úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
OPI
---
---
13:24:19 6.4.2020
1 odpověď
+10
fazolové placky, zeleninový salátek s jogurtovým dresingem
HOMOLOVKA
---
---
12:36:10 6.4.2020
+12
tuňáková pomazánka s vajíčkem a na oběd sekaná s bramborovou kaší a domácí nakládanou zeleninou
REONA
---
---
22:35:14 5.4.2020
+16
No, tak už na mě také dolehlo koronavirové pečení. Křupavé malé rohlíčky, které dělávala mamka v mém dětství. Kdybych nezapomněla na sůl, byly by dokonalé. A ten tip na potření česnekem se solí příště rozhodně vyzkouším!
KEMENTARI
---
---
21:54:15 5.4.2020
+1
ANDREJKA
: Ta bageta se tolik nerozmočí díky kůrce, co má vespod. Ale zase máš v polévce docela velký kus pečiva, který nejde lžicí dost dobře ukrojit... Já jsem z toho vždycky rozpačitá.
ILLUZE
---
---
21:44:07 5.4.2020
+13
Sekaná, nastavená kápií a vejcem ,-) Se šťouchanými brambory, opraženou zeleninou a dipem z žervé s tzatziki kořením (ten na fotce chybí).
ILLUZE
---
---
21:42:42 5.4.2020
+16
Včerejší experiment - nenašla jsem recept na kváskové housky, co by zaujal, tak vlastní.
Padl na to zbytek podmáslí. A část potřená drceným česnekem se solí v olivovém oleji.
MAR_TINA
---
---
21:32:22 5.4.2020
WERKA
: já je neměla rád anikdy :) Lepí to na patro.
Mám ráda "s mákem" ale nudle, noky, tvarohové knedlíky, škubánky ne.
WERKA
---
---
21:18:02 5.4.2020
+8
Tvarožník s rozinkami a sušenými meruňkami
WERKA
---
---
21:14:50 5.4.2020
1 odpověď
MAR_TINA
: My jsme doma fázi "s mákem" vynechávali a rovnou smažili na sádle. A myslím, že naposled jsem to měla asi před 30 lety.... Přemýšlím, jestli by mi to ještě chutnalo tak, jak tenkrát.
MAR_TINA
---
---
20:16:38 5.4.2020
1 odpověď
+3
GALE
: potvrzuji, babička dělala to samé.
První den se jí mákem a druhý den se z toho dělají tlusté placky a opékají na sádle.
GALE
---
---
19:22:58 5.4.2020
1 odpověď
+3
GOLDBERRY
: Nemám poměry, ale babička (i já) dělala následovně. Uvařit oloupané brambory. Vodu z brambor slít a nechat si stranou asi hrnek vody z brambor. Brambory zasypat hrubou moukou (souvislá vrstva asi 3 mm) a rychle promíchat a přikrýt poklickou, aby se mouka zapařila. Zabalit do deky a počkat tak 10 minut. Pak šťouchadlem na brambory rozšťouchat a vymíchat skubanky. Když jsou moc husté, tak se naředí uchovanou vodou z brambor. Pak velkou lžící dělat bochanky, polít máslem a jíst. Celá manipulace s bramborami by měla být rychlá, aby moc nevychladly.
KASUMI
---
---
18:49:32 5.4.2020
+1
GOLDBERRY
: hmmm skubanky
recept nemam, jen zamrazenej polotovar z lidlu, ale chutna mi :)
KOCHANSKA_CH
---
---
18:22:30 5.4.2020
+9
Kokosovo maková buchta s trochou ořechů, domácí vanilkovej pribiňák a zbytek broskvové marmelády 2018.
GOLDBERRY
---
---
15:56:50 5.4.2020
2 odpovědi
Nemate prosim nekdo ozkouseny recept na skubanky?
KASUMI
---
---
0:33:58 5.4.2020
FITH
: Zajimavy
MAR_TINA
---
---
20:18:21 4.4.2020
CMLKA
: já mám přimíchanou černou rýži a zelený fazolky, muž klasiku, dokonce bez hrášku na jeho přání
BERUSKA_CA
---
---
19:44:39 4.4.2020
+6
HOMOLOVKA
: Deset plusu za bramboraky!
HOMOLOVKA
---
---
18:50:49 4.4.2020
1 odpověď
+21
jablečný koláč a bramboráky.)
KOCHANSKA_CH
---
---
15:26:20 4.4.2020
+11
Zítra začíná Svatý týden Velikonoc, tak jsme stihli ještě malé Vánoce. :-)
Králičí vývar, zeleninové nudle a blanšírovaná brokolice.
Losos pečený v alternativním trojoobalu s plátky másla, rychlý trojsložkový bramborový salát.
CMLKA
---
---
14:58:11 4.4.2020
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: a co je to cerny?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam