• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Třeba takto:
    Jogurtové pečivo » nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Mám poblíž výborný řeznictví (Brno), kde praktikují mokré zrání ve vakuu. Je to podniková prodejna, bourají vepře a býky z vlastního chovu. (Znojemsko)
    Už jsem si tam vyzrálé maso párkrát objednala, vaří se z něj dobře.
    Tak leda zkusit, zda něco podobnýho nenajdeš v okolí.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: Spousta lidi si mysli, ze cim cerstvejsi maso, tim lip :-D

    Samozrejme ho nemusis nechavat vzdy az na hranu. V Makru u hoveziho mivaj uvedeny stari kusu (chces spis mladsi) a datum porazky - pokud chces zralejsi maso, vybirej co nejdelsi cas od porazky, oficialni trvanlivost ti zas tak moc nerekne.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCIASHECK: tak to je stopro vakuum a ja vul schvalne vybiram, aby melo maso nejdelsi trvanlivost :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: Vakuum je to, kdyz mas ten tlustej igelit zatavenej a obtazenej tesne kolem toho masa s vycuclym vzduchem okolo (muze bejt i na tacku, ale presne obepisuje tvar masa a k tacku je absolutne pricuclej). Ochranna atmosfera jsou takovy ty ruzny vanicky, kde je to maso “volne”
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCIASHECK: tak to mrknu. Vetsinou beru rostenou v makru, tak si nejsem jistej, jestli je ve vakuu, ale s kvalitou obecne nemam problem. U ty pleci mi byla sympaticka ta chut "navic", ale zatim je pro me uprimne vrchol, kdyz udelam kachni prsa nebo treba tu teleci svickovou a oboji chutna jako dezert :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: Pokud uz rovnou kupujes maso ve VAKUU (ne v ochranne atmosfere), pak ano, do konce trvanlivosti.

    Ale mozna by stalo za to zvazit nakup masa u dobryho reznika a (nechat) zavakuovat ;-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCIASHECK: takze do doby pred koncem trvanlivosti?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: Stareni nenasimulujes. Ale muzes maso nechat dozrat v lednici zavakuovany
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: no ja prave nejsem zadnej kuchar, tak delam radsi overeny recepty, kdyz uz se s tim jednou za cas delam, ale tohle me docela laka vyzkouset. To veprovy jsem jel nakonec na cca 120 okolo 10 hodin, tak s casem problem nemam. Jinak na hovezim loji jsem mel jednou hranolky a byly super :)

    Btw vcera jsem jeste delal steak ze stareny loupany pleci z kantyny a byla super, ale cena za vic jak litr za kilo mi prijde docela dost. To si muzu koupit teleci svickovou a budu v tom za lip. Da se to stareni nejakym zpusobem nasimulovat v domacim prostredi nebo je to blbost? Chut masa byla takova "masovejsi" a pekne vonelo i pred tepelnou upravou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE:Zrovna z hovězího nevím teda. Má tužší svalovinu, aby takto změklo se asi musí mučit dost dlouho. A 50% hmoty by měl tvořit tuk, kterým se maso spojí, jinak ti vyjde trhané hovězí. Někomu může hovězí lůj smrdět. Přidala bych sádlo.
    Ale zkus to a poděl se! :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: na me to ma dost silnou chut, takze takhle mi to bohate staci a presne jsem si rikal, ze by to mohlo byt super i z hoveziho treba. Myslis, ze se na to hodi krk? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Jo, jsou varianty aj z jinejch zvířat. A máš toho na chlebu zbytečně málo. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: kapustu bych taky dal!

    Kazdopadne diky za tip na rillettes. Je to top. Jeste jsem koukal na ruzny varianty, tak jsem k masu pridal bobkovy list a dve cibule. Priste tam dam jeste cesnek a bude to dle me dokonaly :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jídlo z jedné pánve od Grusovky. Růžicová kapusta na cibuli s česnekem, uzenou krkovicou a trochou hokaido dyně. Doladěno kapkou dijonské hořčice. Sauvignon od Horáka.

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Kralik - hřbet, fáš z předních běhů a ořezu, omáčka z kostí a dalšího ořezu, žampiony...a těstoviny. Chtěl jsem něco lepšího, ale mame doma 3 týdny čerstvej potěr. Ditě mě donutilo rezignovat a koupit těstoviny v Albertu :)

    Jo, zapíjelo se to nějakým no-name bordeaux a veltlínem od Bogdana Trojak

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Křenová krémová polévka z uzeného vývaru.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z přebytku kefíru vykapaná lučina jako základ na pomazánku s cibulí, petrželí a kmínem. Jednou s kváskovým chlebem, jednou jako nosič posloužily lněné toasty od Grusovky.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Candát v papilotě, hranolky z batátů aj brambor, tatarka s okurkama a sušenýma rajčatama.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Tyhle konkretni :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam