• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: mrkev a celer jemně strouhané, trocha jemně krajené cibule, petrželka, pojivo je tvaroh a lžíce majolky, sůl pepř citron.
    Na půl kilo zeleniny čtvrt kilo tvarohu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jak se dela pls? Tipuji mrkev, celer, jarni cibulka, majolka, sul, pepr coz? Vypada luxusne!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    něco barevnějšího, snídaně

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a ta tuňáková pomazánka byl dobrý nápad :)
    s řapíkem, ostrou hrubou hořčicí, tvarohem, majonézou a citronem

    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    MAR_TINA: My právě děláme tuňákovou s mrkví a celerem a pojidlo je majonéza, tak mi ji to připomnělo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LILINKA6423: tuňákovou bych si mohla udělat. Tam dávám pórek nebo cibulky, citron, pojidlo.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    MAR_TINA: Je super když se přidá tuňák ve vlastní štávě a citronová šťáva
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: zkusím!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: miluju, kdyz se misto celeru da porek!!!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    mrkvovo-celerová pomazánka, moje oblíbená
    mysleli jste tuto?

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ukrajinský boršč (ale rodilého jedlíka o tom radši nechci přesvědčovat :)

    LALAA
    LALAA --- ---
    Skořicovo-citronové sušenky

    LALAA
    LALAA --- ---
    Marinovaný losos s dresinkem z hořčice.

    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Tomu se říkalo falešná humrová ponmazánka:-) Občas ji nastrouhám.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: zkus, u nas ve vedlejsim malomeste je to bezny sortiment :D

    Jinak je to z masa Trebovle a maji lepsi / masitejsi nez v Makru.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POHODAVOLE: Dobře to vypadá. Zebru jsem ještě nezkoušela. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem zkousel zebra sous vide. Kamarad mi pujcil Anovu, ktera bohuzel zacala hned hucet, coz jsme vydrzeli asi tri hodiny na 75, tak jsem pak pridal jeste hodinu na cca 75 ve vodni lazni v troube + jsem je pak dodelaval asi pul hodky na 150+ v troube bez vody. Zebra byla mekka, ale zaroven stavnata. Tohle byl takovy asijsky experiment, takze jsem je delal s palivou sojovkou + jarni cibulka + cesnek + citronova trava. Vim, ze foto nevypada vabne, ale i pres to je to pro me zatim nejlepsi zebrovy vysledek :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOPIN: To si z dětství pamatuju od tety, mívala to na chlebíčcích i s trochou mrkve. Musím to zkusit.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    celer přidávám, když si odšťavňuju ovoce a zeleninu, nejlepší kombinace pomeranč-jablko-mrkev-trochu řepy a právě trochu celeru, vůbec to tam není cítit.
    FITH
    FITH --- ---
    LOPIN: To delam taky,jen pozivam celer a mrkev 1:1 a nedavam cukr :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam