• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Dělám poměrně často, možná jsem na tom trochu zavislej ve verzi, rozmixovaný zmražený banán, tvaroh a lžíce ořechového másla
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další ze svačin, co dům dal - rozmixovaný banán s jogurtem a datlemi, na to nakrájené mandarínky s plátky mandlí a kokosu.

MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: děkuju :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a když nemám karotku, ale třeba jde o mrkev v únoru (je prostě sušší) a chci hladké těsto, přidávám cca 3-5 g (prostě uždibnu z kostky) droždí
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MIDORI: Někde jsem vyfotila a uložila si na mobil, promiň tu velikost.

Kokos jsem nepoužila, prostě jsem svařila mletý mák s plátkem másla a mlékem, povidlím, se špetkou skořice a lžičkou třtinového cukru.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: to vypadá luxusně, recept prosím! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A když jsme u mrkve - taková ta klasika - svačina doma a na druhý den v "krabičce" do práce - nastrouhaná mrkev s jablkem (doma s plátky mandlí a kokosu, do práce s vlašskými ořechy a pár plátky kokosu).

Ty "hrníčky" jsou super - tenhle je z Orionu, pak mám z Tchiba a ten zase používám na všemožné saláty s dipy a Balkánem - nesnáším, když se cestou ta příloha k salátu rozblemcá.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Snídaně - kupodivu jedou i muži (jen mu tedy zadrhlo, když zjistil, z čeho jsou) - makové mrkvánky :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: díky!
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Toto z alberta

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačina / snídaně: banán, jogurt Hollandia, a když fakt honí mlsná, tak troška agávového sirupu

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: děkuji :)

jak vypadá, respektive co to je konzervu (?) to kokosové mléko?
    užírám jen povrch z toho klasického tekutého, když jej přidávám k drůbežímu masu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ROMANICAK: Pevně věřím, že ne! :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Book! Snad se to tu nezvrhne do MimibazarStyle :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Snidane kterych se drzim posledni leta, ovoce, vlocky a neco mokreho - Tvaroh, kokosove mleko (tuha verze), pudink.

Dnes tedy tvaroh, maliny vlocky a med

SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    book :P
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Chodím okukovat tuhle http://www.nordic-ware.cz/panve-a-livanecniky/panvicka-na-livance-nordic-ware-priserky :)
    Akorát, že je z klasické mouky dělám tak jednou za rok, ty banánové by na tom tak nevynikly, tak zatím odolávám...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak a poslední foto, další budou, až se někdo z vás obětuje na své fotky a recepty ,-)

Bramboráky s dušenou hovězí kýtou.
    Bramboráky jsou z brambor, česneku, vejce a kukuřičné mouky. Už je jinak nedělám - máme v rodině někoho na bezlepkové dietě, tak jsem to kdysi řešila právě z této mouky a zjistila jsem, že nenasávají tolik tuku, navíc jsou úžasně křupavé.

Hovězí maso - kýta se nakrájí na kousky, na trošce oleje se zpění cibulka, zasype paprikou, masem, přidá se sůl a pepř. Maso se pod poklicí podusí, pak zalije na prst nad povrch vodou a cca 1 a 3/4 (klidně i déle, podle množství masa) a dusí pod poklicí.

Při podávání se ochutí čerstvě nakrájenou jarní cibulkou.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačiny s cottage jsou fakt vděčné ,-)
    Cottage, cherry rajčátka a petrželka.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam