• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    APRILMOUSE: Pečeš přikryté nebo odkryté? Já mám dojem, že než se upeče těsto, měla bych ten vršek příliš přičmoudlý. (Ale fakt je, že divnotroubu jsem už nahradila něčím funkčnějším.) Cca na kolik za jak dlouho? Od již zmíněné divnotrouby mám úplně deformované dojmy a teď dávám na první dobrou sotva bábovku :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DEVIL: do vycpany formy jsem nalila smes 3 vejce a zbytky z lednice (ricotta, mozzarela, balkan, lučina...) a udelala na zbytku slaniny cibulku. Ty cukety plátky jsem navinula na prst a pekne tam zastouchala :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    APRILMOUSE: teda to vypada efektne, uplne k nakousnuti! sem jak pavlovi psi.. to je umotanej syr do tech cuketovejch platku nebo co tam je?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA: jakous asi zdravejsi variantu, osvedcilo se mi a uz neexperimentuju :-) 100 g zitny a 100 g celozrnny mouky, 150 g bily jogurt, 2 lzice olivace a pul lzicky soli. Nepredpeka se. Se budu muset podivat, jaka je na Pradobrotach :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Další quiche, tenktokrát cuketový /potřebovala jsem udělat svačinu na výlet a zpracovat zbytky, takže řešení je na místě :)

    WERKA
    WERKA --- ---
    Cukeťák...

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Abych zabranila dalsimu vyletu smer rajcata, vyhrabala jsem ze spize darek od jedne japonky - ryzovy papir. Prej easy! Easy! Mozna pro ni!
    Pouzila jsem aktualni zeleninu z lednice, byl to prvni pokus a hrdinne jsem neshledla zadne instruktazni video. Navod na obalu postacil. Zkazila jsem jen prvni kus, nez jsem zjistila, jak se s tim musi.
    Leco je jednodussi, inu nejsem asiat.


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: S tím lečem mě štvete, jsem strašně daleko od kuchyně. A jestli se vrátím a houby už neporostou, to bude státní smutek.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    APRILMOUSE: Presne tak to delam. Pripravuju davku jak pro armadu, at to nemusim varit kazdej den. Tys mi dala.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BERUSKA_CA: tahle davka je pro me presne dve jidla. Tepla vecere.. A tepla snidane! Po ranu zcela genialni, teple, vlacne, heboucke :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    APRILMOUSE: Uz treti den zeru leco. Tohle leco, protoze jine mi nikdy nechutnalo, zvlast ne to skolni.
    Jestli nekdo napraskate memu drahemu, ze jim i jine nez to jeho (postup bude velmi podobny), prisaham, ze si vas najdu :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MOODYCAT: S cesnekem, trochou soli a susenym rajcetem je kvetakova rejze moc pozivatelna.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LILINKA6423: jo, ted si vzpominam, ze se to jmenuje nakyp a ne buchta.)) ale mel jsem velkej plech a ty hmoty tolik nebylo, takze to bylo celkem tenky a propeklo se to spis do konzistence buchty.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    LOJZEE: Takže v podstatě rýžový nákyp ale s bulgurem místo rýže. Nebo to má jinou konzistenci ?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    dnes sem delal poprve bulgurovou buchtu. dost dobry.
    rozvari se bulgur v mlice 250g/3dl, tak 15min, pak se tam zamicha lzice medu, necha vychladnolut. zamichaj se zloutky, z bilku se udela snih, kterej se do toho zaky zamicha. na vymazanej pekac pulku hmoty, pak naky ovoce a skorici a pak druhou pulku. do trouby na 180 na 30min. a je to. zdrava buchta, bez oleje a bez mouky.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní večeře - segedýnský guláš. Houskové knedlíky moc nemusím, dcerka se může utlouct po bramborových, jasná volba.

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Miluju kvetakovou rejzi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Whole30 snidane :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    a dám vám sem jeden houbový vstup :D Houbové řízky z trouby (minimum strouhanky, oleje) - výborný, nemám k tomu připomínek :) Povzbuzena včerejším úspěchem dneska houbové karbanátky z trouby - houby, cuketa, krůtí mleté maso, vejce, ovesné vločky, cibulka, koření, obalené lahůdkovým droždím - Je to moc dobrý, samozřejmě na pěkně mastný karbanátek ve strouhance to nemá, ale na druhou stranu... si můžu naložit plný talířek a to já ráda :) Příloha zelný salát a štouchané brambory s krupkami. Houbám zdar! Ještě se chystám na bramboračku dneska.



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOODYCAT: já bych do toho klidně šla, když se květák dobře ochutí... :) Když se cokoliv dobře ochutí... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam