, coz ma byt odborniky poucene shromazdeni lidi prurezove pres celou spolecnost, vybranych losem, kteri se rozhodnou, jak ma ktera konkretni zeme dojit k net zero.
    KEB
    KEB --- ---
    PALEONTOLOG: oni se nerozhadali oni šli do politické prdele. Nicméně při vzpomínce na Kačenku biomasu či pan Stropnického mladšího si nedokážu představit, že by měli jakoukoliv politickou šanci
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEB: a vzpomínáš, jak se zelení za bursíka rozhádali ? :D upřímně, no way this way
    KEB
    KEB --- ---
    BROZKEFF: tak potom by se xr měli tak nějak dohodnout a vést jednotnou linií takhle to působí a jak blbych na dvoře
    TUHO
    TUHO --- ---
    MASTODONT: Jasny, ja jenom upozornuju, protoze mi chvili trvalo jak se v tom informacnim bordelu a protiuchodnejch informacich vyznat, jak je povedomi o dezinformacnich kampanich kolem klimatickych zmen velmi maly a dezinformacni sajty maj dobre promakly SEO a casto se dostanouv Google search nejvejs...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    TUHO: Stačí se juknout k ní na Twitter, ona sama napsala tohle:

    A message from a former Extinction Rebellion activist: Fellow environmentalists, join me in embracing nuclear power - CityAM : CityAM
    https://www.cityam.com/...lion-activist-fellow-environmentalists-join-me-in-embracing-nuclear-power/

    Mch, většina nedezinformčních zdrojů k tomu drží hubu, protože jádro je přece fuj. U nás s tím přišly jen Novinky, na Respektu, Aktualne nebo Alarmu to nenajdeš :)
    TUHO
    TUHO --- ---
    MASTODONT: Btw Whats up With Watt je jeden z nejproflaklejsich dezinformacnich zdroju. Vsechny veci odsud bych bral velmi s rezervou a radeji checknul z dalsich zdroju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TADEAS: tzv. růst v kapitalismu ale nemusí být nic démonického.. často je to jen růst čísel na papíře. A skutečně může dávat víc, než si bere: např. pokud ekonomika vyroste díky zpracování druhotných surovin, které se do té doby vyhazovaly na skládku, tak to není "na úkor něčeho jiného". Ideologické námitky self-proclaimed levice jsou o to směšnější, že nálepka levice je naopak většinovou společností často přidělována těm, kteří self-proclaimed levice nejsou a snaží se prosadit v pluralitním demokratickém prostředí prostě s myšlenkou, že není žádný jediný možný kapitalismus nebo jediná možná konkrétní "normální pravicovost", co musí stačit všem.

    Jinak příznačné je, že se řeší jen energetika, ale ona v podstatě představuje špičku ledovce. Bylo by fajn přestat pálit uhlí, na úrovni omezení vývozů z ČR to jde, ale fakticky tím nejspíš jen podpoříme pálení ruského zemního plynu v okolních zemích, což má jen zanedbatelně nižší uhlíkovou stopu (pokud nejde o kogeneraci tepla, ale ta se občas používá i u toho uhlí, snad.. viz Mělník a teplovod do Prahy). Já jako problém vidím např. beton a výrobu cementu. Beton je spektakulárně nerecyklovatelný materiál a kdo sleduje rekonstrukce českých dálnic, tak vidí, že se betonové komponenty dálničních stav vyměňují často po pouhých 40 letech... a není žádná automatická záruka, že dnešní beton vydrží nějak o moc dýl.

    Díky kůrovci teď máme dřeva, že nevíme co s ním a byla by blbost ho všechno poslat do Číny.. ale stejně tak i prostě ho jen spálit jako "biomasu" (orientace na biomasu je probleamtická z řady hledisek, jako např. ochrana půdního fondu, apod.). Renesance dřeva jako konstrukčního materiálu je stejně důležitá, jako ústup od uhlí.

    A co se těch aerolinek týče, tak krátce před krizí se místo jejich bailoutu diskutovalo naopak srovnání daňových sazeb na pohonné hmoty mezi pozemní a leteckou dopravou... jinak letectví, kdyby dokázalo využívat elektřinu, by jako obor nemělo zas tak špatnou bilanci, protože nevyžaduje tak masivní pozemní infrastrukturu jako např. železnice.
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    BROZKEFF: Dík, měl jsem jiný dojem na základě různých zážitků.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MASTODONT: XR rozhodne nema v programu anti nuclear agendu, to si tam tahaji lidi co to maji jako osobni nazor. Sam jsem v xr a jsem pro jadro a no problem.
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    Jsem rád, že v ER jsou i lidé, co myslí

    Extinction Rebellion Communication Head Quits After Researching Nuclear Power | Watts Up With That?
    https://wattsupwiththat.com/...n-rebellion-communication-head-quits-after-researching-nuclear-power/

    Na jejím twitteru se někdo ptá "Can somebody please tell the EU that nuclear is zero-carbon? At the moment it's excluded from 'green transition' by being lumped in with natural gas. Ideological groupthink perhaps?"
    NESCIUS
    NESCIUS --- ---
    myslim že by to tu mělo být
    potholer54 - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCljE1ODdSF7LS9xx9eWq0GQ
    DRSH
    DRSH --- ---
    Eurostat: EU made ‘no progress’ in climate action over past five years
    https://www.endseurope.com/...le/1687296/eurostat-eu-made-no-progress-climate-action-past-five-years
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: napada me ze mozna nekdo nevi kdo je Anderson.. je takovej pravdivej. post-growth atd. Napr. tohle.

    Kevin Anderson: Climate's Holy Trinity
    https://www.youtube.com/watch?v=7BZFvc-ZOa8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam