• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    me to jen napadlo s tim tatarakem, ze vetsinou jsou nesmiritelne tabory nudlaru vs rýžařů...

    Ta vaječina se dělá snad k omáčce jsem si nakonec uvědomil...

    Knedlíčky, proč ne... to se i do omáčky dělá běžně...
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je skvělá kombinace
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jahody a rebarbora.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOC256: (nejsem vařič, snad to dobře nazvu) Knedlíčky (játrové, nebo hovězí)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Je nejvyšší čas uvařit zase rajskou polívku. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRESHI: taky jsem si hned vzpomněla na Kopec :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GRESHI: tento recept je inspirovan tou samou restauraci. Mne ti ten klasickej samo chutna, ze namam problem dat s nekym v Lokalu, ale doma ho delat nebudu :)
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    KOC256: POHODAVOLE: Za mne nejlepsi kombinace, poprve jsem ho mel v restauraci na Kopci, fakt vymazlenej tatarak(spis francouzska verze), kterej prave servirujou se steakovejma hranolema. mel jsem i ceskou variantu s hranama a taky to nebylo spatny, ale spolustolovnici na me koukali, jestli jsem normalni... lol za topinku bych uz asi nemenil ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---

    Do rajské polévky...

    60 hlasy od 46 respondentů

      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: ja to ale taky nemyslel ve zlym. Je to naprosto bezna reakce, ktera me neprekvapi. Vic by me prekvapilo, kdyby si to ta osoba myslela i po ochutnani. Takovyho cloveka jsem jeste nepotkal :D
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      nemyslel jsem to zle. Jsem první kdo nehledí na stereotypy. jen mě to zaujalo :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOC256: chapu, ze pro hodne lidi je ta kombinace nepochopitelna, ale pro me rozhodne lepsi nez klasicka receptura s topinkou. Ten bych doma ani nedelal :)
      KOC256
      KOC256 --- ---
      POHODAVOLE:
      Tatarák s hranolkama jsem ještě nejedl :)
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      Vcera jsem delal belgickej tatarak podle menu domu. Potesilo, ze ho zacala jist i zena.

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      Vepřový hřeben s kapustou.
      Do vepřové plece jsem vyrobila pravidelné zářezy, nasolila a vložila plátky voňavého farmářského uzeného boku. Svázané jsem to dala zvolna péct podložené zbytkem špeku. Z kapustových listů jsem vykrájela tuhá žebra, oblanšírovala a nakrájené na kousky uložila do chladu. Dnes jsem orestovala mrkev a ředkvičky na másle, kapustu jsem prohřála na restovaných jarních cibulkách s česnekem.
      Trochu práce s tím bylo, ale výsledek se dočkal hlasité chvály. :-)

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      Hráškový krém se slaninou. Furt ty žabinec polívky statečně fotím. :-)

      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      POHODAVOLE: Cibule na půlkolečka, mrkev na plátky, paprika na proužky, začneš zeleninu restovat na oblíbeném omastku. Pak na tom zarestuješ zprudka kousky jater, osolíš, zastříkneš libovolnou umami babicárnou (kvalitní worčestr, sojovka), zaliješ trochou passaty, když je to moc kyselé, dosladíš a necháš probublávat zasypané sezamem. Muž to dostal, klasicky, s rýží, já si k brokolici ještě přichystala kedlubnové hranoly.
      Já se škrobu vyhýbám, ale asi by tomu nevadilo, kdyby játra byla lehce zaprášená třeba tapiokou.
      POHODAVOLE
      POHODAVOLE --- ---
      KOCHANSKA_CH: jak prosim na takovy jatra? :)

      Diky!
      KOCHANSKA_CH
      KOCHANSKA_CH --- ---
      APRILMOUSE: Taky játra, trochu na asijský způsob. Se zeleninou

      APRILMOUSE
      APRILMOUSE --- ---
      GENEVIEVE: hele to bylo takový hrstka sem, hrstka tam :D Na cibulku jsem dala nastrouhanou mrkev nahrubo + nakrájený řapíkatý celer na kousíčky. Opekla, na to červenou čočku, zalila vodou a hodila jsem tam kus výpeku z ledničky :D (místo vývaru jakože), uvařila, mírně mixla tyčákem jen tak, aby to udělalo víc výplně, ale zůstaly tam i kousky. Ochutila: sůl, pepř, kurkuma pro barvu, zázvor, trošku chilli. Pak kokosové mléko a libeček :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam