• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: Ten se u nas cpe do hodne veci, tze do vyvaru uz ne :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: Ten je na me moc vyraznej. Vzhledem k tomu, ze u nas je vyvar surovina, ne koncovy jidlo, tak by prilis ovlivnil chut naslednyho pokrmu (treba v dynovy oolivce, kterou asi budu varit zitra, ho nechces, nebo ja aspon ne). Jinak ja vyvar delam vetsinou ve vetsim, vezmu 16litrovej hrnec, koupim 5- 6 velkejch koster a dve kila kridel, postupne to opecu v troube, do zlatova korenovku, zarestovat protlak, petrzelku, par bobolistu, a pomalu tahnout tak 3 hodky. Mam z toho par litru vyvaru v krabickach do mrazaku, a na nejakou dobu klid.
    FAT
    FAT --- ---
    Já nevím proč, ale oblíbil jsem si velmi do vývaru tymián.
    Děsně mi to chutná a voní.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    do vyvaru se dycky ma caknout kysely aby to pomohlo vylouhovat mineraly a tim padem i chut z kosti. trochu vina, rajce, ocet dycky chut zlepsi. ja davam great wall vinegar, protoze je to viceslozkovej ocet co prohloubi chut vyvaru. delam uz ale vyvar zasadne jen hodku v klasickym papinaku. zadny dlouhy srani s tim..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Jak se říká, ráda vařím s vínem, občas ho použiju i do pokrmu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SARAJ: Strcis do mrazaku na priste asi neni spravna odpoved :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ocet prave ztratil smysl.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Furt tam muzes dat ten vinnej ocet, kdyz to nechces dopijet :-P
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: a co udelas se zbytkem, mno co?! Aha!!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Vaněk vysloveně doporučuje vývar nepřikrývat a nechat probublávat.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Tohle se vyvari :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: cha! Vino do vyvaru, hele ale to uz si pujdu rovnou pro klice od pokoje do lecebny:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCIASHECK: to s tim vinem je zajimavej hint
    nekdy tam davam rajce, kvuli te kyselosti, ale pac je moc nemuzu, tak je obvykle nemivam doma. .vino by to mohlo nahradit
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: 2 skelety (kdyz mam cas, tak je opecu), dve kridla nebo nejaky krky, cibule, cesnek, korenovka (1 vetsi mrkev, 1 vetsi petrzel), koreni, trocha soli a lzice vinnyho octa nebo sklenicka bilyho (na vetsi hrnec) a za tri hodky na mirnej plamen mam luxusni vyvar. Nezakrejvam. Z papinaku mi nikdy vyvar nechutnal.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: tomu bych moc neveril. Minule jsem chtel zkusit hovezi nebo veprove srdce, tak mi sefova poradila, ze se da pridat do gulase a zena rikala, ze by ten gulas pak uz nejedla.

    FAT: to by mi ani nevadilo, kdyz u toho clovek nemusi byt.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: mne prijde malo kosti/masa na tolik vody.. bez ohledu na cas delani.. ja to posledni dobou delam tak, ze mam to maso a zeleninu fakt jen tesne ponorene a jedu tak aspon dve hodky v tlakaci
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Nebo sežeň slepici na polévku. To už je taky jiná chuť, ale vyžaduje to delší dobu vařit.
    ;-)
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Klidně potom vyhodit, zesílí to chuť.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: to uz by mi zensky nesnedly..
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Pro vylepšení chuti dávám i kuřecí játra a žaludky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam