• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    FITH: delala pritelkyne (KACULE_HAJAJOVA), je to z "Ottolenghi - Plenty". Vecer zkusim ofotit, pripadne hledej po netu :)
    FITH
    FITH --- ---
    DAVE_PAGE: No ale to je velka krasa,podelis se o recept? :o)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    POTATO TARTE TATIN

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: četla jsem s "manželkou a čajem..." a bylo mi to divný
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zátiší se smaženkou a čajem v ešusu...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Když je velký hlad nebo hodně strávníků... :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Trochu jiná kuchyň :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    N_I:
    A já myslel, že jsem jediný na světě co nemá v lince šuplíky na příbory :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jsem se poinspiroval ID MAR_TINA, na snidani...

    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ten náš taky! :-D :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kamarádka si nezvládla vyzvednout farmářskou slepicu, co jsem jí ju objednala u bedýnkářů (mají plnou kapacitu, tak bere přese mě), tak jsem ju musela zdělat/sdělat. Fuj, já to slovo tak nesnáším, že ani nevím, jak se píše. Ale co furt s tím masem z vývaru. Tak jsem ubohou vyběhanou nosnicu ze dvora, po vylovení z CrockPotu, prohnala flajšmašinkou. Výsledkem měly být slepičí karbanátky. Aby nebyly suchý jak piliny, padla půlka másla. Ve výsledku jsou chutný, ale nazvala bych to spíš jako pečený slepičí paštiky. Přílohou je pyré z věcí z lednice, který už bylo potřeba taky z... zpracovat. Brambory, batáty a trojboj kořenové zeleniny, vytuněno smetanou, máslem a krémovým sýrem.
    Po obědě muž hlásí: "Ty bochánky z hovězího jsou dobrý, jen ta chuť není, jak vepřový karbanátky. Ale ta kaše je jak dezert!" Naštěstí jsou za vraždu dost vysoký tresty.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: jj, jen mixuji - cca obden ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: tak ta devítistovka ti ho udělá do hladka
    podobně jako rostlinná mléka

    P.S.
    ne, neberu od nich provizi :)) kamarádka je takhle spokojená s jinou značkou - dost jsem váhala, ale právě na ty dipy a má svačiny (za 5 min jdu rozmixovat meruňky s jogurtem a mandlovým mlékem)

    jen jsem za něj, co jsem ubrala pečiva u sebe, fakt ráda... drbačky z minulosti jsou teď záležitostí na cca 2-3 min.
    a hlavně mi za tu investici blahořečí mé nehty :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: Ale tak to pořád využíváš funkci mixovat, ne? Zalíbila se mi vařit+mixovat, ale to umí hrnec a tyčák. Budu zásadová. :)
    tak ořechová másla nedělám, jelikož bych je jedla :)
    V tom mém malém množství je snažší je koupit.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: To vypadá jako věc co bych doma užil, hlavně teda na másla, protože když jsem poslednen dělal mandlové na smotie makeru tak z toho nebyl uplně nadšen:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: já ho používám na omáčky a polévky (nezahušťuji jíškou), na různé dipy, ořechová másla a hodně na mouku z mandlí nebo třeba lněného semínka

    KOCHANSKA_CH: :-DD víš, kde ho mám?
    ve skříňce s chlastem :-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: hrnec je jiný způsob úpravy, který lze velmi nedokonale zastoupit troubou a tlustým hrncem.
    Tohle je jen usnadnění, ale i omezení postupu hrnec - mixér.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Jo, to je i můj postup.
    Ale koupě pomalého hrnca nelituju, i když chudák bydlí v obýváku v komodě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já se zamyslela, a spostu polívek dělám tak, že část vařených kusů vyndám, rozmixuju a pak vrátím. No a to už by bylo s mixérem sraního.
    Spíš si koupím vysoký pěkný hrnec na polívku, ve kterém to budu mixovat bez rizika rozstřiku na strop.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Nemám to kam dát, nemám to kam dát, nemám to kam dát. Pan Braun musí zvládnout vše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam