• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    Uvarena/upecena cervena repa, kremovy balzamikovy ocet, balkansky syr a cerstva bazalka

EULE
    EULE --- ---
    PIRYUS: Zrovna na ne intenzivne myslim :)
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    ALONSY: tak hlavne, ze ten divnotrhanec chutna :) co je na tomto receptu opravdu hodne dulezite, tak je vymackani vody z cukety
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALONSY: Asi bude fakt základ důkladně vymačkat vodu. No, chystám se je taky prubnout, uvidím.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PIRYUS: Tak přesně to se mi takhle nikdy nepovedlo. :D Vždy mam divno trhance. Ale je to jediná úprava cukety, co mám ráda.
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    Cuketove placky delane v troube a recept zde https://paleosnadno.cz/recept/cuketaky-cuketove-bramboraky/

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes rychle a jednoduše. Opečená sekaná s mandlemi (zásoba z mrazáku) a zelenina.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ROMANICAK: Je to skleněná vitrína jako benzínová pumpa, v místnosti jsou dvě různý na mužovy sbírky modelů motorek a aut. Konec OT. :-)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: díky za nakopnutí, ještě sem mluvila s tátou, že musíme sníst tunu salátu a on říkal, že by to měl být ten druh na ceasar salát. Začla jsem pravým caesarem, pravda se ztraceným vejcem navrch, a byl absolutně boží. (jen nehamounit a vyhodit vnější půlku hlávky). dneska zopakuju a místo vejce bude hovězí steak :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    OT: To ze mate v jidelne masinu pominu, ale co je ta cervena vitrina prozradis? Vypada to jako fakt velkej comp nebo sbirka auticek nebo fakt nevim :-)

ILLUZE:
    Klidne bych ten balkan nechal jen na mensi kosticky. A diky za tohle vlakno, samy super veci tady!

SARAJ:
    Ja uz se na Nyxu nedivim nicemu, tady jsou auditka uplne o vsem, od klobouku po atomovku :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KASUMI: ja delam tohle, hlavne vynikajici je ta bbq omacka, ale je v ni teda dost javorovyho sirupu :) ale je to taky pecka...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Protože od včerejška zbyla boloňská, mohla dnes vyplout flotila lilkových nákladních lodí.

XMARGE
    XMARGE --- ---
    GLOBALISTA: to trhané vepřové se dá připravit z téměř libovolného kusu vepřového - spíš něco tučnějšího. jednou jsme omylem z mrazáku vytáhli dva menší kusy masa s tím, že to bude vepřové.. no jedno byla hovězí kližka, šla do pomaláče a bylo to taky moc dobré:o)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KASUMI: Vepřové jsem připravila podle receptu z pradobrot (http://www.pradobroty.cz/2018/05/trhane-veprove-pulled-pork-z-pomaleho.html), ale pak jsem zjistila, že tam je to psané jen pro pomalý hrnec, takže jsem pekla půl hodiny v troubě na 220 a potom přiklopené 6,5h na 135. Průběžně jsem podlévala a přelévala (přiklopila jsem až později). Měla jsem 1,2kg krkovice bez kosti v celku, v úplně původním receptu je plec.
    Čatní je inspirováno tímto receptem http://www.cuketka.cz/?p=2079 (když člověk čeká, až se upeče maso, má čas na různé ptákoviny :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GLOBALISTA: jak jsi delala to veprove? to me zajima
    i merunkove catni
    mnam
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Škrabka z Tescomy.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: simte vyrabis je spiralizerem, nebo skrabka?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Trhané vepřové, meruňkové čatní, česneková "kejda" (tvaroh + zakysaná smetana), salát. Já k tomu měla ještě pečený batát, manžel tortilu.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam