• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOC256: (nejsem vařič, snad to dobře nazvu) Knedlíčky (játrové, nebo hovězí)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Je nejvyšší čas uvařit zase rajskou polívku. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRESHI: taky jsem si hned vzpomněla na Kopec :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRESHI: tento recept je inspirovan tou samou restauraci. Mne ti ten klasickej samo chutna, ze namam problem dat s nekym v Lokalu, ale doma ho delat nebudu :)
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    KOC256: POHODAVOLE: Za mne nejlepsi kombinace, poprve jsem ho mel v restauraci na Kopci, fakt vymazlenej tatarak(spis francouzska verze), kterej prave servirujou se steakovejma hranolema. mel jsem i ceskou variantu s hranama a taky to nebylo spatny, ale spolustolovnici na me koukali, jestli jsem normalni... lol za topinku bych uz asi nemenil ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---

    Do rajské polévky...

    60 hlasy od 46 respondentů

      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: ja to ale taky nemyslel ve zlym. Je to naprosto bezna reakce, ktera me neprekvapi. Vic by me prekvapilo, kdyby si to ta osoba myslela i po ochutnani. Takovyho cloveka jsem jeste nepotkal :D
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      nemyslel jsem to zle. Jsem první kdo nehledí na stereotypy. jen mě to zaujalo :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: chapu, ze pro hodne lidi je ta kombinace nepochopitelna, ale pro me rozhodne lepsi nez klasicka receptura s topinkou. Ten bych doma ani nedelal :)
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      Tatarák s hranolkama jsem ještě nejedl :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      Vcera jsem delal belgickej tatarak podle menu domu. Potesilo, ze ho zacala jist i zena.

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      Vepřový hřeben s kapustou.
      Do vepřové plece jsem vyrobila pravidelné zářezy, nasolila a vložila plátky voňavého farmářského uzeného boku. Svázané jsem to dala zvolna péct podložené zbytkem špeku. Z kapustových listů jsem vykrájela tuhá žebra, oblanšírovala a nakrájené na kousky uložila do chladu. Dnes jsem orestovala mrkev a ředkvičky na másle, kapustu jsem prohřála na restovaných jarních cibulkách s česnekem.
      Trochu práce s tím bylo, ale výsledek se dočkal hlasité chvály. :-)

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      Hráškový krém se slaninou. Furt ty žabinec polívky statečně fotím. :-)

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      POHODAVOLE: Cibule na půlkolečka, mrkev na plátky, paprika na proužky, začneš zeleninu restovat na oblíbeném omastku. Pak na tom zarestuješ zprudka kousky jater, osolíš, zastříkneš libovolnou umami babicárnou (kvalitní worčestr, sojovka), zaliješ trochou passaty, když je to moc kyselé, dosladíš a necháš probublávat zasypané sezamem. Muž to dostal, klasicky, s rýží, já si k brokolici ještě přichystala kedlubnové hranoly.
      Já se škrobu vyhýbám, ale asi by tomu nevadilo, kdyby játra byla lehce zaprášená třeba tapiokou.
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOCHANSKA_CH: jak prosim na takovy jatra? :)

      Diky!
      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      APRILMOUSE: Taky játra, trochu na asijský způsob. Se zeleninou

      APRILMOUSE
      APRILMOUSE --- ---
      GENEVIEVE: hele to bylo takový hrstka sem, hrstka tam :D Na cibulku jsem dala nastrouhanou mrkev nahrubo + nakrájený řapíkatý celer na kousíčky. Opekla, na to červenou čočku, zalila vodou a hodila jsem tam kus výpeku z ledničky :D (místo vývaru jakože), uvařila, mírně mixla tyčákem jen tak, aby to udělalo víc výplně, ale zůstaly tam i kousky. Ochutila: sůl, pepř, kurkuma pro barvu, zázvor, trošku chilli. Pak kokosové mléko a libeček :)
      GENEVIEVE
      GENEVIEVE --- ---
      APRILMOUSE: recept na polévku prosím prosím! vypadá to skvěle :)
      APRILMOUSE
      APRILMOUSE --- ---
      GEISHA: kopčím z FB :D
      /na tuhle koláčovou formu dám 250 g hl mouky (to nějak říznu napůl nebo tak celozrnnou, podle toho, jak moc rejpavý publikum bude :) + 2 žloutky + 1 banán + 50 g hery/másla + něco cukru (dala jsem asi 50 g moučkovýho) + půl prášku do pečiva. Uhňácat, rozpůlit, vyválečkovat, první dil do vymazané formy. Na to směs: 3 nastrouhaná jablka, půl pytlíčku vanilkovýho pudingu, sníh ze 2 bílků, hrstička ořechů, rozinek, skořice... Na to připlácnout placku z druhý půlky těsta a píct na 180 cca 25 minut. Slabý povahy si to můžou pak ještě pocukrovat na talířku :D ale já ochutnám těsto i náplň a ty jablka jsou většinou sladký samy o sobě.. a banán těsto taky osladí. Takže.
      APRILMOUSE
      APRILMOUSE --- ---
      Věnovala jsem dneska hodinu a půl přípravě na zbytek dne, neb to dneska bude pěkná lítačka :) Na oběd velká dávka bílkovin v játrech na cibulce, svačina - celozrnný linecký koláč s jablky, větší část tuku jsem nahradila banánem, cukru zcela minimum. Večeře - polévka z červené čočky s mrkví a kokosovým mlékem, kváskový žitnopšeničný chlebík s čočkovou moukou :)





      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam