• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Uprimnou soustrast pozustalym. Budeme vzpominat, na nyxich seslostech jste byli prijemnymi spolecniky :-).
    BAAL
    BAAL --- ---
    Draha rika, nechces udelat curry?

    Baal: jasne

    To bude jizda

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Špíz

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Zimolez! To zni jako z Harryho Pottera :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja jim nejradsi tatak samotnej. bez chleba, bez prilohy.

    kdyz sem si ho v hospode davala naposledy, nakonec sem jako prilohu zvolila fazolky s cesnekem a slaninou. nebylo to spatny, naka zelenina se k tomu masu hodi, ale samotnej mi stejne chutna vic (zatim nejvic).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Bílý jogurt, pohankové lupínky a zimolez kamčatský

    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    me to jen napadlo s tim tatarakem, ze vetsinou jsou nesmiritelne tabory nudlaru vs rýžařů...

    Ta vaječina se dělá snad k omáčce jsem si nakonec uvědomil...

    Knedlíčky, proč ne... to se i do omáčky dělá běžně...
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je skvělá kombinace
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jahody a rebarbora.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOC256: (nejsem vařič, snad to dobře nazvu) Knedlíčky (játrové, nebo hovězí)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Je nejvyšší čas uvařit zase rajskou polívku. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRESHI: taky jsem si hned vzpomněla na Kopec :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRESHI: tento recept je inspirovan tou samou restauraci. Mne ti ten klasickej samo chutna, ze namam problem dat s nekym v Lokalu, ale doma ho delat nebudu :)
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    KOC256: POHODAVOLE: Za mne nejlepsi kombinace, poprve jsem ho mel v restauraci na Kopci, fakt vymazlenej tatarak(spis francouzska verze), kterej prave servirujou se steakovejma hranolema. mel jsem i ceskou variantu s hranama a taky to nebylo spatny, ale spolustolovnici na me koukali, jestli jsem normalni... lol za topinku bych uz asi nemenil ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---

    Do rajské polévky...

    60 hlasy od 46 respondentů

      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: ja to ale taky nemyslel ve zlym. Je to naprosto bezna reakce, ktera me neprekvapi. Vic by me prekvapilo, kdyby si to ta osoba myslela i po ochutnani. Takovyho cloveka jsem jeste nepotkal :D
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      nemyslel jsem to zle. Jsem první kdo nehledí na stereotypy. jen mě to zaujalo :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: chapu, ze pro hodne lidi je ta kombinace nepochopitelna, ale pro me rozhodne lepsi nez klasicka receptura s topinkou. Ten bych doma ani nedelal :)
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      Tatarák s hranolkama jsem ještě nejedl :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      Vcera jsem delal belgickej tatarak podle menu domu. Potesilo, ze ho zacala jist i zena.

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      Vepřový hřeben s kapustou.
      Do vepřové plece jsem vyrobila pravidelné zářezy, nasolila a vložila plátky voňavého farmářského uzeného boku. Svázané jsem to dala zvolna péct podložené zbytkem špeku. Z kapustových listů jsem vykrájela tuhá žebra, oblanšírovala a nakrájené na kousky uložila do chladu. Dnes jsem orestovala mrkev a ředkvičky na másle, kapustu jsem prohřála na restovaných jarních cibulkách s česnekem.
      Trochu práce s tím bylo, ale výsledek se dočkal hlasité chvály. :-)

      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam