TADEAS: "předparadigmatických směrů", ne není to potřeba, naopak je to největší blbost, co jsem tu četl za dlouhou dobu, hned po kyselých deštích, ofc. paradigma je úzus o základních vlastnostech materiálů a jejich vazeb a funkci v komplexním systému, ne o "metodách" hospodaření.
pokud jsi prošel vysokým školstvím, a něco v tobě z toho zůstalo, měl bys vědět, že obory používají svoje termíny a všichni ví, co se znamenají a pokud chci sáhnout do jiného oboru(předmětu), musím si nastudovat jeho pojmovej aparát, jinak mi nikdo nerozumí (vyjma těch, oc mě pláají po zádech)
TADEAS: přesně tak, vozit je nesmysl, správně to má být rozmetání po poli trhavinou :)
a hnůj samozřejmě do půdy dodává makro i mikro prvky, podporuje edafon, je sám biologicky aktivní a obsahuje až 20% organických látek. hnůj - vyzrálá mrva - obsahuje i huminové kyseliny. problém bude spíš v provozování intenzivního zemědělství, čímž se z úrodné půdy stává nehostinný prostor omezený hnojivy, regulátory, herbicidy a pesticidy a tak podobně. to všichni známe, ohraná písnička. změna myšlení jednotliců je k ničemu, od toho je regulátor, aby s tím začal něco dělat
2022
Sucho v Česku: Ekozemědělství to zatím zvládá líp než tradiční hospodářství | iROZHLAS - spolehlivé zprávyhttps://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/sucho-cesko-ekologie-priroda-zemedelstvi-puda_2205212245_kth