• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes se nevařilo, protože na brněnské mělčině uvízl tuňák junák.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Ve své první domácnosti v minulém tisíciletí jsem je měla. Ani nevím, kdy a kde se "ztratily".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAR_TINA: pořád lepší, než skleněné kouřové talíře :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: bila patri na steny a na jidelni nadobi. Jak ja ti rozumim ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MHLAVAC:
    MHLAVAC: jídla děláš moc pěkná, ale prosím tě, pořiď si bílé talíře. Prosím za všechny ty mrtvé kravičky, kachničky a králíčky.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Nakrájíš střední cibuli, osmažíš ji na sádle, přidáš pokrájenou hlávku červeného zelí, podliješ cca 500 ml červeného vína, osolíš, přikryješ pokličkou, občas promícháš, když je zelí měkké, ale stále hezky na zkus (žádná kejda jako ze sáčku), pak už se jen přidá cca půl polévkové lžíce mleté skořice (ideální je rovnou s vínem dát skořici celou a ne mletou) a lusk vanilky na cca posledních 10 min dušení. Pokud chceš, můžeš zahustit moukou, ale já mám raději bezlepkovou variantu, kdy vezmu cca 1/4 z toho, co je v hrnci a rozmixuji, podliji to zbytkem vína a redukuji víno do "ztracena", aby zůstala pěkná barva a tím pak to zelí zahustím. Stačí takhle? :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja bych se rada odcervovala tim vinem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Tecept pls!
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Červené zelí dochucené skořicí, vanilkou a cukrem, dušené na červeném víně. Takový malý zázrak ke kachně.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    A druhé málo z uplynulého víkendu. Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a bruslícím terčem.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Co je skoricove zeli ?
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Něco málo z víkendu... kachna s variací domácích knedlíků a poctivé skořicové zelí z hlávky a ne z pytlíku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Opečená sekaná z mrazáku, brokolicová kaše se smetanou, mascarpone a česnekem, tzatziky, salát. Svatovařinecké rosé Spielberg. Díky množství syrového česneku v brokolici a tzatzikách jsme zřejmě řádně odčerveni. :-)

    WERKA
    WERKA --- ---
    Kvásková bulka (od Kabáta) + hummnus (vlastní výroba) s naťovou cibulkou a cherry rajčaty

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    WRIGLEY: klasika kase, porce pro me byla 130 g syrových brambor a 100 g celeru, uvarit v osolene vode, slila, rozstouchala, pridala zdibek masla a 100 ml ohrateho mlika, rozslehala jsem to rucne, aby to nebylo moc na maderu, ale spis kouskovate. Dosolila :-) nic svetoborneho.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    APRILMOUSE: jaky je recept na tu kasi?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zelňača z vývaru z uzeného ocásku s domácím creme fraiche.
    Panenka s fritovanýma bramborama a celerovými chipsy, zaleželé tzatziky z přebytku vykapaného kefíru, severského jogurtu viili a creme fraiche. Kopr, mladý česnek a medvěd.





    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Mala druha vecere - salat z cerveny repy se zakysankou a kozim syrem, varena brambora, ricotta a petrzel

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Hlíva /domácí až lesní :D/ pečená s kuřecím masem na česneku, bramborovo-celerová kaše. Teda obvzlášt ta kaše je prostě geniální! :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KOZINA: Ten jsem si uplacala na keramickym kurzu :D
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    SAT_ANN: super talíř!!!
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Vecerni kejda - zeleninovy rychlokari, soba nudle s cibuli a sojovkou a rozsmelcovany vareny vejce

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsme zkouseli prvne domaci testoviny. Asi jsem blbe zamichal testo, protoze spagety nesly udelat, ale tyhle sirsi byly taky dobry, i kdyz se mi na sebe lepily.

    FITH
    FITH --- ---
    Predkrm,jazyk ala Asie :o)

    FITH
    FITH --- ---
    kruti koule plnene mrkvi v syrove omacce a kvetakove rizoto

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Přistaň, tak za týden, v Brně, naškubu ti. :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ja chci medveda! Hodne medveda!
    Jsem schopna ho jist i jen tak, jako koza.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    APRILMOUSE: super,diky !
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Bílej loupu, u zelenýho jen odkrojím dřevnatej spodek, je-li třeba. Dá se vařit nastojato ve speciálním hrncu, ale já to zjednodušuju. Odříznu hlavičky a dám stranou, na pařák dám vařit spodky, po chvíli přidám i hlavičky, které se vaří rychleji, tak aby nebyly na sračku. Var stačí jen chvíli, kontrolně píchám nožem, aby chřest zůstal al dente. Pak zvednu pařák a propláchnu chřest studenou vodou, aby se zastavil var a zůstal zelenej. (ale není to nezbytné) Sítko vrátím zpět na horkou vodu, chřest se zas trochu zahřeje pod poklicí.

    K takto připravenému chřestu dělám různý omáčky, sýrový, smetanový, holandskou, tatarskou.

    Další možnost je chřest obalit slaninou a krátce zapéct.

    Chřest je výbornej aj na syrovo do salátů.

    A naprosto výborná je polívka - chřestový smetanový krém s trochou medvědího česneku třeba.
    Mmch - medvěd u nás na jihu už leze, včera jsem z lesa donesla kontrolní vzorek.

    Vygůglilo by se spoustu pokrmů jistě.

    Po chřestu páchne moč, tak se nelekni. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Uz jsem dlouho pomalej hrnec pouzil k jeho pravemu sousvide ucelu, takze cas zase pouzit igelitak a vakuovacku

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam