• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FAT
    FAT --- ---
    Dělali jste někdo, určitě ano, porchettu? Co jste dávali za bylinky? Mně se tam nechce dávat fenykl, protože ho nemusím. Je nutný? Počítám s tymiánem a rozmarýnem. Nějaké rady dopředu? Chci koupit buďto bůček nebo ramínko - cajk?
    Díky za všechny rady, těším se na to jak malej kluk a už mi dopoředu tečou sliny.
    :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lovila jsem v paměti, jestli jsem někdy dělala hovězí znojemskou pečeni. Asi ne, tak jsem to riskla a výsledek překvapil. Zas patří mé díky CrockPotu! A v mrazáku čekaly na svou příležitost zeleninové knedle.



    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: zrovna dneska jsem je taky dělala, z poloviční dávky - děti to nejedí (a mně zbyla půlka vajíčka z mašlování). No, jejich chyba ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Konečně opět domácí vajíčka ,-) S kváskovým chlebem a ředkvičkami ze zahrady...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V místním cukrářském klubu proběhl tip na kváskové vafle od Maškrtnice. S doporučením na zamrazení.
    Jo povedlo se - za tu dobu, co je dělám, se mi podařilo zmrazit celé 3 vafle! :-)



    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nak vam nevim, koukal jsem na ten recepis, a ma vetsi nez male mnozstvi nedostatku, vyrazne vic se mi libi

    Butter Chicken Recipe | Jamie & Maunika
    http://www.youtube.com/watch?v=JKs-cRneTyE
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: ano, potvrzuji ;-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja nemam vyfocene, ale delala jsem butter chicken podle kitchenette a je to strasne dobry, pokud hledate inspiraci..
    MONROE
    MONROE --- ---
    Kureci jatra s tymianem, balzamikem, kminem, cibuli, houbami a kedlubnova kase s trochou kurkumy a parmezanu.
    Pardon za blby fotky, jidlo se porad ucim fotit. :)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: presně takhle mi už roky funguje!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Velmi divná směs. Nudle jsem myslela, že mám rýžové, ale byly to nějaké canna root vermicelli. Fakt divný, namočila jsem je do ostré asijské omáčky a jde to. Jen si nejsem jistá, jestli nechtějí sníst ony mne.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: lol ten sem mel v cechach ten samej! nejlepsi ostri! jen se prejede ocilkou a reze to jak skalpel dal
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Vařím vše společně v páře, namačkám s teplým máslem, smetanou a domácím krémovým sýrem, když zrovna mám v zásobě. Dnes jsem tomu ještě pomohla dvoumetlovým šlehačem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Kureci stehno (thighs)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    kaši chci dělat v týdnu. A mám zbytek celeru. tedy ho vařit s brambory a pak normálně namačkat nebo nějak jinak?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a ta ptíca byla co? Kivi?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    I tady byl ptak. BBQ marinada a pecena zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    U nás byla k obědu taky drůbež. Krůtí stehno jsem marinovala dva dny v kefíru s česnekem, opekla na pánvi a vrzla do trouby. K tomu kaše z brambor, celeru a zbytku mrkve - příloha hlavně pro muže. Já jsem dala přednost smetanové kedlubně s řapíkem s koprem, muškátovým ořechem a kedlubnovými listy.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: tescoma řada azza, používám spíš větší kusy než menší. Muž mi je pravidelně brousí, tedy jsou velmi ostré. Když po letech už nejdou srovnat, přesunou se na zahradu a koupíme si nový.
    Dražší nechci, občas mi spadne na podlahu apod. a nechci chodit po špičkách okolo nástroje.
    Myju v ruce.
    KASUMI: pinzeta! naprosto nepostradatelná věc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam