YMLADRIS: popravdě, sice jsem si založil Mastodon (dokonce celou instanci) a na vlně se vezu, protože jsem decentralizované soc-sítě chtěl ještě než to bylo in, ale taky nechápu tu vlnu nenávisti. Ve skutečně Mark Zuckerberg měl na Facebooku daleko tužší cenzuru, než na Twitteru .. takže ti, kteří ted' odcházejí na Facebooku tam ani už dávno neměli účty. Je proto Mark Zuckerberg lepší?
S neudržitelností amerického vysoce polarizovaného systému taky souhlasím. Je to víceméně podobná past, jako "vláda jedné strany", a manévrovací prostor pro nezávislé, kteří by si chtěli vybírat v každých volbách jinak, se tam fakt hrozně zužuje. A pokud mohou vnitropolitické sporu v USA mít dopad i na jiné země, které bud' hloupě kopírují, čemu nerozumějí - a nebo ani kopírovat nechtějí, ale prostě stejně pocitují ozvěny debaty, která se jich vlastně ani netýká.
No, jsme tu offtopic, ale zase jsem dlouho Elona bral jako klima-pozitivního korporáta, který to vždy bral jako hotovou věc a řešení nejen navrhoval, ale i reálně nabízel na trhu. Nechce se mi věřit, že to celou dobu bylo jen promyšlené pí-ár a že byl celou dobu úplně někdo jinej...