IKARIE:
VALENTINA: z receptáře ,-)
Pro základ používám linecké těsto na korpus, odkoukaný z
http://www.pradobroty.cz/2015/09/linecky-kolac-...
Pokud máte keramickou formu - není potřeba ji vymazávat, jen rozprostřete těsto, s okraji až nahoru.
V míse pak smícháte 1 vaničku zeleného tvarohu + 250 g Mascarpone (lze ale i 500 g tvarohu), 2 vejce, 50 g moučkového cukru, 14 g vanilkového cukru, špetku soli. A teď "tajné" ingredience - 3 kapky citrónového oleje nebo šťávy a 1 šťopka kvalitního rumu.
Můžete se obejít bez nich, ale v kombinaci s posypkou tu chuť koláče opravdu pozvednou.
Množství ovoce dle vlastního uvážení - 0,5 kg je tak akorát, ale já dávám, co se do koláče prostě vejde ,-)
Posypka se dělá na poslední chvíli - vytáhněte z lednice máslo - tak 50 g, rozmixujte ho s 2 hrstmi hrubé mouky a hrstí třtinového cukru (čím tmavší, tím lepší).
Pokud použijete místo jahod na podzim třeba švestky, skořice to do posypky jistí.
Peče se cca 50 min na 180 stupňů, troubu předehřívám na 200 stupňů a po vložení formy do trouby teplotu stáhnu.