• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: aha, ja rillettes nezavaruju vubec, myslel jsem, ze staci ten tuk :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOC256: nic extra - suseny cesnek, sul, pepr, cervena paprika, kajensky pepr, susena petrzel, vejce, pivo, olej a na obaleni jen corn flakes + trocha strouhanky. Priste bych akorat maso nalozil na dyl a rozdrtil corn flakes na mensi kusy.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: To jo, ale jak dlouho, na kolik stupňů? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POHODAVOLE:
    To vypadá jak KFC.

    Detaily!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    My zkouseli o vikendu prvne kridla v testicku v troube a uz je nebudu delat jinak :)



    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: co zalit tukem, jako se to dela u rillettes?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Budu dělat do zásoby paštiky z kuřecích jater.
    Jak je zavařit? Máte někdo zkušenost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ať dělám, co dělám, vychází mi všechna jídla do oranžova.

    FITH
    FITH --- ---
    TERA79: Borsc
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CHARIZMATIK: Podobnej nápad. :-) Falešná hovězí svíčková na kořenové zelenině s trochou červené řepa a Merlotu. Pomalý hrnec cca 10 hodin, protože maso nebylo z osvědčeného chovu, ale nakonec OK. Grusetky z mrazáku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Krásnější výzdoba, než orchideje! :-)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tady je kopr užitečný plevel. Hotové plantáže máme. A je mi ho líto, nechci ho na záhonu nechat, když se tak snaží.
    Tyhle dvě kytice jsou 2 krabičky. Kdybys nebyla tak daleko...

    TERA79
    TERA79 --- ---
    ILLUZE: Máš neodolatelnou nabídku v telefonu, drahá :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Závist, mně ho vždy sklidí mšice. Tak jsem včera ostříhala aspoň zbytek šalvěje a něco yzopu, dnes oholím majoránu.
    Kopr, co nespotřebuju, mívám ve vodě v lednici překrytej pylíkem, když se mění voda, vydrží fakt dlouho.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERA79: Kdybys chtěla směnit za jinou potravinu, stojím v řadě! :))
    BAAL
    BAAL --- ---
    Trochu se nudim, tak zkousim experimentovat:
    1) domaci mandlove maslo - chtelo by to znacne lepsi mixer nez ten smootie maker, ale po mensi boji to klaplo a je bozi
    2) dostal jsem od ID Daphnee namlete kafe, tak pokus o coldbrew a super
    3)bolonska od zakladu podle Gordona uz bubla na sporaku

    TERA79
    TERA79 --- ---
    GEISHA: Olej olivový, prosím?
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Prosím, poraďte mi! Včera za tmy jsem ještě vyběhla na zahradu sklidit alespoň část kopru (prý přijdou mrazíky). Je nádherný, voní a jsou ho kvanta. Máme kulajdu s koprem, koprovku s hovězím a už 8 krabiček sekaného kopru v mrazáku. Sušit nemám kde a sušičku také ne.
    Co s ním ještě, bude se mi o něm i zdát! :)
    Možná ještě udělám bylinkové máslo, ale co dál?
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem z dýně dělala ještě džem s pomerančem a se zázvorem. Jeden rok z dýně velkoplodé (aspoň tak to, co se nám urodilo identifikovala kamarádka) , druhý rok z hokkaida (v tom se trochu ztrácel zázvor a pomeranč, hokkaido je přece jen chuťově výraznější). Je to spíš k sýrům, ale není to úplně marné. Recept mám tady https://veverkoviny.blogspot.com/2018/12/dynovy-dzem-s-pomerancem-zazvorem.html
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Hovězí kližka na červeném víně.
    Maso, žampiony, mrkev, a Tarapaca.
    Dole je něco jako kaše. Chybám se člověk neubrání.
    Ale chutnalo to skvělé.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam