• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja nemam vyfocene, ale delala jsem butter chicken podle kitchenette a je to strasne dobry, pokud hledate inspiraci..
    MONROE
    MONROE --- ---
    Kureci jatra s tymianem, balzamikem, kminem, cibuli, houbami a kedlubnova kase s trochou kurkumy a parmezanu.
    Pardon za blby fotky, jidlo se porad ucim fotit. :)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: presně takhle mi už roky funguje!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Velmi divná směs. Nudle jsem myslela, že mám rýžové, ale byly to nějaké canna root vermicelli. Fakt divný, namočila jsem je do ostré asijské omáčky a jde to. Jen si nejsem jistá, jestli nechtějí sníst ony mne.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: lol ten sem mel v cechach ten samej! nejlepsi ostri! jen se prejede ocilkou a reze to jak skalpel dal
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Vařím vše společně v páře, namačkám s teplým máslem, smetanou a domácím krémovým sýrem, když zrovna mám v zásobě. Dnes jsem tomu ještě pomohla dvoumetlovým šlehačem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Kureci stehno (thighs)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    kaši chci dělat v týdnu. A mám zbytek celeru. tedy ho vařit s brambory a pak normálně namačkat nebo nějak jinak?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a ta ptíca byla co? Kivi?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    I tady byl ptak. BBQ marinada a pecena zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U nás byla k obědu taky drůbež. Krůtí stehno jsem marinovala dva dny v kefíru s česnekem, opekla na pánvi a vrzla do trouby. K tomu kaše z brambor, celeru a zbytku mrkve - příloha hlavně pro muže. Já jsem dala přednost smetanové kedlubně s řapíkem s koprem, muškátovým ořechem a kedlubnovými listy.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: tescoma řada azza, používám spíš větší kusy než menší. Muž mi je pravidelně brousí, tedy jsou velmi ostré. Když po letech už nejdou srovnat, přesunou se na zahradu a koupíme si nový.
    Dražší nechci, občas mi spadne na podlahu apod. a nechci chodit po špičkách okolo nástroje.
    Myju v ruce.
    KASUMI: pinzeta! naprosto nepostradatelná věc.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ACIDQA: Tyjo, tenhle tvar noze je zrovna presne ten, kterej hrozne nemam rada :) je to stejne sranda, jak delame vsichni v podstate totez, ale tihneme kazdy k necemu jinemu :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A k obedu jsem upekla kure. Normalni nadivanou klasiku s kasi a okurkovym salatem.

    (Ta kase je tak zluta, protoze kdyz si sleham mliko na kasi, pridam do nej trosku praskovy kurkumy. Nechutna nijak, ale kasi da pritazlivou barvu.)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mam nozu spoustu, ale dva asi 15+ let stary Victorinox beru s sebou vzdycky, kdyz neco/nekoho opoustim. :) Nejsou asi nic extra, ale vlastne zadny jiny nepouzivam.

    (O malicko mensi bracha tohohle je zrovna v supliku.)



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: já jsem na tom úplně přesně stejně :D část nostalgicky používám ještě z dob, kdy jsme je měli na chalupě a pak mezitím je pár jednorázovek z Ikei a podobně, které se staly stálou tupou výstavou mé kuchyně :D vždycky nadávám, ale koupit si pořádný nůž nejsem schopna.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: Mam dva profi noze z japonska za tisice a stejne mam nejradsi tesomu sonic za 150kc:))))


    KOC256
    KOC256 --- ---
    Si pamatuji, jak mi rodice meli takove ultra vybrousene pizlaky. A doted s nimi kraji vsechno.

    Ja mam takovou nudnou sbirku. Porad uvazuji, zda ma smysl nejaky extra nuz. Porad mi chybi ve sbirce nejaky ten siroky japonsky nuz.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já sem nemůžu naše fotky “s příběhem” dát :))
    Nožík s dřevěnou rukojetí je snad i po pradědečkovi a musím ho po umytí hned utírat, protože pouští rez.
    Nůž na pečivo a rajčata je klasický socialistický plasťák se žlutou rukojetí, ale má také kolem padesáti let.
    Mám moc ráda jeden keramický - ten je na ovoce zeleninu k nezaplacení.


    No ale odbočím - od včera rozdýchávám zjištění, že kdosi mi přiložil k oblíbenému válu vlhkou desku do trouby, a to se vyboulilo :-((
    Nechci se ho vzdát :-//
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já mám kudly s příběhem, jak je dnes v módě. Nebo to až tak příběh není. :-)
    Nebožka bývalá tchyňa byla prodavačkou v brněnských domácích potřebách a tak mi sehnala v roce 1991 německý nože, tenkrát asi lepších nebylo. Používám je, bez přestávky, do dnes. Občas je nechám nabrousit u profíka. Logo fabriky Solingen už je téměř setřeno.
    Nůž japonského tvaru Nakiri mám v ruce pořád, protože zeleninu krájím do všeho. Druhý nůž Santoku je, ovšem, taky výborný. Už jim vypadly nýty, kamarád slibuje, že mi je doplní. Ale to bych se jich musela na nějakou dobu vzdát! :-)
    Muž tu má i kvalitní drahý kudly Zwilling, v nejhorším bych chvíli pižlala s jejich pomocí, ale není to ono. Jsou vyvážené pro chlapskou ruku, víc mi sedí ti moji staříci, jsou menší.
    Pro rychlý snadný krájení jsou dobrý ostrý nože a stabilní těžká deska základ. Máme bambusovou z Tescomy ve velikosti, která se ještě vejde do dřezu. Když jsem ztratila jednu silikonovou nožkou, poslali mi, na požádání, zdarma celou sadu. :-)





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam