• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARRISous-vide, vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SARRI: jak jsi delala ten chrest?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARRI: holandska sous vide je absolutni srani. ja delam naprosto jednodusse ze slehackovace. bez sabayonu. zloutky, vlazny maslo (neklarifikovany), sul, bilej ocet, citron...naleju to do slehackovace, dam tomu jeden charge, dam do vlazny vody a mam hotovo. sice je to drazsi, kvuli tem nabojum plynu...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BEBEBE: Takhle to dělá bůh všech modernistů Nathan Myhrvold: http://modernistcuisine.com/recipes/sous-vide-hollandaise/
    SARRI
    SARRI --- ---
    BEBEBE: receptu jsem nasla nekolik, nakonec jsem pouzila malou variaci na tento .. https://www.savoringthegood.com/2018/01/sous-vide-hollandaise/
    pridala jsem do nej jen dve lzice bileho vina a jeden zloutek navic
    a priste uz to nebudu delat v pytli, zel spis ve sklenici
    SARRI
    SARRI --- ---
    SMOKY: Jsem zatim ve fazi experimentovani, takze do sous vide rvu co me napadne a co za to stoji si teprv vyhodnocuju. Kazdopadne jsem si vzpomnela na DEVILA kdyz jsem pak vyhazovala vsechen ten plast.

    SIRIUS: Muzes si hrat vic s konzitenci tim, ze menis teplotu. Z pary je skvelej, ale porad stejnej. Tady je to docela pekne cele popsane vcetne popisku te lazne pred vakuovanim : https://www.seriouseats.com/2016/08/the-food-lab-complete-guide-to-sous-vide-salmon.html
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    SARRI: Jak se dělá holandská sous vide?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    SARRI: je ten losos takovej rozdil proti tomu kdyz si ho udelas treba v pare?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Lososa sem zkoušel jednou. Jako dobrý, ale u něj mi to za ten vomrd moc smysl nedává.
    SARRI
    SARRI --- ---
    VOY: nebyla to jedna lazen a zabralo to 3h
    nejdriv omacka, pak chrest a nakonec losos zatimco se chrest a omacka v te lazni ohrivaly ..

    chrest byl epickej, omacka asi nejsnadneji pripravena ever akorat losos tentokrat nebyl tak dobrej jako minule .. teda chutove dobrej byl, ale konzitenci trosku tekutejsi (asi jsem ho malo vysusila kdyz jsem prendavala ze solne lazne do pytle)
    VOY
    VOY --- ---
    SARRI: jak tohle vsechno chces zkoordinovat s jednou lazni by me zajimalo. To nemuze jit.
    SARRI
    SARRI --- ---
    snad nebudeme jist v 10 vecer ;D
    SARRI
    SARRI --- ---
    a jeste chrest ..

    SARRI
    SARRI --- ---
    losos ..

    SARRI
    SARRI --- ---
    holandska ;)

    SARRI
    SARRI --- ---
    dnesni priprava vecere .. nejdriv lazen

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: ja nic nemrazim :) a ty sacky, co pouzivam, jsou reusable
    SARRI
    SARRI --- ---
    DEVIL: a co silikonovej zip lock, zkousels? https://www.stasherbag.com/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Ja tu nechci zacinat zadnej flame ani nic. Jen proste si myslim ze tyhle neprumyslovy vakuovacky je jen trik na divaci (ci spise na jejich penezenky). Vychovaj si konzumenty v novym sektoru.... budou furt kupovat 'specialni' plast na vakuovani. Stejne jako se jim to povedlo s kapslema s kafem nebo zidovskym sodastreamem.
    Ja si myslim ze kdyz jde jidlo do mrzaku tak nemusi bejt vakly. Vetsinou se stane, ze pytlik pri expanzi tekutin povoli a kdyz pak z mrazu povolujete v lednici tak se udela bublina. Kdyz se zas nastavi neuplny vysati vzduchu, tak se ta bublina udela vlastne taky a tudiz by stacil klasickej sarand wrap. Odzkouseno na zmrazeny naporcovany zverine, divokejch husach, kachnach, alpace, gulasich a omackach.

    Ted nechci nijak rejt, ale rybu co uz pride v rigor mortis at uz na ledu v boxu nebo rozmrazena z kostky ledu, porcovat a nasledne opet mrazit a pak si hrat na fajnsmekra a delat sous vide, nebo jen z pocitu ze ji v tom mrazaku tesne obepnuty igelit ucini vic a hlavne dele 'cerstvou' je skutecne usmevne.

    I pres svoji profesi, pri ktery se znici/odhodi tuny a tuny plastu, papiru a v neposledni rade jidla, jen aby se splnilo me prani a zaroven ukojila touha vsech kapitalistickejch zmrdu, apeluji na vas, abyste skutecne premysleli o vyuzivani reusable heavy duty ziploc bags, ktery skutecne na domaci sous vide a uchovavani porci v mrzaku/lednici bohate stacej. Howg
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja teda si zivot bez moji cheap-o vakuovacky nedokazu predstavit.
    Chapu ze vetsi a profi by byla lepsi, ale jak rika Kasumi ... na doma bohate staci.

    Vice nez na sous-vide ji pouzivam na uchovavani potravin (koupim v Makru celyho lososa, nafiletuju, nacpu do mrazaku porce v pytlikach).

    Hlavne co se toho mista tyka, tak ma svoje v policce, coz je do panelakovy kuchyne OK :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jako jedina reakce na devila me napadla “nedelam prumyslovy vareni, varim pro dva lidi”, ale odpustila jsem si, pac mi to prislo celkem obvious:)
    I ta vase “profesni deformace”:)

    Ja to chapu
    Kazdej obor ma svoje:))

    Mne tohle naprosto staci a pro domaci vareni mi to prijde ok
    Neni to audi; ale ani trabant :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam