• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA: já už sbírám jen hříbky, na ostatní nemám prostor :D :D Letos je to fakt úrodička.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GEISHA: no a my vcera nasli kulovy....
    FITH
    FITH --- ---
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Zítra konečně volný den, tak jsem si lehce zpříjemnil večer.
    Ardenská paštika s brusinkami, Jamón serrano reserva a chorvatský pršut.
    Za kvalitu se omlouvám, ale je to sakra dobrý!!!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřovo hovězí sekaná s trampskou cigárou, šťouchané batáty s cibulou a česnekem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Já ne. :-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Já si tu pohanku nad zítra cestou domů koupím. :)
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Od te doby co jsem zaradila zpet do jidelnicku pseudoobiloviny,tak je pohanka mezi mymi favority,pouzivam vyhradne tu mechanicky loupanou,kvuli lepsim nutricnim hodnotam. Pro me je chutove zajimavejsi a pozivam ji napr. jako nadivku do kurete,spolu s brusinkami a jatry.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Dělám s mrkví a oregánem a česnekem, foto dohledatelné tady v klubu :)
    Ujedla bych se toho...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: jako musím přiznat, že jsem tu hnědou měla v Polsku v nějakým samoobslužným restaurantu, byla nějak připravená ještě se sušenýma rajčatama a něčím, a byla fakt dobrá. Ale doma se mi nikdy nepovedla takhle.. i když já to taky sním, že jo, nevyhodím to :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Já tu hnědou naopak miluji :))
    A nejede mi ta světlejší...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KATIA: no já ji nechávala třeba jen 2 hodiny a zdála se mi tvrdá.. ale ono asi taky záleží na chutových preferencích :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    APRILMOUSE: moje máma ji háže do ovocnyho salatu a dá se to jist skoro hned. takže se mi ani přes noc nezdá nutný, ale mám s tím malé zkušenosti...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    APRILMOUSE: takže do rýžovaru s ní?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    VALENTINA: no jako ideální by bylo ji nevařit vůbec, aby se zachovaly všechny vitamíny. Což obnáší nechat ji namočenou bobtnat nejmín přes noc :) a to většinou zapomenu. NO takže to jsme probraly ideální stav :D Můj /ne ideální/ stav je ten, že ji dám do hrnce, jemně osolím, v poměru 1 : 2 zaleju vodou a přivedu k varu, vypnu a nechám cca 20 minut stát pod pokličkou :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    APRILMOUSE: prosím tě a pro úplně blbé, kteří tomu ještě nepřišli na chuť, jak ji připravuješ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SIBETH: hmm ta vypadá ještě zelenoučtěji, než ta moje :) né jako fakt bych ji mohla jíst denně :D
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    APRILMOUSE: pod to se podepisuji. Ta mechanicky loupaná pohanka je nesrovnatelně lepší! Jinak na Moravě je na ni speciální mlýn, který provozuje pan Šmajstrla. https://www.pohankovymlyn.com/o-nas/. V Praze se dá koupit např. zde: https://bezobalu.org/produkt/smajstrla-pohankove-kroupy-bio/ Je živá, dá se i naklíčit. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POHODAVOLE: no kroupy a krupky jsou kapitola sama pro sebe, mňam :) a jáhly a vůbec jakékoli zrní.. vlastně klasické přílohové kombo brambory - těstoviny - rýže - knedlík už jím úplně minimálně, přijde mi to chuťově hrozně nudné :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    APRILMOUSE: diky za tip. Nedavno me jeste potesila v Lokalu kachna s kroupovym "rizotem". Uprimne by tam ta kachna ani nebyla treba, jak to bylo dobry :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam