• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    APRILMOUSE:
    GENEVIEVE:
    Vidím že jste ten HO vzaly poctivě pod krkem :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: dělala jsem je podle Maškrtnice, vevnitř je utřený máslo s cukrem a skořicí, navrch jsem nic nedávala dalšího, ono to bohatě stačí :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    APRILMOUSE: a nejsou promazaný máslem/polevou asi? Protože většinou vídám takový víc lepkavý?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: no tentokrát jsem to moc nepřeháněla a jen dala celozrnnou mouku a míň cukru :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    APRILMOUSE: jak tě znám, tak na to máš nějaký odlehčený recept! :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Dneska je toho hodně, od rána jsem upekla bábovku, uvařila mexickou polévku a ještě mám zaděláno na chleba :-)



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Přesně ten den, kdy chcete zůstat pod dekou s knihou a upéct skořicové šneky :D to první mi nehrozí, tak aspoň to druhé. A tudíž teda zbytek jídla dneska bude muset být trošku rozumný, abych mohla sníst ke kafi aspoň tři :D



    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SARAJ: smetanou.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ANDREJKA: 250g ricotty, zhruba stejne mnozstvi upecene a rozmixovane dyne se soli, cca 3-4 hrnky mouky (dala jsem 1 hrnek hruby a zbytek hladkou), 2 vajicka ;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Když se tady začalo s tou ricottou... noky z ricotty a pečený máslový dýně. Jen s citronovým máslem a šalvějí.
    A pečená treska na citronu s pistáciema.




    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Tento recept jsem už dvakrát parafrázovala. Jednou jsem na upečenou a rozšpagetovanou dýni dala zbytek pulled pork, rajčatovou omáčku z Lidlu a parmazán. Podruhé jsem si předem připravila omáčku z restovaných hub "na zádíčka", cilule a zakysané smetany a dál postupovala stejně. Oboje jsou ideální HO jídla.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: hele v zásadě dám vrstvu mozarelly, na to ricottu. a pak posypu parmezánem aby byla kůrka. jedu podle babishe a dost to pomohlo lasagnim. není s tím crcani a je to mnohem lehčí.

    Lasagna inspired by Garfield (feat. It's Alive with Brad)
    https://www.bingingwithbabish.com/recipes/2017/8/22/lasagna?format=amp
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Někdo se ptal na špagetovou dýni. Tak podle cukrfree sem ji pekla https://cukrfree.cz/spagetova-dyne/ a funguje to.
    Na konci jsem ji špagetovala vidličkou v její vlastní slupce ta, aby se nerozbila, vmíchala tam pesto a rajčata, navrch dala sýr a dala zapéci do trouby. Půl dýně je večeře pro dvě holky, chlap by si asi dal ještě něco navíc.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: jak konkrétně pracuješ s tou ricottou? To zní nejlíp.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SARAJ: my dáváme ricottu a je to hodně dobrý.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SAMOUT:
    KOCHANSKA_CH:
    Hej, diky obema! Otestuju oboje, zni to dobre:)
    Hlavne ne mouku a mliko.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Nevím, zda je to to pravé, ale orestuju cibulu, zaliju trochou vývaru, rozehřeju v tom mascarpone a rozmixuju. Hustotu reguluju množstvím mascarpone/vývaru.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARAJ: U lasagni me napada nastrouhana mozzarela.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mam dotaz, nemam rada besamel, ale mam velmi rada musaku a lasagne, napada vas, cim besamel nahradit?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Teď je v Brně bouřka, ale po mé celodopolední přípravě jsme stihli na zahradě ugrilovat tříchodové menu. Asi naposled. I když - už jsme se svařákem pekli na grilu kaštany aj na sněhu v lednu.
    Za inspiraci na předkrm děkuji Iluzi - kozí sýr se sušenou švestkou v sušené šunce. Se salátem z čerstvé řepy a výhonků, co mi rostou na okně.
    Hlavní jídlo tvořily steaky ze svíčkové z Vysočiny - farma Marek, Častonín a pštrosí maso z nedaleké Doubravice. Hlavní příloha bylo lečo, plus grilovaná mrkev s bramborou a česneková omáčka z domácího jogurtu.
    Za dezert se přestrojil oštiepok s brusinkovou zavařeninou obohacenou sušenýma brusinkama. Tvar moc neudržel. :-)







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam