• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    a k večeři ještě rukola, červená řepa, kozí sýr, hruška, ořechy a zálivka. k tomu domácí kvaskovy chleba s podmáslím.

    TERA79
    TERA79 --- ---
    Já bych jen chtěla nahlásit, že jsem se taky neflákala!
    Byly krůtí řízečky do malý ručičky (jednohubkové řízky) s chilli sweet omáčkou a listovým salátem (taková naše domácí prasárna), podle p. Cuketky týden naložený roastbeef jen tak s mísou zeleniny, losos se zeleninou v páře (mrkev, brokolice), palačinky (ty dělal můj báječný muž- umí ty průhledný) se zbytky domácích marmelád a šlehačkou, halušky s vypraženou slaninou a kysaným zelím a z přezrálých banánů jsem upekla bábovku. Jo a Kulajdu jsem si udělala do práce, u nás ji nikdo kromě mě neoblibuje, takže ji budu jíst tak do středy a to jí zítra vezu 2 porce kamarádce. Zahučel do ní zbytek loňského kopru z mrazáku . Pořád neumím fotit, ale to neznamená, že se nesnažím!
    A zítra mám domluvenou otep meduňky, sirupovou sezónu považujte za zahájenou. Teda vy jste už nejspíš zahájili, takže se jen přidávám. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Snídaně...
    Tortilla s vajíčkem, sýrem a šunkou...

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ja pekla kure par dnu zpatky a vsechny tri otevreny kompoty uz nebyly vonco
    Byla jsem hodne zklamana :(((

    A letos merunky pomrzly, tze mamciny kompoty nebudou, fnuk
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: jo, já jsem nevímjak dneska udělala vafle, mazanec a chleba... a muž boloňskou. Dneska byl vařicí den.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: přesně! a už nějakou dobu jsem tu měla kompot a automaticky s ním prima chuť na pečené kuře. muž se mi hrozně smál protože jsem vymyslela jídlo jenom abych si mohla dát kompot. a nelituji ničeho bylo to děsně dobrý. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    francouzske kuřátko s máslem a šalvějí (v pekáči ještě slanina a cibule) bramborová kaše a broskvový kompot s mandlemi a amarantem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Recept:
    Ingredience: Těsto: 150 ml vlažného mléka + 30 g másla, 250 g polohrubé + 50 g hladké mouky, 20 g cukru krystal / krupice, 20 g vanilkového cukru, 1 žloutek (+ bílek na potření), 15 g kvasnic.
    Maková náplň: 130 g máku, 120 g mléka, 1 lžíce másla, 2 vrchovaté lžíce povidel, 15 g vanilkového cukru, 1 lžíce posekaných mandlí, možno přidat víčko rumu. Cukr moučka na posypání hotového pletence.
    Postup na přípravu náplně: Máslo necháme na mírném ohni v hrnci roztopit, přidáme mléko a ostatní ingredience, povidla s rumem a mandlemi přimícháme jako poslední. Směs necháme vychladnout.
    Postup na pletenec. Nejdříve si připravíme kvásek – kvasnice, 3 lžíce mléka a 2 lžíce mouky smícháme v jednolitou kaši a necháme v misce pod talířkem 10-15 min vzedmout. Mouku přesijeme a smícháme s ostatními ingrediencemi, v závěru přidáme kvásek. V robotu necháme propracovat cca 10 min. Následně těsto v míse necháme kynout pod utěrkou cca 1 hod. Potom jej rozválíme do velkého plátu, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 min odpočívat. Pak jej potřeme makovou náplní, srolujeme do rolády. Tu následně podélně rozkrojíme a spleteme.
    Těsto vložíme do formy (na biskupský chlebíček) vymazané máslem. Formu přikryjeme utěrkou a opět necháme cca 1 hod. kynout.
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těsto pomažeme bílkem a ve formě jej vložíme do trouby. Po 3 min stáhneme teplotu v troubě na 165 stupňů a pečeme cca 20 min.
    Pletenec necháme vychladnout a podáváme jej jemně poprášený moučkovým cukrem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a dnes marinovaná kuřecí křidélka se salátem a chlebem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: och. byla bys ta k dobrá a na pletenec mi dala recept. Neměla jsme mám nejméně týden.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kváskový chléb s Kyškou a sezamovým semínkem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Selský pletenec s mákem a povidlím.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Chtěla jsem tento víkend odpočívat, takže...

    včera na oběd jelítko se zelím a domácím bramborovým knedlíkem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: chřest musím otrhat :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nedělní oběd na zaradě. Předkrm je tenký párek na grilu s domácím kečupem, grilovanou zeleninou a salátem z fazolových lusků a řepy se zakysanou smetanou s česnekem.
    Hlavní chod je grilovaná krkovice a salsiccia s grilovaným vším, co se dalo použít.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jarní bramborový salát

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    tak jo, první a povedl se :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PETATA: Oba si ukládám, moc děkuji! :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ILLUZE:
    BRAMBOROVO PŠENIČNO ŽITNÝ

    250-270 ml vody, nebo kombinace vody a syrovátky či jogurtu
    80 g žitné mouky
    420 g pšeničné mouky
    100-120 g vař. nastrouhaných brambor
    20 g soli
    1 lžička kmínu celého + 1 drceného
    1 lžička chlebového koření
    2 lžíce lněného semínka (zápara)
    kvásek
    PETATA
    PETATA --- ---
    ILLUZE:
    KOCLÉŘOVSKÝ PODMÁSLOVÝ:
    100 g žitné mouky
    480 g pšeničné hladké
    1 lžička medu
    1 strouhaná vařená brambora
    2 lžíce oleje
    2 lžičky soli
    1 lžíce chlebového koření
    300 ml podmáslí
    kvásek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam