• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ale už si doma a máš víkend. Není! :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Oběd. Je to lepší? :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kočanská, ty mě sereš, já jsem sotva na začátku třetí třetiny práce a ty už servíruješ večeři.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba. Čerstvá treska na másle s citronovou solí, opečené brambory, dip "zbytky po kozácku", lednice vyvrhla jogurt, zakysanku a na dně protlaku, plus sůl, pepř, česnek. Salát ze zelených věcí, růžové frizzante Annovino z Lednice.

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Domácí špagety s bazalkovým pestem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dva soutěžní vzorky uzeného ze slavností na hradě Veveří, hráškové pyré se smetanou a parmazánem, křupavá cibula v tapiokovém škrobu a výhony hrachu, už jsou akorát ke sklizni. Chutnají fakt jak hrášek. Merlot.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Minestrone.

    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAR_TINA: Na první pohled jsem tam viděla lososa, ale s grepem to zní ještě líp :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZAREK: Ano.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    KOCHANSKA_CH: oopsiee placky jsou cloud bread?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Růžový večer.
    Čekanka, grep, okurka, parmazan, lahofer mladá svatovavřinecké rosé.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Inspirace únorovým Albertem (trochu upravené) - pomazánka z červené řepy s matjesy a vajíčkem. Čerstvý kopr, který byl na fotce v časopise a který by se na to hodil, jsem nesehnala, ale ředkvičky nebyly taky špatné.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: drožďový knedlíčky

    Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/8488-zeleninovy-vyvar-s-drozdovymi-knedlicky.html
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    CMLKA: to maso je trochu alchymie, no :)) na to se taky chystám:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HOMOLOVKA: tak niceho se nebojim, spis jen toho masa, udelat ho dobre....a asi bych radsi mozna bun cha vlastne
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    CMLKA: například http://www.mycookingdiary.cz/recept/bun-bo-nam-bo/

    já měla otevřených receptů víc a zálivku/omáčku jsem prostě dochucovala tak dlouho, dokud jsem nebyla spokojená
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HOMOLOVKA: mas recept prosím?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí na houbách z CrockPotu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LADY_MYSKA: Ok, recept jsem už uložila i do receptáře :)
    Jen pozor z CrockPotu zůstane je to koleno šťavnatější, bylo docela těžké ho pak nabrat, aby se cestou na prkno nerozpadlo.
    Koleno omyješ, posypeš solí a kořením Harísa a dle vlastní chuti a snesitelnosti pálivosti mletým kajenským pepřem (věřím, že ale prostě stačí paprika a klasický pepř ,-). Než ho připravíš, nakrájej nadrobno 1 cibuli a 10 g kvalitní slaniny. Ty nech dusit na 2 lžících oleje v zavřeném hrnci.
    Pak přidej to koleno a po cca 30 min dušení pod poklicí na vyšší teplotu, až pustí vodu, přidej 3/4 hrnku piva (mělo být černé, to jsem jaksi nedohledala, velmi dobře posloužilo i světlé ,-) ). Potom přidej cca 1/2 - 3/4 hrnku vody (podle šťavnatosti kolene) a nech táhnout na nižší teplotu celkem 14 hod. Ty poslední 2 hod. jsem zase navýšila teplotu, abych redukovala šťávu. Vyplatilo se - chytla tmavší barvu a byla na polití knedlíků a zelí dokonalá ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dýňová pomazánka k snídani.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ILLUZE: prosim te, jak na koleno v CrockPotu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam