• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    proč se ta šlupka dává až později?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: to bylo podle Pohlreicha.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: to bylo podle Pohlreicha.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: Jak ji děláš?
    Hledám nějakou obměnu své standardní varianty.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Květákové karbenátky s bramborovou kaší.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Normalni kombinovanej s lednickou :-). Ja to vetsinou svarim tak na 5 litru max. Ale moc dalsich veci, nez je ten vyvar, se tam uz nevleze, no :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: No jo, tady ale nastava zasadni otazka - jak mas velkej mrazak? :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: Musim koupit vetsi hrnec..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: Ten se u nas cpe do hodne veci, tze do vyvaru uz ne :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FAT: Ten je na me moc vyraznej. Vzhledem k tomu, ze u nas je vyvar surovina, ne koncovy jidlo, tak by prilis ovlivnil chut naslednyho pokrmu (treba v dynovy oolivce, kterou asi budu varit zitra, ho nechces, nebo ja aspon ne). Jinak ja vyvar delam vetsinou ve vetsim, vezmu 16litrovej hrnec, koupim 5- 6 velkejch koster a dve kila kridel, postupne to opecu v troube, do zlatova korenovku, zarestovat protlak, petrzelku, par bobolistu, a pomalu tahnout tak 3 hodky. Mam z toho par litru vyvaru v krabickach do mrazaku, a na nejakou dobu klid.
    FAT
    FAT --- ---
    Já nevím proč, ale oblíbil jsem si velmi do vývaru tymián.
    Děsně mi to chutná a voní.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    do vyvaru se dycky ma caknout kysely aby to pomohlo vylouhovat mineraly a tim padem i chut z kosti. trochu vina, rajce, ocet dycky chut zlepsi. ja davam great wall vinegar, protoze je to viceslozkovej ocet co prohloubi chut vyvaru. delam uz ale vyvar zasadne jen hodku v klasickym papinaku. zadny dlouhy srani s tim..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Jak se říká, ráda vařím s vínem, občas ho použiju i do pokrmu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SARAJ: Strcis do mrazaku na priste asi neni spravna odpoved :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: ocet prave ztratil smysl.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Furt tam muzes dat ten vinnej ocet, kdyz to nechces dopijet :-P
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: a co udelas se zbytkem, mno co?! Aha!!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Vaněk vysloveně doporučuje vývar nepřikrývat a nechat probublávat.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Tohle se vyvari :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: cha! Vino do vyvaru, hele ale to uz si pujdu rovnou pro klice od pokoje do lecebny:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCIASHECK: to s tim vinem je zajimavej hint
    nekdy tam davam rajce, kvuli te kyselosti, ale pac je moc nemuzu, tak je obvykle nemivam doma. .vino by to mohlo nahradit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam