• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Ja ji tuhle strcila do zapekaci misy do trouby.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Kynute livance

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MUTHA: vypada luxusne, mam je moc rada! V cem je delas? Myslim nadobi.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MUTHA: Tyjo, dik za pripomenuti, tu uz jsem nedelala tak sto let :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MUTHA: Ty jo, co to je?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Zadny velky vareni, ale potesilo me, ze pekne drzi tvar a nerozpadla se - spanelska tortilla

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včera se vařilo na zahradě. Grilovaná kotleta se zeleninou a bramborou, čabajka, domácí tatarka, frizzante a salát z různých věcí.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krémová polévka z medvědího česneku.

    REGIS
    REGIS --- ---
    GEISHA: Přesně takovou inspiraci potřebuju. Většina mých jídel vypadá jako maso + příloha. Beru jakékoliv tipy na zeleninové zpestření. Grilovaná zelenina je pecka, samo si udělám zelí nebo špenát občas, ale beru každý tip na zeleninovou přílohu, která se dá ideálně připravit předem a vydrží i na několik dní. Jak si vařím jenom pro sebe, je ta úspora času celkem nutná, takže dělám radši na víc dní :(
    BAAL
    BAAL --- ---
    Puvodne to mel byt gulas, ale protoze jsem pridaval chilli podle Listera, tak je to spis Vindallo

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    REGIS: On tady nekdo nekde daval recept, drzim se zakladu: 200g maku, 250g tvarohu (vanicku), 2 vejce.
    Dosladit podle chuti xylitolem, medem, na co je clovek zvykly.
    Do toho vcerejsiho jsem foukla dve strouhana jablka a trochu meltych orisku, protoze to tu zbylo a ta jablka ze pomalu menila na krizaly (odruda nebyla moje oblibena).
    Pect na 170, asi 40 minut (test spejli, ja musim vic, moje trouba je takova pribrzdena, vsechno ji trva dyl).
    REGIS
    REGIS --- ---
    BERUSKA_CA: Bral bych recept. Taky peču ale ten můj je nic moc, tak se třeba nechám inspirovat :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ILLUZE: Diky! Domaci housky jsem uz zvladla, vyzkousim. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GOLDBERRY: foto v řezu :) a recept na 2 pecny.
    Ingredience: 750 g hladké pšeničné mouky a 250 g žitné celozrnné, 600 ml vlažné vody, 42 g droždí (1 ks droždí), 1 lžíce cukru, 10 g soli, 1 lžíce klasického kmínu a 1,5 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce olivového oleje a 1,5 lžíce octu, 1 vejce na potření.
    Postup: Odeberte na kvásek 4 lžíce vody, smíchejte s 3 lžícemi mouky, kvasnicemi a cukrem. Přikryjte misku talířkem a nechte cca 15 min odpočívat. Že je kvásek hotový, poznáte, že se vzedme a drobně bublinkuje (pozor, ať nepřeteče ,-) ).
    V míse smíchejte všechny ostatní ingredience, přidejte kvásek a nechte zpracovat v robotu – cca 10-15 min. Nejdříve na stupeň č. 1, po cca 4 min na stupeň č. 2. V míse následně těsto podsypejte hladkou moukou, pak ho přikryjte utěrkou a nechte cca 50 min kynout.
    Potom těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte z něj 2 bochánky. Položte na plech a opět přikryjte utěrkou. Nechte dál kynout cca 40-50 min. Předehřejte si troubu na 230 stupňů (u mne dobře zafungoval horkovzduch). Chléb potřete vejcem, nařízněte vrchní kůrku, posypte kmínem. Dejte péct do trouby na 230 stupňů, po 15 min sundejte teplotu na 200 stupňů.
    Nechte vychladnout na podložce, na níž bude moci chléb dýchat i zespod. Přikryjte utěrkou.
    Skladujte jej v plátně nebo bavlněné utěrce či pytlíku.


    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Nam doslo pecivo i skoro vsechno, tak jsem teda upekla pohankovo-psenicne housticky a upatlala pomazanku z makrely. Prej rybi tuk - zabijak viru, jdem do nej :-) rychlofotka, nez se o ne porvali :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Banální svačina v misce od Emy :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    žitnopšeničný toast s hráškovou pomazánkou (hrášek, kozí sýr)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jsem to donesla i se srdíčkem. Vajíčkový sendvič. Kafe Mělník

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Makovec bez mouky.

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Kvasovej chleba peču už několik let a nemá konkurenci:o)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam