DNF: jaky osobni emoce pletu?
vzhledem k tomu, ze linkovana studie ma nadpis "Differential impacts of eco-anxiety, eco-depression, and eco-anger on climate action and wellbeing" a abstract je s tim v souladu, neni to uroven VSECH reseni, ktere ty zminujes.
a to je to co jsem chtel zduraznit, a rekl jsem uz na zacatku "porovnani horsiho s horsim".
to co rikam prece neni nic "meho". to ze se lovci sberaci ridili v diskuzich vic svymi emcoemi, nez rozumem, je fakt dolozeny ve spouste knizek. nebo se snazis vyvratit, ze je vhodnejsi pro oragnizovane plneni cilu na urovni lidstva jednat emocionalne? navic ja nerikam, ze bychom k reseni nedosli skrze emoce, co tvrdim a psal sem niz je, ze resit problemy emocionalne je suboptimalni a neni efektivni. shodneme se alespon na tomhle?
stejne tak v businessu se emoce odlozi na urvoni nejake neformalni diskuze dopredu a pak se proste jedou fakta a racionalizovane uvahy. do smlouvy emoce, dojmy a pocity nepatri.
na uplne nejjednodussim prikladu, predstav si, ze zavolas do firmy a nekdo by se tam svuj problem s tvym neporozumnenim snazil resit vztekem. dosli byste nejakemu zaveru?
ja nerikam, ze vztek nema sve misto, ani nerikam, ze na urovni jednotlivce nepomuze s vyrvonanim se s nejakou situaci. co ale rikam je, ze globalni problem nevyresime vztekem. a ze existuji efektivnejsi formy, jak tohle lidstvo spolecne mobilizovat