• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tady je kopr užitečný plevel. Hotové plantáže máme. A je mi ho líto, nechci ho na záhonu nechat, když se tak snaží.
    Tyhle dvě kytice jsou 2 krabičky. Kdybys nebyla tak daleko...

    TERA79
    TERA79 --- ---
    ILLUZE: Máš neodolatelnou nabídku v telefonu, drahá :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Závist, mně ho vždy sklidí mšice. Tak jsem včera ostříhala aspoň zbytek šalvěje a něco yzopu, dnes oholím majoránu.
    Kopr, co nespotřebuju, mívám ve vodě v lednici překrytej pylíkem, když se mění voda, vydrží fakt dlouho.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERA79: Kdybys chtěla směnit za jinou potravinu, stojím v řadě! :))
    BAAL
    BAAL --- ---
    Trochu se nudim, tak zkousim experimentovat:
    1) domaci mandlove maslo - chtelo by to znacne lepsi mixer nez ten smootie maker, ale po mensi boji to klaplo a je bozi
    2) dostal jsem od ID Daphnee namlete kafe, tak pokus o coldbrew a super
    3)bolonska od zakladu podle Gordona uz bubla na sporaku

    TERA79
    TERA79 --- ---
    GEISHA: Olej olivový, prosím?
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Prosím, poraďte mi! Včera za tmy jsem ještě vyběhla na zahradu sklidit alespoň část kopru (prý přijdou mrazíky). Je nádherný, voní a jsou ho kvanta. Máme kulajdu s koprem, koprovku s hovězím a už 8 krabiček sekaného kopru v mrazáku. Sušit nemám kde a sušičku také ne.
    Co s ním ještě, bude se mi o něm i zdát! :)
    Možná ještě udělám bylinkové máslo, ale co dál?
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem z dýně dělala ještě džem s pomerančem a se zázvorem. Jeden rok z dýně velkoplodé (aspoň tak to, co se nám urodilo identifikovala kamarádka) , druhý rok z hokkaida (v tom se trochu ztrácel zázvor a pomeranč, hokkaido je přece jen chuťově výraznější). Je to spíš k sýrům, ale není to úplně marné. Recept mám tady https://veverkoviny.blogspot.com/2018/12/dynovy-dzem-s-pomerancem-zazvorem.html
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Hovězí kližka na červeném víně.
    Maso, žampiony, mrkev, a Tarapaca.
    Dole je něco jako kaše. Chybám se člověk neubrání.
    Ale chutnalo to skvělé.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Něco z grilu, pepřová omáčka.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: My máme dýňový koutek na lavičce a tak sbírám odbahu první z těch větších porazit.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: jo na noky se taky chystám :) ale úplně mi narušila můj dýňový koutek na stole :D tak ji asi prostě celou upeču, udělám pyré a pak postupně zpracuju, nevím, jak si s tím obrem jinak poradit. Jsem zvědavá na chuť.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: dělám tyhle, jen část mouky nahrazuju mletýma vločkama a míň to sladím :)
    Dýňové máslové sušenky – Le Monde Fleuri
    https://lemondefleuri.blog/2018/09/12/dynove-maslove-susenky/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: sušenky mě zajímají!
    V sérii mám ještě noky a kompot.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: tu já abnormálně miluju. A bude :D dostala jsem od mamky něco, co zakoupila jako hokaido, ale vyrostlo to v kulatou oválnou dýni :D tak to budu muset nějak zpracovat.. vidím to na serii polívka - pomazánka - sušenky :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poněkud monochromatická večeře. Dýňová pomazánka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Mrkvový krém se zázvorem a páteční ryba - tentokrát čerstvý mečoun se smetanovým mangoldem plus mrkvové nudle, vše na přepuštěném másle.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    z pozdního léta, cuketový nákyp

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BUNDA: http://www.prodobroty.cz/tvarohova-bublanina/
    cukru jsem dala polovic a stačí bohatě, nedala tam to semínko a teda 45 minut je - jak vidno - fakt dost :D ubrala bych.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    APRILMOUSE: můžu poprosit ten recept?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam