• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilované krůtí medailony, chřest s holandskou omáčkou, Tramín červený od Horáka.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FITH:akorát jsem teda improvizovala s tím krémem, že je jako kokosovej :D https://www.martina-jandova.cz/cizrnove-brownies
    FITH
    FITH --- ---
    Takove menu by se mi jako potencionalni tchyni libilo :o), prosim o recept na ten cizrnovy dort.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Se trošku opakuju, ale připravovala jsem tu větší menu na zítra, tak když už jsem to fotila... :) Na oběd losos na rozmarýnu a červená čočka s mrkví a rajčaty na kari. Na svačinu pórkový quiche s cottage. Na zítřejší pohoštění pro potencionální tchýni (chci se jako blýsknout, no.. :D ) cizrnový dort s kokosovým krémem. Ze zbytku cizrny, solené tresky a jogurtu jsem si udělala na zítra pomazánku, už se těším na snídani :)









    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    snídaně
    já pořád jenom snídám, zbytek nestojí za řeč

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rajská polévka s bazalkou a parmezánem.
    Nenapíchané špízy z Crockpotu se šťouchanýma bramborama a batátem s cibulí a petrželí.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chřestový krém s posypem.
    Zeleninový nákyp s vepřovým masem.



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Kapustové závitky plněné masem, zapečené s rajčaty. Na rýži bych se vyprdla, ale byl spěch, tak jsem nevycapovala a jedla to, co ostatní :D

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    MAR_TINA: Jestli je talíř bílý nebo ne, je vlastně úplně jedno, v zásadě souhlasím s tím, že není nic lepšího než kulatý bíly talíř, ale na takový si to budu dávat v profesionální kuchyni a ne doma, kde bych poslouchal tisíc důvodů proč je bílý talíř na nic, protože neladí s ostatníma barvama domácnosti. :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    APRILMOUSE: dneska jsem to chtela uvarit, ale neproslo to / muz nemusi kasi a kure, ehm/ takze se tesim na pristi vikend - je fuc, tak si to uvarim pro sebe, muhaha:D
    jinak snad poprve dojizdim zasoby nausenych hub, zazrak... bylo hovezi na houbach...udelam jeste par bramboracek a muzu se tesit na dalsi houbovou sezonu:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A dnesni steak :)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcerejsi ramen podle paleosnadno

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tohle byl fyzikální pokus, jestli opravdu vepřové kůže ve správné úpravě extrudují. Jo, je to zábavné. :-)
    Chicharróni z uzených kůží a smažené plátky z pomalu vařeného boku. Na noc jsem potřebovala panáka Diplomática, abych to trávila bez ztráty žlučníku.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krkovica ma žampionech z Crocpotu a mozzarelové nudle se špenátem, k tomu Zveigl rosé.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes se nevařilo, protože na brněnské mělčině uvízl tuňák junák.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Ve své první domácnosti v minulém tisíciletí jsem je měla. Ani nevím, kdy a kde se "ztratily".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAR_TINA: pořád lepší, než skleněné kouřové talíře :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: bila patri na steny a na jidelni nadobi. Jak ja ti rozumim ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MHLAVAC:
    MHLAVAC: jídla děláš moc pěkná, ale prosím tě, pořiď si bílé talíře. Prosím za všechny ty mrtvé kravičky, kachničky a králíčky.
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Nakrájíš střední cibuli, osmažíš ji na sádle, přidáš pokrájenou hlávku červeného zelí, podliješ cca 500 ml červeného vína, osolíš, přikryješ pokličkou, občas promícháš, když je zelí měkké, ale stále hezky na zkus (žádná kejda jako ze sáčku), pak už se jen přidá cca půl polévkové lžíce mleté skořice (ideální je rovnou s vínem dát skořici celou a ne mletou) a lusk vanilky na cca posledních 10 min dušení. Pokud chceš, můžeš zahustit moukou, ale já mám raději bezlepkovou variantu, kdy vezmu cca 1/4 z toho, co je v hrnci a rozmixuji, podliji to zbytkem vína a redukuji víno do "ztracena", aby zůstala pěkná barva a tím pak to zelí zahustím. Stačí takhle? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam