• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHARIZMATIK: ja beru hlavne v Makru, ale tohle maso vypadalo skvele, tak jsem zkusil a byli jsme max spokojeny.
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    POHODAVOLE: ja si nejraději zajdu k řezníkovi...
    Ale je to někdy boj. Samozřejmě si také koupím v marketu maso.
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    SARAJ: ne. To rozhodně ne.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SARAJ: bohuzel, ja to mam celorocne :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHARIZMATIK: peknej flak! My meli tento tyden Irsky rumpsteak z Lidlu a byl luxusni.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    btw, ze nejsem jedina, komu se s prichazejicim podzimem zvedla zravost?:D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DEVIL:
    BUNDA: :D chapu, ja jsem si nakonec uvarila uzenou polivku sse zeleninou a kroupama. Pokracovani asi o vikendu - chci jit na houby a bude asi kuba:)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Upsss. Sorry za velikost.
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Bohužel jsem nestihl vyfotit celek. Sežral jsem to.
    Rib eye steak/rozmarýn, česnek, máslo.




    KOC256
    KOC256 --- ---
    Taková chlapská večeře...
    našel jsem kus prsa, do toho nějakou zeleninu, olivy, sojovku, hořčici a pro omačku jsem to zalil smetanou. A nakonec do toho dal uvařené špagety... jako na to co to je za prasárnu dobrý...

    FITH
    FITH --- ---
    Florentinska vejce

    Uvarime vejce natvrdo,nechame vychladnout a oloupeme. Mengoldove listy sparime nebo lehce podusime na kousku masla. Vezmeme pekacek vymazeme maslem,poklademe sparenymi listy mangoldu a na pulky nakrajenymi vejci. Zalijem cibulovo sunkovym besamelem a bohate zasypeme strouhanym syrem a nechame zapect. Ten besamel je treba dobre dochutit, aby to nebylo chutove mdle.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Králík s bramborovou kaší a mrkví.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Víkendové sezamové krekry.

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DEVIL: a v prdelačce.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Ja mam kroupy nejradsi v jelitech :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: nasladko jako kdybys dělala rýžový nákyp ;) ale je potřeba je hodně, hodně, hodně propláchnout
    FITH
    FITH --- ---
    SARAJ: Jinak se jahly casto pripravuji nasladko v podobe kase a taky nakypu,ci tzv.jahelniku s ovocem. Nezkousela jsem,ale verim,ze je to dobre :o)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FITH: super, dik!
    FITH
    FITH --- ---
    SARAJ: Jahly nejprve poradne proplachnou horkou vodou a dat varit nejlepe do vyvaru. Kdyz se vyvar vsakne odlozit do perin. V mezicase na panvicce zpeni cibulku, posleze pridat korenovou zeleninu nastrouhanou na hrubych slzach, nakrajene zampiony,zmrazeny hrasek ev.kukurici, chilli papricku dle chuti podusit a ve finale primichat jahly a mas hotovo :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Protože poslední a jediný pokus s kůzlečím masem z naší rodinné farmy dopadl vcelku nejedle, jak jsem tu kdysi psala, dlouho jsem sbírala odvahu to zas zkusit. Nabrousila jsem nůž, vykostila a odblanila dvě kozí hnáty a v CrockPotu je upravila jako guláš. Pravda hodně silnej a intenzivní guláš a maso je cítit jen po gulášu. Ani za syrova extra nečpělo, takže zbytek zvířete z mrazáku zpracuju snad už úspěšně. Maso je tmavší, takže se tvářilo nějak jako mladé hovězí.
    Ke gulášu jsem podávala placek (nechutný moravismus) z cukety, mouky z dýňových jader, vajec a česneku, pečený v troubě.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    hele a jahly? s tema nemam zkusenost vubec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam