• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FILIPSZ: tak většina z nás se živí jídlem a to se získává obvykle vařením.
    To není jako pletení nebo modelování letadýlek, které když vynecháš, nic se nestane.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    chci se zeptat uz davno, kde na to vareni berete cas..)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Ano!
    Lahůdkové Sušené Droždí. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: prosim te, skutecne je krusta z LSD? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Musím zas nahodit tradici páteční ryby. Pečený losos v krustě z LSD a parmazánu, smetanový baby špenát. Kuřecí vývar s nudlama z ketopalačinek. Ryzlink. Salát z řepy a mrkve, uloveno u farmářů.



    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CHARIZMATIK: Tak, aby nikde nebylo nic ruzovyho :D.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TESSS: ještě DM a La Formaggeria mají dobrý
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: diky, poucne. Ted jsem si cetla, no cetla, asi mi chybi lupa. Ale Gianna na a 24-28%. Dal to, nedam ani s brylemi. Ale tento kupuji jako pohotovostni, nejmenší baleni. Lidl ne nepřekvapuje, i kecup v testech vysel vytecne, jen mam Lidl dost z ruky
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Ten kupuju. :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TESSS: protlaky testoval DTest v čísle 09/2015, vyhrál ten z Lidlu

    Nejlepší rajčatový protlak mají v Lidlu - Vitalia.cz
    https://www.vitalia.cz/clanky/nejlepsi-rajcatovy-protlak-maji-v-lidlu/
    TESSS
    TESSS --- ---
    ILLUZE: uz jsem si u tebe nekolikrat vsimla, pouziti vyrazu kvalitni rajsky protlak. As blbej dotaz, ale ktery ptotlak dle Tebe tohle kriterium splnuje?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A když jsme u těch fazolí - tak z tohoto víkendu s uzeným.
    Dobré to bylo :) Vařím je podle receptu babi ze Slovenska s mrkví, tentokrát i s kvalitním rajčatovým protlakem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes náhodně vytvořený recept - hovězí tažené v passatě s cizrnou. A byla z toho luxusní večeře, s přidáváním dalších porcí.
    V plánu byly fazole... ,-)

    TERA79
    TERA79 --- ---
    CHARIZMATIK: Luxusní!
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    MAR_TINA: Také ji mám, ale asi pozdější vydání :-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAR_TINA: Já zase zeleninovej vývar.
    FITH
    FITH --- ---
    IDENTITY: Strana 363,to si zapamatuju a tuto kucharku jsem dostala od mamy kdyz jsem se vdavala.Pravou ceskou kuchyni jedu podle ni :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IDENTITY: jo, základní postup na kapustovou polívku jsme brala odtamtud. A ještě něco, co se asi léty zapomnělo.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MAR_TINA: Strana 363 ;-)
    Konkrétně s makovcem mi hodně pomohla. Muž na něj měl hroznou chuť, já ho nikdy extra neoblibovala, ale tak jsem ho chtěla potěšit. A vyšlo to na první dobrou, od tý doby ho dělám opakovaně. Tahle kuchařka je dobrej tahák na takový ty old school jídla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IDENTITY: Vařime zdravě, chutně, hospodárně, Státní zdravotnické nakladatelství, Praha, 1960.
    Kniha, kterou mám po baiččce i s poznámkama. A kniha, která děsí mého manžela, protože podlení prý kazila jídlo jeho matka. Každopádně dobrý nápad ji projít, ony tam poklady budou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam