SADY: Tak samozřejmě, Arnie je v první řadě Kaliforňan a pak teprve možná trochu pravičák a konzerva :-) Resp. snaží se ukázat ostatním pravičákům, jak by vypadal nějaký ten dejme-tomu pravicový nebo konzervativní přístup k problémům, které jsou zkrátka reálné a existují nezávisle na politickém stylu či ideologii. Ale je v tom pochopiitelně v USA dost osamocený, protože Kalifornie je v rámci USA příkladem jejich "zlé EU, která by jim všem chtěla diktovat".
Mimochodem, zajímavý problém, o kterém jsem se dozvěděl, když jsem začal víc zabývat různými enviromentálními regulacemi v EU a jinde, jen ten že tím, jak státy USA majíj pouze omezené množství kompetencí, které delegují na federální úroveń a často jsou to věci, které s regulací ekonomiky moc nesouvisí (obrana a zahraniční politika), tak si tam potom každý stát vlastně ekonomické a enviromentální regulace vyhlašuje sám a je to daleko větší bordel, než EU, protože výrobci pak pochopitelně nemají jeden jediný velký trh, kterému se přizpůsobí, jako je EU, ale musí splnit např. dílčí kalifornskou regulaci. Ale tak nějak z principu nebude kompatibilní s EU regulací a Kalifornie je sice velký trh, ale zase ne TAK velký trh (ale je fakt, že státy s menší mírou regulace pak už většinou nic nedělají proti výrobkům, které byly uzpůsobeny pro kalifornský trh, takže to samozřejmě asu má nějaký dopad na celé USA....)
Každopádně, tuším jsem na to narazil kdysi v souvislosti s žárovkami nebo s čím a samozřejmě evropská a kalifornská regulace stejného problému se dost liší. Problém je každopádně neskutečně složitý a nejde ho vyřešit ani pouličními demonstracemi, ani libertárnským machrováním jak "trh vše vyřeší".